Na sádle Brick orestujeme cibuli dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku a zalijeme vodou. Do vody dáme maso, osolíme, opepříme a okmínujeme.... více o Hovězí perkelt s galuškami
Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete... více o Americký hamburger
**Těsto:** Z trochy mléka, droždí, cukru a 2 lžic mouky uděláme kvásek. Po vyběhnutí kvásku přidáme smetanu, sůl, mouku, a podle hustoty těsta mléko.... více o Pizza šup šup
Sáčky s rýží vložíme do vroucí osolené vody a přidáme 1/2 polévkové lžíce kari koření. Vaříme dle návodu. Mezitím osmahneme cibuli, pokrájenou na... více o Zeleninové kari
Játra nakrájíme na nudličky obalíme v mouce smíchané s paprikou a orestujeme na rozpáleném oleji. Přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a podusíme.... více o Staropražská játra podle Vlasty Buriana
Umytá játra a slaninu nakrájíme na kousky. Potom na špejli napichujeme střídavě játra, slaninu, cibuli na měsíčky a papriku. Do oleje přidáme sůl a... více o Játrové ražniči
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré),... více o Buřtguláš rychlovka
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme na pánev, poté, co pustí tuk, přidáme jednu na jemno nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme na drobno... více o Zapékaná mísa na způsob šunkafleků
V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásou a... více o Bártovo "ragú"
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou (kdo jak má rád), přidáme 2 vejce, kukuřičné lupínky (můžeme rozdrtit) a strouhanky tolik, aby jsme... více o Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Všechny ingredience dobře promícháme a tvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném tuku zprudka, aby byly křupavé.... více o Smažené masové kuličky-Ča wan-c´
Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme červenou papriku, brambory, na... více o Tátova chuťovka
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme. V Tunisku se podávají přelité omáčkou z rajčat (recept... více o Kefta-arabské karbanátky
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku, nakrájíme na malé... více o Tuniská omáčka Shakshouka
Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, jež částečně zasahují i maso. Máslo a koření pečlivě promýcháme aby vznikla... více o Satanova kuřecí stehýnka
Ve větším hrnci dozlatova osmahneme na menším množství oleje cibulku, poté přidáme mleté maso, rozmělníme na drobné kousky. Než se maso zlehka osmahne... více o Mleté maso na lilku
Romadúr nastrouháme a utřeme s taveným sýrem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a koření, dobře promícháme. Vložíme do sklenice, zalijeme pivem a... více o Nakládaný Romadúr
Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji do sklovata, zaprášíme sladkou a pálivou... více o Cuketový guláš na pivu
Smažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme první část česneku. Přidáme mleté maso, vaříme maso až do měka, přidáváme postupně oboje fazole, pak lečo,... více o Fazole s mletým masem
Jemně nakrájený česnek a cibuli necháme zpěnit na oliv. oleji. Přidáme očištěná a na nudličky nakrájená játra, prudce osmahneme, okořeníme špetkou... více o Kuřecí játra se smetanou
Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse je promíchame s 1-2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli.... více o Smíchovský Maršflek
Mrkve, sýr a vařené vejce nastrouháme na jemné nudličky a lehce vmíchám majolku nebo tatarku, aby se suroviny spojily a dochutíme solí a pálivou... více o Jednoduchá mrkvová pomazánka
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí... více o Adonisova řecká kotopoulo
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí... více o Achillova řecká souzukakia
Propláchnuté a předem namočené fazole zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a vývar odložíme. Maso nakrájíme na kostky... více o Fazolový perkelt
Maso a cibuli pokrájíme jako na guláš, osmahneme, osolíme okmínujeme, poparikujeme a dusíme, když je skoro hotové, přidáme na kostičky nakrájené... více o Kapustový eintopf
Pro výrobu potřebujete mleté skopové a hovězí maso zhruba půl na půl, není to podstatné a každý si recept upravuje podle chuti. Maso smíchejte s... více o Pljeskavica
Rýži dvakrát propereme ve studené vodě a necháme 8 hodin namočit. Nasypeme do hrnce koření, přidáme scezenou rýži a zalijeme vodou cca 2 cm přes... více o Skopový pilav
Sýr a vejce nastrouháme na jemno, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Lépe chutná druhý den.... více o Ementálová pomazánka
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme na kousky nakrájené vykostěné kuře, zasypeme paprikou, osolíme, podlijeme vývarem. Přidáme nakrájené papriky a... více o Hořící kuře Attila
Vejce, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a nastrouhaný eidam smícháme, přidáme muškátový oříšek, sůl a dle chuti i jiné koření. (Já jiné koření... více o Rychlovka IV.
Na oleji opečeme stehna po všech stranách (cca 7 minut). Vyndáme je na talíř, osolíme a opepříme. Do tuku po kuřatech přidáme - na drobno nakrájenou... více o Jambalája
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle dorůžova. Dýni nastrouhanou na hrubém struhadle, utřený česnek a ostatní přísady přidáme k cibuli a... více o Tousty z dýně
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nove... více o Cizrna na italský způsob
Všechny suroviny smícháme a do vzniklé směsi naložíme kuřecí stehna. Necháme uležet do druhého dne. Potom pečeme zakryté asi 30 minut. Občas potíráme... více o Kuře Soptík II.
Hovězí maso nakrájíme na kousky. Rozmašírujeme arašídy (v hmoždíři nebo v mixéru). Rozdrobíme 2 kostky maggi a smícháme s arašídy a troškou soli,... více o Africké špízy
Kotlety nažízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na tuku. Kotlety vyjmeme a na tuku osmahneme na... více o Vepřové kotlety v leču
Předem namočený hrách propláchenme a dáme vařit do 1 litru neosolené vody. Mírně okořeníme majoránkou. Až je hrách téměř měkký, vodu osolíme a jemně... více o Hrachový krém s pečenými bramborovými krutonky
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme papriku, rozšleháme. Vejce... více o Toast andaluského rybáře
Omyté cukety nastrouháme na hrubém struhadle, vodu vymačkáme, cibuli, česnek nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji do sklovita. Přidáme rajský... více o Cukety se špagetami po ďábelsku
Na olivovém oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kroužky (nešetřím s ní) a přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso, osmahneme a zasypeme sladkou... více o Vepřové nudličky v hooodně pálivé omáčce
1/2 kapra nejprve pořádně očistíme a necháme na kůži. Zalijeme jej šťávou z 1 citronu a nasolíme. Necháme odležet 30 minut v chladu. Potom jej obalíme... více o Kapr ala Monika
Maso nakrájíme na kostky, opražíme na cibuli, osolíme, okořeníme a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme na půlměsíčky nakrájané brambory, papriku,... více o Gulášová polévka II.
Játra nakrájíme na proužky, obalíme v mouce smíchané s paprikou a prudce osmahneme. Přidáme cibuli nakrájenou na větší kostičky a dusíme. Nakonec... více o Játra pana Buriana
Zeleninu, šunku a sýr nákrájíme do mísy, posypeme oregánem, posolíme alpskou bylinkovou solí, pokapeme olivovým olejem a octem balsamico (tím nešetřím... více o Salát jako hlavní jídlo
Makrely zbavené ploutví a vnitřností umyjeme, usušíme, posypeme pepřem, solí, pokapeme citrónem a necháme chvíli odležet. Mezitím na másle do růžova... více o Opilé makrely
Mražené makrely rozmrazíme v osolené vodě a důkladně omyjeme a odstraníme nečistoty (vykucháme). Namícháme si kořenící směs podle chuti a přidáme sůl... více o Ožralé makrely
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička), další... více o Zapečené brambory - co dům dal
Kuřecí prsa naložíme do marinády, kterou jsme si připravili z pálivé papriky, grilovacího koření na kuře a oleje. Necháme nejlépe přes noc odležet.... více o Kuřecí prsa se žampiony II.
Do masové směsi zapracujeme všechny ingredience, cibuli nastrouháme na umělohmnotném struhadle. Ze směsi tvoříme hranolky rukama namočenýma ve studené... více o Maggi – prima nápady