Rybí filé dáme do pekáče. Polijeme máslem osolíme a posypeme petrželkou. Dáme péct do trouby.
Uděláme jíšku na cibulce. Zalejeme vodou, chvíli vaříme....
více o Rybí filé s rajčatovou omáčkou
Listové těsto rozdělíme na tři díly, každý vyválíme jako na štrudl, potřeme hořčicí,poklademe salámem,posypeme strouhaným sýrem, vegeta,oregano,...
více o MINIPIZZY II.
Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř,...
více o Italská pizza II.
1) Uvaříme špagety.
2) Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli,
nakrájený česnek na plátky a zasypneme
červenou paprikou.
3) Do pánve přidáme na kostičky...
více o Špagety s česnekovou omáčkou...
Na tuku osmažíme cibulku a mleté maso,podlijeme bílým vínem,dusíme.Přidáme mletou papriku.Zalijeme kečupem,přivedeme k varu a pak přidáme tavený sýr...
více o Pikantní omáčka k těstovinám
Maso naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Jednotlivé porce položíme na čtyři pláty alobalu a přelijeme vypečenou šťávou,...
více o Krůtí maso na zelenině v alobalu
A KORPUS DÁME VĚTŠÍ VRSTVU KEČUPU. NA KEČUP DÁME PIZZA ŠUNKU. NA ŠUNKU KUKUŘICI.NA KUKUŘICI DÁME NA JEMNO NASTROUHANÝ SÝR. SÝR POSYPEME TROŠKOU...
více o PIZZA PODLE RADKA S.
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky, nakrájíme cibuli, bylinky omyjeme a osušíme. Sádlo rozpustíme a maso na něm postupně opečeme.
Kuřecí -...
více o Námořnické maso II.
Vymícháme mleté maso s kořením a vejci, spojíme strouhankou a naplníme směsí cibuli, ve které jsme vyřízli střed.
Upravenou cibuli vložíme do pekáčku...
více o Zapékaná cibule
Bifteky naklepeme hřbetem ruky a opepříme.
V hmoždíři či v mističce utřeme tymián,oregano, kmín, česnek a sůl. Přidáme citronovou kůru a asi 2 lžíce...
více o Bifteky jinak
1. Ve smesi z oregana, soli, pepre, cili a kminu promichame prouzky hoveziho masa.
2. Maso smazime na velke panvi az je dostatecne hnede po vsech...
více o Hovezi stir-fry
Pracovní postup:
Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je...
více o Italské rizoto
Plátek halibuta opečeme po obou stranách cca 3 minuty na olivovém oleji s drobně nasekanou červenou cibulkou. Osolíme, přidáme oregano, podlijeme...
více o Halibut s olivami v sýrové omáčce
nebo válečkem na nudle. V každém řízku nařízněte kapsu. Mandle dejte do pekáčku nebo na plech a na středně rozpáleném grilu je 2-3 minuty pražte, aby...
více o vepřové řízky na citronu a česneku
Oloupané brambory nastrouháme a smícháme se smetanou. Těsto nalijeme do vymaštěné formy a dáme péct na 30 minut.. Rajčata a čedar nakrájíme na kolečka...
více o bramborový koláč s čedarem
Na oleji orestujeme najemno krájenou cibulku, odstavíme a přimícháme jemně krájený česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa...
více o italské masové knedlíčky
Kuřecí řízek nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a nudličky usmažíme.Přilijeme trochu bílého vína a krátké podusíme. Poté do pánve vhodíme...
více o Kuřecí nudličky v pikantní rajčatové omáčce
Nakrájet bagetu na plátky, ale nedokrojit je, takže bageta drží stále pohromadě. Smíchat ostatní ingredience do hladka. Natřít směsí mezi plátky...
více o Bageta s olivami
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k...
více o chobotnice po řecku
Listové těsto rozválíme na cca 0,5 cm silný plát, potřeme kečupem, posypeme oregánem, poklademe plátky salámu, kolečky pórku a nastrouhaným sýrem....
více o Šneci
Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji.
Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme...
více o Musaka III.
Z přísad na těsto připravíme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout.
Brokolici chvíli povaříme a rozebereme na růžičky. Šunku nakrájíme na...
více o Pizza čtyř ročních období
Mleté maso okořeníme, smícháme s předvařenou rýží a směsí naplníme papriky. Necháme odpočívat.
Omáčka: Cibule nakrájíme na kolečka, česnek nakrájíme...
více o Plněné papriky II.
Řízky naklepeme, osolíme. Připravíme těstíčko a v něm obalujeme řízky, které pak obalujeme ve strouhance a dáme na 25-30 minut smažit na tuk. Podáváme...
více o Přerovský krůtí řízek
Na oleji orestujeme cibulku odstavíme a přimícháme česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa společně z rozšlehaným vejcem...
více o Italské masové kuličky se špagetami
Na kostičkách špeku osmahneme cibuli, pokrájené maso na kostky. Přidáme pepř, trošku tymiánu a oregána, česnek a sůl. Po orestování podlijeme vínem a...
více o Dejvická radost
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,...
více o KFC podle mistra Rebensteigera
Na pánvičce osmahneme cibulku, pak k ní přihodíme dle chuti slaninu nebo jiné maso a to omahneme. Potom na pánvičku vsypeme větší kus nastrouhané Nivy...
více o Papardele se sýrovou omáčkou
Těstoviny na lasaně uvaříme.
Do vymazaného plechu děláme vrstvy. Nudle, tvaroh, nudle, tvaroh, strouhaný sýr, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1...
více o Lasaně
Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme na oleji. Vyjmeme na talíř.
Cibuli jemně nakrájíme, dáme na olej, přidáme na plátky...
více o Kuřecí čtvrtky s olivami
Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí.
Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,...
více o Chile Con Carne I.
Maso nakrájíme na úzké proužky, 2 stroužky česneku nakrájíme na velmi jemno. V míse promícháme maso, sekaný česnek, koření, sůl a několik lžic oleje....
více o Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou
Penne uvaříme ve slané vodě.
Artyčoky očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme a promícháme s artyčoky a pokapeme olivovým...
více o Penne s artyčoky, olivami a sýrem feta
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Naskládáme je na talíř střídavě na sebe, posypeme bazalkou, oreganem, osolíme a pokapeme olivovým olejem....
více o Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Osmažíme cibuli do zlatova. Přidám maso a restuji tak dlouho, až ztratí růžovou barvu. Přidám nasekaná rajčata, nakrájenou papriku a kožení. Dusíme...
více o Chilli con carne VIII.
Veku nakrájíme asi na 2 cm silné plátky. Mozzarellu nakrájíme na slabší plátky. Smícháme máslo, utřený česnek a sůl, přidáme nastrouhaný parmezán, a 1...
více o Chlebíčky s mozzarellou
Rajčata nakrájíme na kolečka, sýr na plátky. Talíř obložíme tak, že střídáme kolečka rajčat a plátky sýra. Posypeme lístky bazalky, zalijeme olejem a...
více o Salát z mozzarelly a rajčat
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme maso pokrájené na drobné nudličky, na plátky...
více o Zapečené špagety se slepičí směsí
Špagety uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy vložíme špagety, posypeme strouhaným...
více o Špagetová bábovka
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a necháme po dobu asi tří minut zpěnit na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a ochutíme oreganem a chilli...
více o Zapečené lupínky s rajčaty
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, které zalijeme 1,5 dl vlažné vody. Jakmile droždí nakyne, vymícháme těsto, které necháme...
více o Sýrový koláč se zeleninou
Na másle osmažíme kousky zeleniny, zalijeme tomatovým pyré a okořeníme. Směs klademe na talíř s připravenými vařenými nudlemi a sypeme kousky šunky....
více o Solferinské nudle
Dáme vařit čočku do půl litru vody, přidáme nakrájenou mrkev a kostky bujónu. Nakrájenou cibulku a česnek lehce osmažíme na oleji, přidáme sójovou...
více o Polévka z červené čočky
Rozehřáté máslo, nasekanou petrželku, oregáno, bazalku a citrónovou šťávu dobře promícháme. Porce lososa osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí...
více o Grilovaný losos II.
Listové těsto rozválíme, dáme do pekáče, který jsme před tím vypláchli studenou vodou. Těsto potřeme hořčicí, posypeme polovinou sýra, na sýr klademe...
více o Mejdanové občerstvení