Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh...
více o "Míša" roláda
Omegu (Ivu) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme mouku, promícháme a zalijeme smetanou. Vše propracujeme v hladké nelepivé těsto, které...
více o Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem
Mouku nasypeme do mísy, přidáme pokrájený tuk, přilijeme smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň půl hodiny v chladu proležet. Pak...
více o Cukrové koláčky nebo šátečky
Do mísy dáme mouku, přidáme pokrájený tuk, přilijeme smetanu a uhněteme hladké těsto, které necháme v chladu alespoň 30 minut proležet. Na pomoučněném...
více o Ořechové sušenky -slané i sladké
1. Smíchat vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva a ručně vmíchat jablka.
2. Nalít těsto na plech a vložit do rozehřáté trouby (160°C).
3. Péct těsto...
více o Jablkový koláč s čokoládovou polevou
Těsto:
Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky šleháme s vodou do pěny a pak s cukrem do husté pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně...
více o Bezlepkový dort
Cukr, van.cukr, skořici, celá vejce a olej vyšlehat do husté pěny. Přišlehat mouku s práškem do pečiva a nakonec vařečkou vmíchat dýni a semínka....
více o Dýňový koláč famózní
Zpracuje se těsto ze všech ingrediencí a nechá se odpočinout asi 1 a 1/2 hodiny v lednici. Poté se těsto rozdělí na 8 dílů a rozválí se na kola. Síla...
více o Rychlé, rolované rohlíčky
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, nutelu a tuk. Půlku nalijeme do košíčků a necháme ztuhnout (po ztuhnutí dáme do každého košíčku rozinku a mandli)...
více o Čokobonbon
Nejdříve z trošky mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Zaděláme těsto z mouky, žloutku kvásku a trochou soli. Na hrubém struhadle postrouháme...
více o Šátečky - bezkonkurenční
Dáme vařit asi 0,75 l mléka, zatím v hrnečku rozmícháme v mléku pudink a osladíme dle chuti vanilkovým cukrem. Když mléko zteplá, vlijeme do něj...
více o Műsli pudink s čokoládou
Konzervu Salka vaříme cca 2 hodiny, aby zkaramelizovalo, necháme vychladnout. Omegu rozpustíme. Obojí mírně prochladlé zamícháme do sebe, vyšleháme...
více o Karamelo
Zpracujeme na vále těsto, necháme nejméně 3 hodiny odpočinout. Potom vyválíme plát 2-3 mm vysoký (nejlépe mezi igelitovými foliemi) a vykrajujeme...
více o Mandlové slzičky
Vpracujeme těsto, vyválíme na 3 mm silnou placku a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Na kolečka doprostřed klademe náplň a přeložíme napůl a spojíme...
více o Mrkvové taštičky na slano i na sladko
Nejdřív uděláme čokoládu - ve vodní lázni rozehřejeme Omegu, přidáme kakao a cukr.
Do papírových košíčků kápneme trošku čokolády, pak dáme kousek...
více o Čokoládové košíčky od maminky
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a přidáme na větší kusy nakrájené višně, nahrubo nastrouhané ořechy, alkohol a žloutky. Ty je možné...
více o Višně v čokoládě do košíčků
Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.
Pak těsto rozdělíme na 3-4 díly,...
více o Štrůdl ze šlehačky
Rozpustíme tuk, přidáme zbytek surovin. Uděláme těsto, necháme uležet. Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme na pomoučeném vále, posypeme všude...
více o Pivní štrůdl
Švestky zalijeme rumem a necháme přes noc uležet. Pak je klademe do košíčků a zalijeme čokoládou rozpuštěnou s Omegou. Velmi jednoduchý recept, ale...
více o Opilé švesky
Tuk rozpustíme na mírném ohni, přidáme cukr, promíchaný se solamylem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sušené mléko. Hmotu nalijeme do formiček,...
více o Bílá čokoláda
Tatranky a tuk najemno nastrouháme a zpracujeme s ostatními přísadami na vláčné těsto. Formičky na pracny vymažeme rozehřátou Omegou, naplníme těstem...
více o Tatranské pracny
Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu...
více o Věnec Paříž - Brest
Suroviny na hmotu se rozmíchají v páře. Ingredience na nádivku se smíchají. Suroviny na polevu se nahřejí a smíchají. Na dno umělohmotných dolíků...
více o Sandokanovo oko
Rozehřejeme tuk aby byl vlažný a Salko do něj zašleháme, aby se komponenty spojily. Směs se dá ztuhnout do lednice. Spaříme mandle a oloupeme. Do...
více o Rafal-Rokl
Těsto: vyšleháme vejce s cukrem, postupně přidáváme olej, pak vmícháme mouku s kakaem a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě v dortové...
více o Harlekýnka
Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít....
více o Super koblížky
Cukr upálíme na karamel, přidáme nasekané ořechy a ještě chvilku popražíme. Přidáme rozpuštěnou Heru, nalijeme Salko a vaříme asi 7 minut. Směsí...
více o Karamelové tyčky
V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru, přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1/4 l mléka. Nakonec lehce...
více o Kokosové kostky tety Pelikánové
Do vychlazeného, rozpuštěného tuku zamícháme sušené mléko, moučkový cukr a vodu. Vypracujeme těsto. Na prkénku z něj vyválíme váleček, který nakrájíme...
více o Rafaelo IV.
Mouku, pivo a nastrouhanou Omegu zpracujeme v těsto (líp se nám bude propracovávat), rozdělíme si ho většinou na tři díly. Rozválíme, posypeme trochu...
více o Těsto na štrůdl
Z piva, mouky a tuku (nastrouhaného nahrubo na struhadle) uhnětat těsto, jablka nakrájet na kousky (když jsou kyselá přidat cukr). Z těsta utvořit 2...
více o Štrůdl z piva