Pórek očistěte, pokrájejte na kolečka a na troše oleje orestujte doměkka. Nechte chvíli vychladnout.
Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, stejně...
více o Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Bulgur nasypte do mísy, zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody, přiklopte a nechte 15 minut nasáknout tekutinu.
Cukety podélně rozkrojte, potřete...
více o Grilované cukety s bulgurem
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dýně rozřízněte napůl a vydlabejte semínka i jejich okolí, vytvoříte široké mističky....
více o Pečená dýně s quinoou a gorgonzolou
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Poté předáme do mísy, nasolíme a pořádně rukama promačkáme. Necháme 10 minut odležet ( vybrečet ) a poté slejeme...
více o Zelný salát s majoránkou
Předehřejte troubu na 165 ° C.
Po upečení česneku smíchejte hnědý cukr, ananasovou šťávu, vodu, teriyaki omáčku a sójovou omáčku společně v kastrolu a...
více o T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
Cuketu pokrájejte na kousky, cibulky očistěte a nakrájejte na kolečka. V kastrolu rozpalte asi dvě lžíce oleje a zeleninu nejprve zprudka orestujte a...
více o Cuketová polévka s mátou a hráškem
Z jednoho citronu vymačkejte šťávu, z druhého nastrouhejte kůru a poté ho pokrájejte na plátky. Kuřecí prsa očistěte, potřete z obou stran olejem,...
více o Citronová kuřecí prsa s rajčaty a olivami
Z krůtích prsou nakrájejte 4 plátky asi 0,5 cm silné, ty pak podélně rozkrojte, ale nedokrojte, na polovinu. Když je rozložíte, získáte pruhy masa...
více o Krůtí závitky se zeleninovým bulgurem
Cibulky očistěte a pokrájejte na kolečka. Žampiony zbavte nečistot a pokrájejte na čtvrtiny. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, cibulky a žampiony asi 4...
více o Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Rajčata pokrájejte na poloviny, dejte na pekáč, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, lehce zasypte cukrem a sušeným oreganem. Dejte péct do...
více o Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou
Lososa nakrájejte na 4 porce, potřete olejem, opepřete a dejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Z každé strany rybu opékejte asi 2 minuty, losos by měl...
více o Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Mrkev oloupejte a pokrájejte na kolečka, cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Ve větším hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje, dejte do něj mrkev a...
více o Mrkvový krém s kurkumou a fetou
Připravte pesto. Do mixéru dejte koriandr i se stonky, přidejte nasucho opražená slunečnicová semínka, pokrájený česnek, olej, podle chuti sůl a pepř....
více o Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem
Papriky dejte na plech a pečte v troubě pod grilem na maximum. Otáčejte je, aby slupka zčernala. Bude to trvat asi 15 minut. Opálené papriky dejte do...
více o Plněný bochník
Lososa pokrájejte na porce, potřete olejem, osolte, opepřete a zprudka opečte na nepřilnavé pánvi, z každé strany 2 minuty. Rybu nechte vychladnout,...
více o Vrstvený salát do sklenice
Mouku rozdělte na 2x 500 g. Připravte si dvě velké mísy, do každé nalijte 400 ml teplé vody, rozdrobte polovinu kostky droždí a vidličkou ho dobře...
více o Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Horkou vodou propláchnuté jáhly zalijeme 3 dcl vody a lehce osolíme. Přivedeme k varu, ztlumíme žár na polovinu a pozvolna vaříme 10 minut. Během...
více o Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Kuskus nasypeme do větší mísy, zalijeme ho teplým zeleninovým vývarem a olivovým olejem a necháme pod pokličkou odstát. Pak ho načechráme opatrně...
více o Kuskus s rajčaty a mátou
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje,...
více o Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Maso a jarní cibulky pokrájejte na větší kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, polovinu svazku koriandru (nahrubo nasekané listy i stonky...
více o Krůtí karbanátky s koriandrem
Rajčata pokrájejte na poloviny, avokádo rozkrojte, zbavte pecky, vydloubněte ze slupky lžící a nakrájejte na kousky. Piniové oříšky nasucho opražte na...
více o Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně nařízněte do tvaru mřížky. Zářezy dělejte hluboké a asi v centimetrových rozestupech. Lilky naskládejte do...
více o Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše olivového oleje, restujte asi 3 minuty. Přilijte rajčata a duste bez poklice 5–8 minut, aby se tekutina...
více o Šakšuka v praprikách
Papriky podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Nivu nastrouhejte nahrubo a promíchejte s ricottou, přidejte vejce, osolte, opepřete a dobře...
více o Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem
Cizrnu slijte, ale tekutinu zachovejte. Čtvrtinu cizrny ponechte stranou, zbytek nasypte do mixéru a nahrubo rozmixujte. Přidejte na kostičky...
více o Falafel burger s halloumi a hummusem
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se solí a rozdrceným fenyklem.
Do odměrky nalijte 180 ml vlažné vody a promíchejte s droždím a cukrem. Nechte pár...
více o Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Začněte těstem. Mouku promíchejte se solí a pepřem, do směsi nahrubo nastrouhejte máslo a prsty udělejte drobenku. Přilijte vodu a vymíchejte pevné...
více o Zeleninová galetka
Kuřecí prsa pokrájejte na menší kostky, asi 2 x 2 cm. Dejte je do mísy, zakápněte olivovým olejem a ochuťte čerstvě mletým pepřem, ale nesolte,...
více o Kuřecí špízy s hummusem a zeleninou
Dejte vařit vodu do širšího hrnce, fazole důkladně prolijte v cedníku horkou vodou, aby povolily, chřestu odlomte dřevnaté konce, cibuli pokrájejte na...
více o Těstoviny s fazolemi edamame a chřestem
Tofu dobře osušte a pokrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpalte asi 2 lžíce olivového oleje a tofu opečte ze všech stran, aby bylo křupavé.
Všechny...
více o Salát s opečeným tofu a hořčičnou zálivkou
Zeleninu očistěte a nakrouhejte na tenké delší nudličky. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte k zelenině.
V misce smíchejte ingredience na zálivku a...
více o Salát z červeného zelí
Brambory omyjte a dejte vařit ve slupce. Chřestu odlámejte dřevnaté konce, v kastrolu přiveďte k varu vodu, chřest povařte 2–3 minuty, podle tloušťky...
více o Bramborový salát s chřestem
Lístky tymiánu otrhejte, cibulku očistěte, česnek oloupejte a vše dejte do mixéru.
Přidejte všechny ostatní suroviny a dobře rozmixujte. Dochuťte solí...
více o Bylinková salsa
Rajčata rozkrojte a vydlabejte semínka. Dužninu pokrájejte na malé kostičky.
Okurku oloupejte, podélně rozkrojte a lžičkou vykrojte semínka. Zbytek...
více o Rajčatová salsa
Troubu předehřejte na 220 °C a nastavte na grilování. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ze všech stran, až je slupka černá, asi...
více o Omáčka z pečených paprik
Troubu rozehřejte na 180 °C. Celou palici česneku dejte na plech do trouby a pečte 35 minut. Nechte vychladnout, vymačkejte stroužky do misky a...
více o Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Troubu předehřejte na 180 °C a nastavte na funkci horkého vzduchu. Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky silné 1 x 1 cm a dejte na plech vyložený...
více o Batátové hranolky s chilli majonézou
Tofu na kostky osmažíme na tenké vrstvě oleje. Listový špenát uvaříme s cibulkou a česnekem, zalijeme veganskou smetanou, podusíme do změknutí. Batáty...
více o Veganský Buddha Bowl II
Na oleji nechame zeskelnatet cibulku a papriku zmeknout. Pridame cocku a nechame chvili smazit. Pote posypeme korenim a zamichame aby se vse krasne...
více o Červená čočka v kokosovém mléce
Připravte pesto. Do mixéru dejte všechny suroviny, koriandr použijte i se stonky, a důkladně rozmixujte. Osolte. Konzistenci můžete upravit přidáním...
více o Restovaná zelenina se sýrem halloumi
Slaninu pokrájejte na kostičky a na pánvi opečte dokřupava, tuk slijte. Cukety nastrouhejte nahrubo, dejte do cedníku, osolte, nechte pár minut...
více o Cuketové placičky
Brambory umyjte a uvařte ve slupce tak, aby byly na skus. Fazolky očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a na poslední 2–3 minuty přidejte do...
více o Sedlácký bramborový salát
Do menšího rendlíku dejte suroviny na marinádu, přičemž česnek a zázvor očistěte a nakrájejte na kolečka. Vše vařte asi 5 minut, poté přelijte do...
více o Lososové špízy s teriyaki