Rozmícháme 1 lžíci oleje, sojové omáčky a džusu. Ryby položíme na plech a zalijeme touto směsí. Ryby vyjmeme z marinády a pečeme na pánvi (cca každou...
více o Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou
Na cibulce uděláme špenát (nejdříve z něho vymačkat tekutinu) a necháme vychladnout.
Přidáme fetu, ořechy, muškátový oříšek, sůl, pepř.
Vložíme do...
více o Sýrovo-špenátové šátečky
Kuřecí prsa nakrojíme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji osmažíme do zlatova. Na druhé pánvičce osmahneme nakrájenou cibuli, žampiony a nakonec...
více o Kuřecí prsa zapečená se špenátem
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky nejlépe přes speciální sítko. Přidáme olej, čerstvý...
více o Chorvatský bramborový salát
Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Odstavíme a...
více o Tuňákový pilaf
Smícháme mouku a margarín až je z toho posypka.
Přidáme studenou vodu a rozvalíme. Těsto pečeme 15 minut v předehřáté troubě.
Osmažíme cuketu s pepřem...
více o Quiche zeleninový
Uvaříme čočku.
Osmažíme na plátky nakrájený lilek a necháme odkapat od oleje.
Ve vodě z čočky uvaříme mrkev, celer, cibuli, česnek. Přidáme uvařenou...
více o Čočková moussaka
Orestujeme maso do hněda.
Česnek, cibuli, mrkev, skořici, pomerančovou kůru a bobkový list smažíme až je cibule mekká, ale ne hnědá.
Přidáme maso,...
více o Dušené hovězí na červeném víně
Vepřové plátky rozklepeme, okořeníme barbecue směsí, zastříkneme worcesterem a přeložíme plátky šunky a čerstvými bylinkami. Srolujeme a obalíme v...
více o vepřové špízové rolky
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a...
více o Gazpacho andaluz
Mušle ne zcela uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji orestujeme nakrájené žampiony, přidáme špenát, zamícháme, přendáme do mísy a vmícháme sýr....
více o Plněné mušle s rajčatovou omáčkou
Plátek halibuta opečeme po obou stranách cca 3 minuty na olivovém oleji s drobně nasekanou červenou cibulkou. Osolíme, přidáme oregano, podlijeme...
více o Halibut s olivami v sýrové omáčce
V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nové brambory, rozkrojené na polovinu, a plátky cibule, míchejte a vařte 4-5 minut, dokud...
více o Španělské brambory II.
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej.
Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud...
více o Španělská rajčatová polévka
Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny...
více o Středozemní kuře
Nastříhejte si 6 plátků fólie (staniolu), z nichž každý by měl měřit 25 x 25 cm. Potřete každý plátek olejem a položte stranou. Ostrým nožem nařízněte...
více o Kuřecí balíčky po italsku
Žampiony očistíme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme...
více o Plněné žampiony IV.
Rozložte porce kuřete v jedné vrstvě ve větší zapékací míse a potřete je lehce olivovým olejem. 15 minut je nechte v předehřátém grilu a občas je...
více o Grilované italské kuře
nebo válečkem na nudle. V každém řízku nařízněte kapsu. Mandle dejte do pekáčku nebo na plech a na středně rozpáleném grilu je 2-3 minuty pražte, aby...
více o vepřové řízky na citronu a česneku
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci (vaříme je asi 11 minut). Do vody přidáme asi 1 lžíci oleje a trochu soli. Pak vodu slijeme a těstoviny necháme...
více o Těstovinový salát s krůtím masem
Z tuňáka vyndejte všechny kosti. Dejte do mixéru společně s ančovičkami, 2,25 dl olivového oleje a petrželkou. Vše rozmixujte na hladkou omáčku. Lžící...
více o špagety s tuňákem III.
Překrojte papriky na poloviny, odstraňte jádřince a semínka. Pokapejte je několika kapkami olivového oleje a okořeňte. Na pánvi rozehřejte zbývající...
více o Plněné papriky po italsku
Z rajčat odstraníme zbytky stopky. Rozkrájíme plátky a naskládáme na talíř nebo misku. Cibuli, česnek, kapary, olivy, petržel, sůl a pepř promícháme...
více o Korsický rajčatový salát
Měkký tvaroh, žervé a eidam důkladně propracujeme a vytvarujeme malé kuličky, které obalujme v koření. Hotové kuličky vložíme do sklenice, přidáme...
více o Nakládané sýrové kuličky
Zakysanou smetanu vyšleháme s olivovým olejem. Přidáme nasekaný kopr. Dochutíme solí a pepřem. Popřípadě můžeme přidat pár kapek citrónové šťávy....
více o Uzený losos s koprovou studenou omáčkou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“. Scedíme a vrátíme do hrnce. Mezitím nakrájíme olivy na půlky a lilek na kostičky. Nakrájený česnek...
více o Těstoviny s lilkem a olivami
1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání na něm pod pokličkou dusíme cibuli, na proužky nakrájenou papriku, rozmarýn a tymián do...
více o Těstoviny s brokolicí a kuřecím masem
Předehřejeme troubu na 200 °C. Výhonky chřestu omyjeme, odkrájíme tvrdé konce (zhruba 2 cm).Vložíme chřest do pekáčku, spolu s napůlenými stroužky...
více o Chřest zapečený s tymiánem
Česnek s cibulí krátce osmahneme na olivovém oleji, vložíme do mísy, přidáme namočenou a posléze vymačkanou žemli, mleté maso, protlak, olivy, papriky...
více o sekaná s olivami
Maso nakrájíme na menší kousky a jemně naklepeme rukou, okořeníme tymiánem, jalovcem a bobkovým listem, opepříme, zakápneme worchestrem a zalejeme...
více o Kančí špíz
1. Rozdrobíme droždí a s cukrem i trochou mouky rozmícháme ve 100 ml vlažného mléka. Necháme kynout asi 15 min. Poté kvásek smícháme se zbylou moukou,...
více o Chlebové placky se sýrem a olivami
Do 500g mouky přidáme kvásek z 25g droždí, po lžičce cukru, soli, vlažné vody a z trochy mouky. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout....
více o Bramborová pizza III.
Na oleji orestujeme najemno krájenou cibulku, odstavíme a přimícháme jemně krájený česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa...
více o italské masové knedlíčky
Kuřecí řízek nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a nudličky usmažíme.Přilijeme trochu bílého vína a krátké podusíme. Poté do pánve vhodíme...
více o Kuřecí nudličky v pikantní rajčatové omáčce
Na 300g pasty dáme do mixéru 150g černých oliv bez pecek, 8 sardelových řezů, 60g scezených kaparů, 2-3 oloupané stroužky česneku.
Mixujeme nejdříve...
více o olivová pasta
Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme syrový řapíkatý celer, rajčata, brambory, červenou cibuli a suroviny promícháme s černými olivami.
Zálivkou z...
více o Salát s řapíkatým celerem
Těstoviny uvaříme, přecedíme, zalijeme trochou olivového oleje, aby se neslepily a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o těstovinový salát s tuňákem X.
Uvařené, propláchnuté a odkapané těstoviny necháme vychladnout.
Šunku a očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky a promícháme s těstovinami a olivami.
Z...
více o těstovinový salát s mrkví
Těstoviny uvaříme běžným způsobem v dostatečně osolené vodě. Slijeme je, propláchneme a necháme okapat.
Rozpůlíme papriky a odstraníme semeníky. Lusky...
více o těstovinový salát se salámem II.
Vejce uvaříme natvrdo, salát důkladně omyjeme, nakrájíme na proužky, přidáme olivy a opatrně promícháme.
V misce smícháme pepř, sůl a ocet a za...
více o Zelený salát s olivami
Uvařené brambory sloupneme a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku, cibuli, bazalku a vejce natvrdo a vše promícháme s bramborami. Přidáme omyté...
více o bramborový salát italský s kapari
Ve slané vodě s kmínem uvaříme čisté brambory i se slupkou. Nepřevařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, ještě vlažné smícháme s cibulí...
více o bramborový salát bavorský
Do pánve s vyšším okrajem vlijeme 2 lžíce olivového oleje, lusky omyjeme a vložíme do pánve když je olej rozpálený. Fazolky osolíme a necháme pod...
více o fazolky s česnekem
4 sklenice (po 350 ml)
na sklenici asi 640 kcal, 35 g bílkovin, 37 g tuků, 36 g sacharidů
1. Kozí sýr nakrájíme na hranolky. Lahůdkovou cibulku...
více o Naložený kozí sýr
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k...
více o chobotnice po řecku
Do panve vlijeme trochu olivoveho oleje. Pokrajime cibuli (cim mensi kousky, tim lepe), pridame ji do panve a pomalu smazima do zlatova.
Pridame mouku...
více o Croquetas de RAY
Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Na větší pánvi mírně rozpálíme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli, česnek, spařený...
více o Špagety se špenátem
Cibulku a pórek si osmahneme na olivovém oleji, plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na pávni s rostlinným...
více o Brokolicová omáčka s vepřovými plátky