Quinou uvařte podle návodu na obalu, poté ji sceďte a dobře propláchněte studenou vodou. Mezitím pokrájejte rajčata na čtvrtky či poloviny, papriku a... více o Salát s quinoou a sýrem halloumi
Batáty oloupejte, nastrouhejte nahrubo a dejte do mísy. Přidejte vejce, mouku, na kolečka pokrájenou bílou část jarních cibulek a většinu koriandru... více o Batátové placky s koriandrem
Ve větší míse promíchejte tymián, papriku a olej. Maso ve směsi důkladně obalte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Zatím pokrájejte brambory... více o Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami
Začněte salsou. Rajčata přepulte, vykrojte z nich tuhý střed a nakrájejte je na kostičky, chilli papričku na jemné plátky, cibuli a petrželku najemno.... více o Steak z grilu s rajčatovou salsou
Maso nakrájejte na 4–5cm kousky a dejte je do mísy. Promíchejte se surovinami na marinádu a marinujte nejlépe přes noc, minimálně ale 2 hodiny. Pak... více o Grilovaný kuřecí kebab
Na zálivku začněte mixovat žloutky s ančovičkami, hořčicí a citronovou šťávou, pak postupně po lžících zašlehejte olej a nakonec po lžících horkou... více o Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Drobná rajčata nakrájejte na poloviny, větší na klínky, broskve na plátky. Prosciutto natrhejte stejně jako mozzarellu. Vše až na mozzarellu dejte do... více o Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Maso si očistěte. Naškrábejte je ostrým nožem a důkladně promíchejte se žloutkem, olejem, nasekanými kapary a hořčicí, dochuťte solí a pepřem. Na... více o Tatarák s kapary
Těsto: 1. Droždí rozmíchejte s trochou cukru a asi ve 3 lžičkách vlažné vody a nechte vzejít kvásek 2. Do mísy prosejte oba druhy mouky, přidejte sůl,... více o Pizza velmi podobná té právé z pizzerie
Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty oloupejte, umyjte a podélně rozčtvrťte. Připravte si 2 čtverce alobalu (asi 25 x 25 cm) a na každý dejte 4... více o Wrap s pečenými batáty, čočkou a kozím sýrem
Vymačkáme šťávu s citrónů a rozmícháme v ní med pak přidáme sójovou omáčku, hořčici a sůl a nakonec do marinády naložíme nakrájeného lososa a necháme... více o Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Dýni dobře omyjte, zbavte semínek a pokrájejte na měsíčky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a dejte do trouby... více o Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem
Orzo uvařte podle návodu na obalu. Rajčata pokrájejte na poloviny a dejte je na plech nebo do zapékací mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte,... více o Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Quinou propláchněte přes síto vroucí vodou. Dejte ji do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 díl quinoy, dva díly vody. Osolte a za mírné teploty a... více o Quinoový salát s hráškem a zelenými fazolkami
Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrolu se silným dnem rozehřejte olej. Vsypte cibuli a restujte na středním plamenu dozlatova, asi... více o Dip z karamelizované cibule
Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Nasypte ji do malé misky a zakapejte šťávou z obou limet. Získá tak krásnou lesklou... více o Salát s melounem a fetou
V kastrolu rozehřejte olej s máslem. Vsypte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte nasekaný česnek a minutu restujte. Vmíchejte... více o Arancini - risottové koule s ricottou II.
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po 4 minutách přidejte plátky česneku a dál restujte asi minutu. Vmíchejte... více o Mini pizzy calzone II.
Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme, dva stonky řapíkatého celeru oloupáním zbavíme tuhých částí. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer... více o Toskánská chlebová polévka ribollita
Vejce rozšleháme se solí a pepřem. K rozšlehaným vejcím přidáme v pánvi nasucho opraženou starší chlebovou střídku a nadrobno nasekanou petrželku. V... více o Rychlá chlebová omeleta
Rajčata pokrájejte na poloviny, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně je posypte solí, cukrem a oreganem. Plech dejte do... více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte tak, aby byly na skus. Mezitím nasekejte kopr a polovinu petrželky nadrobno, dvě jarní cibulky... více o Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Papriky dejte na rozpálený gril nebo do trouby a opečte ze všech stran takřka dočerna. Poté je dejte do igelitového sáčku a nechte asi 5 minut zapařit... více o Topinky s ricottou a grilovanou zeleninou
Okurku nakrájejte na čtvrtkolečka, papriky očistěte a pokrájejte na menší kousky, cherry rajčata nakrájejte na poloviny, cibuli očistěte a nakrájejte... více o Řecký salát s cizrnou
Připravte pesto. Většinu koriandru a další suroviny na pesto dejte do mixéru a umixujte nahrubo. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly... více o Mexický těstovinový salát
Do mísy robotu dejte cukr, vejce a šlehejte asi 5 minut, vznikne hustá a objemná pěna. Do vyšší misky nalijte olej, promíchejte ho s jogurtem nebo... více o Citronový dort s třešněmi
Cibuli nasekejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, restujte asi 2 minuty. Přidejte rajčata, ochuťte cukrem, solí, pepřem a na mírném plameni... více o Cuketové cannelloni s ricottou
Cukety omyjte, podélně rozpulte a semínka vydlabejte lžičkou. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek nadrťte, petrželku nasekejte, sýr nastrouhejte... více o Cukety plněné mletým masem
Batáty přepulte podélně, nakrájejte je na silnější plátky a povařte v osolené vodě, asi 5 minut. Poté je slijte a nechte zchladnout. Z cibulek... více o Batátové špízy s cibulkami ředkvičkami
Hotový vývar vlijte do hrnce a začněte hřát. Trochu ho osolte. Připravte si vložku do polévky: Rozklepněte do misky vajíčka, přistrouhejte parmezán... více o Polévka Stracciatella alla romana
Papriky podélně rozčtvrťte a zbavte jádřinců, také pak choi rozkrojte podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 cm. V misce... více o Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Gril rozehřejte na střední teplotu. Žampiony pokrájejte na silnější plátky, dejte do misky, pokapejte trochou olivového oleje, přidejte tymián a... více o Topinka s grilovaným oštěpkem
Do mixéru dejte česnek, žervé, jogurt, polovinu lístků máty, polovinu petrželky, po lžíci oleje a citronové šťávy a umixujte hladký, světle zelený... více o Květákové steaky z grilu
Lososa osolte a opepřete, citron nakrájejte na kolečka. Na každý kousek ryby položte kolečko citronu, pár snítek tymiánu a obtočte jej dvěma plátky... více o Grilovaný losos ve slanině
Lilky nakrájejte na plátky silné asi 0,5 až 1 cm. Osolte je a nechte v cedníku 15 minut vypotit. Poté je důkladně osušte papírovou utěrkou. Rajčata... více o Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Lilek pokrájejte na kolečka a ty pak na kousky velikosti sousta. Dejte do většího cedníku, důkladně osolte a nechte alespoň 20 minut vypotit. Rajčata... více o Ratatouille IV.
Bulgur vsypte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody a přiveďte k varu. Vařte dvě minuty. Poté odstavte z plamene a nechte pod poklicí 10 minut... více o Salát z bulguru
Připravte si marinádu. Všechny suroviny dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Římský kmín a koriandr můžete před tím podrtit v hmoždíři. Maso naložte do... více o Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím připravte pesto: bylinky, ořechy, česnek a olej rozmixujte, dochuťte solí a pepřem. Pesto dejte... více o Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí
Předehřejte troubu na teplotu 230 ° C. Vložte hovězí kosti do pekáče a pečte v troubě asi 75 minut, dokud nebudou zcela upečené a dozlatova. Mezitím... více o Demi glace
Připravte si marinádu. Do mísy vymačkejte šťávu z citronů, přidejte med, olivový olej a vše metličkou dobře promíchejte. Prolisujte česnek, v hmoždíři... více o Kuřecí shawarma s pikantním hummusem a marinovanou cibulí
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze.... více o Whisky krkovice s opečenými bramborami
Připravte pesto: Do mixéru natrhejte petrželku, přidejte ořechy, česnek, asi 6 lžic oleje, sůl, pepř a vše rozmixujte. Pečivo nakrájejte na plátky asi... více o Francouzské toasty s pestem
Starší chléb rozdrťte ve food processoru na větší drobky. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje, přidejte ančovičky a nechte je rozpustit. Přisypte... více o Citronové špagety s křupavou posýpkou
Cibuli, řapíkatý celer a fenykl očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V kastrolu s širším dnem rozehřejte 2–3 lžíce oleje, vsypte zeleninu a... více o Risotto se špenátem a bylinkami
Připravte si marinádu. Do misky dejte jogurt. Z citronů nastrouhejte kůru, vymačkejte z nich šťávu a přidejte do mísy spolu s nadrceným česnekem,... více o Marinované řecké kuře
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli. Do půllitru nalijte teplou vodu, přidejte rozdrobené droždí, 50 ml oleje a míchejte, dokud se... více o Focaccia
Maso osolte, opepřete a z obou stran lehce potřete olejem. Položte je na mřížku grilu rozpáleného na vyšší teplotu a nechte opékat 8 až 10 minut po... více o Steakový salát à la Caesar
Připravte omáčku. Rajčata rozpulte a opečte na grilu řeznou stranou, asi 4 minuty, otočte a ještě dopečte pár minut. Poté je dejte do misky a... více o Italský hot dog
Nejprve vymačkejte ze střívka maso a poté ho orestujte na olivovém oleji. Jakmile se šťáva z masa odpaří, přidejte česnek, cibuli, chilli a bobkový... více o Linguine s italskou klobásou salsicciou