Bílou část pórků nakrájejte na silnější kolečka, oloupané brambory na kostičky, chorizo na tenké plátky, které můžete ještě překrojit. Česnek nadrťte....
více o Pórková polévka s chorizem
Cibule nakrájejte na klínky. Zapékací mísu vytřete máslem, rozložte do ní klobásky, mezi ně dejte cibuli a tymián. Mísu vložte do trouby předehřáté na...
více o Zapečené klobásky se zelným salátem
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Měla by být na skus. Sceďte a propláchněte studenou vodou.
Než se uvaří čočka, oloupejte batáty a pokrájejte je na...
více o Čočkový salát se sázeným vejcem
Kuřecí řízky podélně nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Odložte pár lístků šalvěje a většinu nasekejte i s oreganem nadrobno. Mozzarellu promíchejte se...
více o Kuřecí prsa s bylinkovou mozzarellou
Cibuli nasekejte nadrobno, řapíky celeru pokrájejte na tenké plátky, zelí nakrouhejte na nudličky, česnek nasekejte nadrobno, batáty oloupejte a...
více o Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Batáty omyjte a pokrájejte na plátky silné asi 1 cm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, osolte a dejte péct do trouby...
více o Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Brokolici rozeberte na růžičky, dejte asi na 2 minuty do vroucí vody, slijte a zchlaďte ledovou vodou....
více o Těstoviny s brokolicí a ořechy
Brambory nakrájejte na kostky, předvařte v hodně osolené vodě a nechte vychladnout, klidně si je takto připravte i den dopředu. Neměly by být úplně...
více o Papas bravas
Ovoce důkladně omyjeme a nakrájíme na podobně velké kousky. Ty pak střídavě napichujeme na špejle. Pořadí ovoce volíme podle chuti, jen na obou...
více o Ovocný špíz z grilu
Lososa pokrájejte na 4 až 6 porcí a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Kousky ryby potřete olejem, osolte a opepřete.
Do mixéru...
více o Losos s bylinkovou krustou
Do mísy nasypeme půl pytlíku mouky, přidáme trošku soli, tak 5 lžic oleje a 2-3 vajíčka (záleží na velikosti). Postupně přiléváme vodu a mícháme,...
více o Palačinky ze špaldové mouky bez cukru
Oloupanou vařenou řepu pokrájejte a dejte do mixéru. Přidejte oloupaný česnek, ořechy, balzamiko a 2–3 lžíce olivového oleje. Směs osolte, opepřete a...
více o Pomazánka z červené řepy
Připravte si vajíčka uvařená natvrdo. Je třeba oddělit žloutky a bílky – vajíčka rozpulte, žloutky odložte do misky. Z nich vytvořte sós podobný...
více o Omáčka Gribiche
Do rendlíku vlijte trochu vinného octa, nechte ho odvařit a mezitím rozpulte avokádo a vyjměte pecku. Nakrájejte ho na větší kusy. Překrájejte jarní...
více o Avokádová omáčka
Z kuřecích prsou oddělte malé filetky a maso pokrájejte podélně na 4–5 proužků. Všechno maso dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte jogurt, dobře...
více o Kuřecí stripsy se šťouchanými brambory
Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky.
Rozpalte hrnec...
více o Zimní minestrone
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek pokrájejte na plátky, rajčata na poloviny.
Jakmile začne voda na těstoviny vřít a vsypete je do...
více o Toskánské těstoviny s fazolemi
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové...
více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše do velikosti o něco větší než plech...
více o Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Do pevně uzavíratelné (ideálně zavařovací sklenice) dejte sýry s olivami. Rozmarýn překrojte, dobře očistěte citron a nakrájejte jej na klínky, obojí...
více o Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem
Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,...
více o Zapečený camembert s brusinkami
Tvaroh s jogurtem krátce prošlehejte na hladký krém. Medvědí česnek opláchněte studenou vodou, otřepejte dosucha a pokrájejte nadrobno. Cibulku...
více o Pomazánka z medvědího česneku
Mrkev dobře umyjte a podélně rozkrojte na poloviny, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a posypte římským kmínem. Rukama...
více o Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Nakrájíme cibulku na malé kostičky a necháme ji lehce změknout na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Poté přidáme na menší kusy nakrájená kuřecí prsa,...
více o Lehký kuřecí salát se sýrem
Dýni vydrhněte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na...
více o Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Z kuřecích prsou odřízněte plandavé části (nevyhazujte je, budou využity), řízněte zhruba v dolní třetině a vytvořte kapsu.
Odkrojte si mozzarellu,...
více o Kuřecí prsa s mozzarellou a broskví
Batáty podélně rozkrojte na poloviny, na řezu potřete olejem, osolte, dejte na plech nebo do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi...
více o Pečené batáty s quinoou
Začněte těstem. Každých 250 ml mléka doplňte 1 větším vejcem, 100 g hladké mouky a čtvrt lžičkou soli.
Nechte těsto 30 minut odležet a připravte si...
více o Slaný palačinkový dort
Z čerstvého rozmarýnu a šalvěje oberte lístky, oloupejte 8 až 10 stroužků česneku, bylinky nasekejte najemno, naopak hrst loupaných pistácií nahrubo...
více o Porchetta z bůčku
Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete, potřete povidly rozmíchanými se dvěma až třemi lžícemi červeného vína a každý kus masa zabalte do dvou plátků...
více o Kuřecí prsa s broskvemi a švestkami
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslové dýně podélně rozpulte, u dýní hokkaidó seřízněte vršek se stopkou. Vydlabejte semínka. Dýně naskládejte na plech...
více o Plněné dýně s rýží, fenyklem a jablky
Odkrojte zhruba 4–5 centimetrů z hovězí svíčkové. Váleček trochu vytvarujte a zplácněte.
Na rozehřátou pánev dejte lžičku másla, nejlépe přepuštěného,...
více o Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Kuřecí prsa dejte do misky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalte. Rozpalte pánev a...
více o Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, cibuli a česnek očistěte a nasekejte nadrobno, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky. V hrnci opečte...
více o Smetanová bramborová polévka
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hrnci na olivovém oleji. Přidejte mleté maso, vařečkou ho důkladně rozmělněte, aby se každý kousek opekl. Poté...
více o Mexický hrnec s rýží
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Cibuli pokrájejte nadrobno a v pánvi orestujte na olivovém oleji. Přidejte nasekaný česnek a restujte už...
více o Těstoviny s rajčaty a čočkou
Cibuli, česnek, zázvor, řapíkatý celer a mrkev očistěte, mrkev pokrájejte na kolečka, zbytek na malé kousky. V hrnci rozpalte asi 3 lžíce oleje a maso...
více o Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Porce králíka osušte, mouku důkladně osolte, opepřete a maso lehce obalte v mouce. V kastrolu rozpalte olej a porce masa důkladně opečte, asi 5 minut...
více o Ligurský králík
Stehna nebo porce kuřete osolte, opepřete, dejte do mísy, přidejte bobkové listy, rozmarýn a stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože. Vše...
více o Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Brambory dobře očistěte a uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte, menší kusy na čtvrtky. Zatímco se budou vařit brambory, nakrouhejte zelí na...
více o Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Zelí nakrouhejte najemno, spařte vroucí vodou a propláchněte ledovou. Nechte dobře okapat a dejte do velké mísy. Olej prošlehejte metličkou s...
více o Salát z červeného zelí s jablky
Mleté maso dejte do mísy, přidejte utřený česnek, mletou papriku, vejce, sodu a rukou dobře promíchejte. Teď začněte přilévat vychlazenou perlivou...
více o Čevapi s ajvarem
Kuřecí prsa očistěte, z obou stran potřete olejem, osolte, opepřete, posypte sušenými bylinami a nechte asi 10 minut odpočinout při pokojové teplotě....
více o Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem
Houby očistěte a pokrájejte na větší kousky. Cibuli pokrájejte na tenké klínky, česnek na plátky, petrželku nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte...
více o Topinky s houbami a čedarem
Papriky dejte na plech nebo do pekáče a dejte pod gril do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je zhruba 20 minut, během pečení je několikrát otočte,...
více o Hummus s pečenou paprikou
Cibuli oloupejte a pokrájejte na klínky, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na malé kousky, petrželku nasekejte nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejte...
více o Papriková frittata
Květák rozeberte na růžičky, ty větší pokrájejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Květák zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte,...
více o Polévka z pečeného květáku