Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem,...
více o Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Chřest ve spodní třetině oloupejte a krátce povařte s trochou soli a cukru. Dejte do mísy spolu s natrhanou rukolou, překrojenými rajčaty a kapary....
více o Chřestový salát s bramborovou pizzou
Brambory nakrájejte na kousky a dobře omyjte, aby se vyplavil škrob. Osušte a osmažte, dejte stranou.
Oloupanou cibuli nechte spolu s česnekem smažit...
více o Vejce à la flamenca
Nejprve zahřívejte olej s anýzem, sezamem a pomerančovou kůrou asi 10 minut na mírném plameni, aby olej natáhl vůně. Nechte vychladnout a pak sceďte....
více o Smažené šátečky pestiňos
Plátky masa (šikmo krájené jsou větší) naklepejte, aby byly stejnoměrné a pokud možno velké. Šťávu z citronu promíchejte s jemně nasekanou petrželí a...
více o Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Všechny ingredience spolu rozmělněte na hustý krém. Nejprve rozmixujte střídku s olejem a octem, pak rajčata. Osolte podle chuti a podávejte, můžete...
více o Rajčatový krém Salmorejo
Oloupaná rajčata pokrájejte nadrobno. V hmoždíři či robotu rozmělněte česnek se solí a střídkou navlhčenou ve vodě. Přidejte žloutky z natvrdo...
více o Sytý salát Pipirrana
Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky (od každého opravdu jen trochu),...
více o Brokolicová polévka IV
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Očištěné pórky podélně nařízněte a ještě dobře propláchněte, nakrájete na asi 1,5cm kolečka a střídavě s...
více o Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Zpracované těsto vytvarujte jako kouli a zabalené ve fólii nechte alespoň 10 minut odpočívat v chladu. Chřestu oloupejte spodní část stonků a tuhé...
více o Slaný chřestový koláč
Buřty oloupeme, nakrájíme podélně na tenké nudličky a v pánvi s rozehřátým olejem usmažíme dokřupava . Ledový salát nakrájíme na tenké nudličky a...
více o Ledový salát s buřtíkovými nudličkami
Veškerou zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky (lilek zbavíme semínek), nasypeme do vymazané zapékací mísy, smícháme s pokrájenou slaninou, strouhaným...
více o Zelenina grilovaná v troubě
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na...
více o Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Krůtí maso nakrájíme na kousky. Ve větší míse smícháme bílé (nebo růžové víno), hořčici, marmeládu, olej a asi lžíci kari. Osolíme a opepříme. Do...
více o Žluté krůtí pod peřinou
Nejprve si uděláme těsto na palačinky z mouky, mléka a vajec, přidáme sůl. Na rozpálenou pánev postupně natíráme zlehka olej a palačinky z těsta...
více o Palačinky plněné sojovou směsí
Na pánvi si rozehřejeme olej a dáme smažit osolené a opepřené file. Z každé strany opečeme zhruba 3-5 min. Poté file vyndáme a necháme na teplém místě...
více o Rybí file se sýrovou omáčkou
Fazolky opláchneme, okrájíme konečky a dáme vařit do vroucí osolené vody téměř doměkka. Pečivo rozmixujeme, dáme do mísy, přidáme parmezán, vychladlé...
více o Křupavé fazolky jako příloha
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Po vypocení nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi...
více o Lilek s rajčaty
Očištěným kotletkám nařízněte okraje, aby se při opékání nekroutily. V pánvi rozehřejte olej a kotletky z obou stran opečte dozlatova. Vyjměte, do...
více o Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Cibuli nakrájíme na kolečka. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kousek másla a cibuli jemně osmažíme. Téměř...
více o Těstoviny s červenou cibulí a gorgonzolou
Troubu předehřejte na 180 °C. Všechno koření krátce prohřejte na suché pánvi, smíchejte s mandlemi, datlemi, kandovanou citronovou kůrou, mátou,...
více o Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete....
více o Jehněčí pečeně
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do...
více o Parmice nachová s mátou a citronem
Na pánvi rozpálíme olivový olej. U kvalitních pánví můžeme omeletu připravit i bez oleje.
Rozšlehaná vejce smícháme s jemně nasekanou řeřichou,...
více o Vaječná omeleta
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad plamenem opečte, až slupka...
více o Chlebový salát Panzanella
Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a...
více o Kuře pečené na medu a citronu
Mortadellu nakrájíme na velmi jemno, rohlík rozmixujeme. V míse smícháme maso, vejce, mortadellu, rozmixovaný rohlík, petrželku, parmezán, osolíme a...
více o Masové kuličky s mortadellou a parmezánem
Droždí necháme rozpustit se lžičkou cukru ve vlažné vodě (50 ml), do mísy si dáme mouku, změkle máslo, sůl, zbytek cukru, kvásek a zpracujeme těsto,...
více o Slaná bábovka s paprikou a uzeným sýrem
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky...
více o Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou, smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladna....
více o Krkovička s kopečky
Lilek nakrájíme na kolečka (1 cm), osolíme a necháme vypotit. Po vypocení osušíme a nakrájíme na kostky, cuketu taktéž nakrájíme na kostky. Vše dáme...
více o Gratinovaný lilek a cuketa
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a...
více o Zapečený lilek 3
Rajčata necháme okapat a spolu s česnekem a tymiánem nakrájíme na drobno, přidáme fenyklová semínka a vše smícháme. Do masa vyřízneme po celé délce 2...
více o Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou...
více o Plněná sekaná pečeně II.
Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném...
více o Zapečené těstoviny alla parmigiana
Mouku a rozmarýn, sůl a pepř dejte do sáčku a dobře promíchejte. Vložte maso nakrájené na medailonky a obalte ve směsi. Na velké pánvi rozpalte olej a...
více o Rozmarýnové medailonky
Rozehřejte troubu na 190 °C. Na třech lžících oleje opečte cibuli a česnek lehce dorůžova. Přidejte rajčata, osolte a nechte 10 minut probublávat....
více o Zapečené kuře na rajčatech
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše olivového oleje. Papriku omyjeme, odstraníme jádra, nakrájíme na kostky a přidáme ji k...
více o Těstoviny s paprikou, ricottou a šalvějí
Porci sýra rozdělíme na čtvrtinky a každý kus zabalíme do plátku šunky. Čtyři minuty zapečeme na 190 °C a podáváme na nasekaném ledovém salátu v misce...
více o Mozzarelové kuličky
Plátky lososa omyjeme, osušíme a položíme do jemně vymazaného pekáčku. Osolíme, poklademe umixovanou střídkou promíchanou s nasekanou petrželkou,...
více o Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Kapustu nakrájíme na tenké proužky a vložíme do osolené vroucí vody společně s těstovinami (těstoviny vaříme dle návodu). Mezitím nakrájíme šalotku na...
více o Těstoviny s kapustou a tuňákem
Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky, olivy na kolečka, z tymiánu otrháme lístečky. Smícháme celá vejce, střídavě přidáváme mouku s kypřícím práškem a...
více o Slaná bábovka s olivami
Fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, zakápneme ho olejem a necháme ho asi půl hodiny rozležet. Do misky natrháme listy ledového salátu,...
více o Fenyklový salát s kuřecím masem
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme ...
více o Kuřecí prsa s hruškou - z jedné pánve
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, necháme trochu zchladnout, oloupeme je a pokrájíme na kostičky, které osolíme a pokapeme olivovým olejem. Česnek...
více o Hubnoucí brambory - salát nebo příloha
Z masa odstraníme kůžii. Z tymiánu otrháme lístečky, jehličky rozmarýnu a petrželku nakrájíme na drobno. Pokud nemáme koření čerstvé, použijeme sušené...
více o Kuřecí maso s paprikou a černými olivami