Sardinky očistěte a osolte. Cibuli nakrájejte najemno a na oleji opečte, pak v něm rozpusťte papriku a zalijte horkým vývarem. Přidejte bobkový list a... více o Rossejat
Mleté vepřové maso smícháme s vajíčkem, kořením Vitana Krkovička s česnekem, solí a nadrobno pokrájenou petrželkou. Z masové směsi tvarujeme válečky,... více o Grilované masové válečky
Troubu zapněte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Filety osolte, opepřete a rozložte na plech. Zakápněte je olejem. Bylinky nasekejte a... více o Terina ze sardinek a paprik
Umíchejte hladký dip a uložte ho do ledničky. Rybu z obou stran osolte, naložte do jogurtu a nechte alespoň 1 hodinu odpočinout v ledničce. Mezitím... více o Smažená treska v bylinkách s chipsy
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte... více o Losos a krémové citronové brambory
Troubu předehřejte na 180 °C, zapékací mísu vymažte kouskem másla. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Z kapusty vyřízněte stonky a... více o Gratinované kedlubny s kapustou
Kedlubny a jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, zakapejte pomerančem. Fenykl nakrájejte natenko (jemné lístky odložte na zálivku). Ředkvičky... více o Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky. Na másle zpěňte šalotku a kedlubnu, 2 minuty restujte. Přilijte vývar a při nižší teplotě poduste do... více o Pizza s kedlubnou a chřestem
Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a... více o Salát Nicoise s rýží
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi... více o Salát Caesar
Velká rajčata nakrájejte na plátky, drobná překrojte napůl. Naskládejte je na talíře, proložte bazalkou a přidejte mozzarellu. Osolte, zakápněte... více o Salát Caprese
Rajčata a okurku nakrájejte na kolečka, cibuli na klínky. Toastový chleba potřete olivovým olejem a ogrilujte, ihned na něj rozložte plátky sýra,... více o Řecký salát na toastu
Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně... více o Španělská paella krok za krokem
Do kůže očištěné pražmy udělejte lehké zářezy tak, aby se pod ni dostala sůl, pepř i vůně kouře. Ryby potřete olivovým olejem s nadrceným česnekem,... více o Pražma na grilu se zeleninou
2 lžíce olivového oleje sůl a pepř 100 ml oleje smíchejte s rozmarýnem, tymiánem, nadrceným česnekem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Kotlety vložte... více o Jehněčí kotlety na bylinkách
Z oleje, medu, balzamika a chilli vloček umíchejte zálivku. Sýr halloumi nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm a nasucho ogrilujte z obou stran... více o Halloumi z grilu na salátu
Očištěné krevety naložte s nasekaným koriandrem, mátou, šťávou z limetky a citronu, chilli papričkou, solí, pepřem a 100 ml olivového oleje. Mezitím... více o Krevety na grilu
Ananas spolu s melounem, nektarinkami, broskvemi, blumami a hruškami nakrájejte na plátky a z obou stran je opečte na grilu. Podle potřeby zakápněte... více o Ovocný salát s fetou a mátou
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte. Přidejte nasekaný česnek,... více o Toskánská fazolová polévka
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte... více o Rybí krém bourride
Nadrobno nakrájenou sušenou šunku orestujte na olivovém oleji, přidejte nasekaný česnek a zaprašte moukou. Orestujte a zalijte vývarem. Přidejte na... více o Tudelská zeleninová polévka
Na oleji orestujte nahrubo nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidejte celá kuřecí prsa, citronovou kůru a papriku, zalijte vývarem a... více o Citronovo-kuřecí polévka
Nakrájíme mozzarelu na plátky nebo zda chcete na kousky. Já si ji vždy krájím na kousky protože si ji dělám jako salát. Do mixéru dáme bazalku, olej,... více o Mozzarella s bazalkovým pestem
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte... více o Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Bylinky nadrobno nasekáme. Smícháme je se strouhankou a olivovým olejem tak, aby strouhanka zvlhla, ale nebyla příliš nasáklá tukem. Ochucenou masu na... více o Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové krustě
Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat... více o Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
Avokádo používám často do salátů, jím ho jen tak se solí, pepřem a oliváčem, výborný je třeba i do brownies. Anebo si udělejte fantastickou snídani či... více o Avokádová pomazánka na toasty
Rajčata dejte asi na dvacet minut do mrazáku. Pak je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Přidejte pokrájený celer a hoblinky parmazánu. Ve sklenici... více o Rajčatové carpaccio
Salát natrhejte, omytou zeleninu nakrájejte, poklaďte mozzarellou a zakápněte olejem a pestem. *Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jaroslav Sapík... více o Letní salát s mozzarellou
Cibuli a česnek oloupeme. Papriku nakrájím. Přidáme koření a vše společně rozmixujeme v marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3 cm široké.... více o Kuřecí špízy Jirky Babici
Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky. Nastrouhejte a vymačkejte kořen zázvoru (z asi 3cm špalíku). Ocet svařte s cukrem, přidejte... více o Carpaccio z červené řepy
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným... více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Omyté fialové brambory ve slupce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a dejte vařit. Nevařte ale moc dlouho, aby brambory neztratily barvu... více o Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a... více o Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Rukolu v cedníku spařte vroucí vodou, nechte prochladnout, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a rozmixujte dohladka (tyčovým mixérem nebo sekáčkem).... více o Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Těsto rozválíme na slabší plát. V míse připravíme směs s vajíčka, ricotty, parmazánu a bazalky, osolíme, opepříme. Cuketu nastrouháme nebo nakrájíme... více o Vegetariánské minilasagne s cuketami a ricottou
Grilovaná krkovička Den předem naložíme krkovičku do výše uvedených surovin tak, že opláchnutou krkovičku potřeme sypkými surovinami, poté přidáme na... více o Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vajíčko, sůl a olej. Vzniklé těsto rozválíme na tenký plát, nakrájíme ho na menší obdélníky a... více o Rolky bez kynutí, plněné šunkou, sýrem a cuketou
Dáme vařit vodu na Gnocchi a uvaříme je dle návodu. Na troše olivového necháme cibuli zesklovatět, pak přidáme slaninu nakrájenou na drobné kousky a... více o Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Lososa si stáheneme z kůže, lehce opepříme, posypeme tymiánem. Lososa si dáme na alobal, přidáme kolečko citrónu,... více o Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí
1.Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem dáme nakrájenou mrkev s batáty a pečeme cca 15 minut. 2.Na trošce olivového... více o Mrkovo-batátový krém
1.Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a na plech vyložený pečícím papírem dáme na půlky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým... více o Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme... více o Krůtí na smetaně
1.Kuřecí prsa si omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev. Necháme zatáhnout z obou stran, poté dáme na alobal a okraje alobalu... více o Kuřecí prsa a cuketové špagety
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky a prokládáme na talíři. Přidáme lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem. Podle chuti můžeme posolit.... více o Salát Caprese II
3 lžíce olivového oleje smícháme se lžičkou medu a šťávou z poloviny citronu. Osolíme, opepříme a vmícháme do omyté rukoly. Do hrnce si nalijeme vodu... více o Rukolový salát se ztraceným vejcem
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na oleji orestujte nadrobno nasekané šalotky, přidejte ricottu, gorgonzolu a hrášek. Podlijte vývarem.... více o Těstoviny s hráškem a sýry
Hrášek a kukuřici krátce povařte. Smíchejte je s petrželkou, pažitkou a kapary. Přidejte vejce a mouku, osolte a opepřete, dochuťte solí a pepřem,... více o Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
Chléb nakrájejte na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájené uzené, žampiony, česnek, řapíkatý celer. Promíchejte... více o Bezlepková nádivka s uzeným
Vejce osolte, opepřete a zlehka vyšlehejte se smetanou a moukou. Na pánvi rozehřejte olej. Orestujte na něm kousky šunky, zalijte je vaječnou směsí.... více o Omeleta se šunkou a špenátem