Na oleji opražíme cibulku, maso nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev. Kdo chce, může přidat česnek. Když je maso skoro hotové, nalijeme kečup dle...
více o Monika Absolonová - Kuřecí Stroganoff
Brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme, přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, prolisovaný nebo se solí utřený česnek,...
více o Cmunda se škvarky
Ušleháme žloutky + oba cukry, vmícháme olej a vodu. Pak vmícháme mouku + pdp a nakonec pomalu vmícháváme tuhý sníh z bílků. Do poloviny těsta dáme...
více o Řezy s kysanou smetanou
Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř,...
více o Italská pizza II.
Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2...
více o Kuřecí prsa s česnekem II.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2 stroužky česneku...
více o Kuřecí prsíčka ala iNDY
Postup přípravy: Kompot necháme okapat. Cukr, hladkou a hrubou mouku, celá vejce, prášek do pečiva, hrnek mléka a 3/4 hrnku oleje spolu vymícháme a...
více o Meruňkové řezy VIII.
Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové...
více o Japonské Šumai
Veku nakrájíme na plátky, 2 krajíčky vždy spojíme rozmačkaným ovocem smíchaným s cukrem. Rychle namočíme do mléka se žloutkem,do rozšlehaných vajec a...
více o Bohatí rytíři
Hranolky rozložíme na olejem potřený rozehřátý plech a v dobře vyhřáté troubě opečeme do růžova. Osolíme a promícháme s na tenké nudličky pokrájenou...
více o Zapečené hranolky
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do olejem potřeného pekáče, posypeme sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme v horké troubě dokud se smetana...
více o Kotlety na smetaně
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme sójovou omáčkou. Na rozehřátém oleji opékáme asi 5-7 minut. Obrátíme, posypeme sýrem a dále opékáme, až se...
více o Kotlety se sýrem
Maso naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Jednotlivé porce vložíme na čtyři pláty alobalu a přelijeme vypečenou šťávou,...
více o Krůtí (kuřecí) maso na zelenině v alobalu
Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme...
více o Masová pánev III.
Upéci v mírné troubě
NÁPLŇ: 500 g tvarohu
150 g moučkového cukru + vanilcukr
250 g másla nebo Hery
3 lžíce rumu
POLEVA: 1 čokolády na vaření
1...
více o Koláč MÍŠA
Fazole vaříme dokud nezměknou, necháme je vychladit. Kuřecí maso spolu s oříšky usmažíme na pánvi, přidáme fazole, chvíli podusíme a ochutíme kečupem...
více o Slané palačinky s kuřecím masem
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vložíme do kastrolu, podlijeme mírně vodou a rozdusíme je. Po krátkém zchladnutí je propasírujeme přes jemný cedník. Na...
více o Rajčatová omáčka II.
cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme...
více o Vepřové na hořčici III.
Očištěné maso nakrájíme na větší kousky. Na oleji osmažíme jemně krájené cibule, přidáme maso a orestujeme. Poté přidáme sůl, pepř, kmín, papriku....
více o Kuřecí guláš s nivou
Polévkové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme změknout. Na pánvi - nejlépe woku - rozehřejeme olej a smažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Když...
více o Zelné nudle
POSTUP PŘÍPRAVY
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny....
více o Fazolačka s debrecínkovými párky
Bůček osolíme a v tlakovém hrnci ho spolu s několika kuličkami nového koření,pepře a 4 pokrájenými stroužky česneku uvaříme doměkka.
Pak ho necháme...
více o Důvod k rozvodu
Na oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli (ne moc do tmava), přidáme nakrájenou na kostičky anglickou slaninu a ještě trochu opečeme. Kuře...
více o Kuře Kanada
Na oleji osmahneme cibuli, česnek, přidáme slaninu, necháme zesklovatět, přidáme na nudličky nakrájené maso, rychle opečeme, stáhneme z plamene,...
více o Cikánský tokáň
Na párátka nebo asi 5cm dlouhé špejle dáme postupně: plátek bramboru (0,5cm - 1cm), plátek Vysočiny, zarovnaný plátek sýra, opět plátek vysočiny a...
více o Pišvindy
Kuřecí maso si nakrájíme na menší kousky, přidáme najemno nakrájenou cibuli (každý podle své chuti), další ingredience a promícháme. Na oleji smažíme...
více o Kuřecí mlask
Zelí a papriku nakrájíme na proužky a podusíme na oleji spolu s kořením. Po chvíli přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka. Pak přidáme neloupaná,...
více o Bílé zelí pro tebe
Nastrouháme syrové brambory, přidáme sůl, pepř, majoránku, česnek, nasekané zelí, hladkou mouku a vše zpracujeme v jednu hmotu.
Dochutíme a smažíme...
více o Bramborové zelňáky ze syrových brambor
Očištěné papriky zbavíme vršků a jemně vydlabeme vnitřek. Nastrouhaný sýr smícháme s vejcem a nasekanou patrželkou a lusky touto směsí naplníme. Potom...
více o Papriky plněné sýrem
Cuketu oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme na jemné plátky (struhadlo), nakrájíme nadrobno cibuli, přidáme koření, olej, ocet, smícháme a necháme...
více o Matjesy z cukety
Naklepat maso, osolit, okořenit. Posypat strouhankou a zaklepat paličkou z obou stran.
Obalit v těstíčku. Možno přidat trochu Vegety.
Osmažit na pánvi...
více o Řízky "naruby" IV.
Zpracujeme maso a vejce ve vodě nebo v mléce, přidáme housku, sůl a vše ostatní(kromě strouhanky a oleje) a vytvoříme hmotu. Z hmoty mokrýma rukama...
více o Sekané karbanátky
Tymián smícháme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a lžící oleje. Směsí potřeme porce kapra, uložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme...
více o Kapr po provensálsku
Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibulku spěníme na oleji, přidáme maso a zprudka osmažíme.
Přidáme kmín. Poté hořčici, lehce přesmažíme. Zalijeme...
více o Románkovo hovězí na víně
Kuře, buď celé nebo stehna, či jakékoli díly okořením směsí koření "Divočina" a prošpikuji anglickou slaninou.
Na pekáček dám anglickou slaninu a...
více o Kuře a la bažant II.
Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do...
více o Čertovské roštěnky
Z kuřecích prsíček nakrájíme řízky, okraje nařízneme, rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátkovým sýrem, několika kolečky uheráku a proužky...
více o Plněný kuřecí řízek
Nejprve připravíme šťávu z kostky (ale nemusí být).
Řízek osolíme a lehce opepříme a opečeme na oleji.
Vejce rozšleháme a trochu ochutíme Vegetou a...
více o Utajený kuřecí řízek
Syrové, oškrábané brambory vydlabeme. Spodek brambor seřízneme, aby stály v pekáči. Brambory naplníme nádivkou, vložíme do pekáče, posypeme kmínem,...
více o Vydlabané brambory
1. Na krutonu rozmackame cesnek se soli a olejem. Do te to smesi pote pridame kosticky bagety. Takto nasakle kostky peceme v troube (180 stupnu) do...
více o Ceasar salat II.
1. Na oleji pripravime kureci prsa a parky -dohneda. Pridame sunku a varime asi o 5 minut dele
2. Pridame cibuly, celer,rajcata, cesnek, vyvar a...
více o Jambalaya
1. Ve smesi z oregana, soli, pepre, cili a kminu promichame prouzky hoveziho masa.
2. Maso smazime na velke panvi az je dostatecne hnede po vsech...
více o Hovezi stir-fry
1. Usmazime cibulku a pote maso dohneda.
2. Vmichame cukr, sul, pepr, kmin, chilli a cesnek. Pridame pyre,pivo a rajcata. nechame projit varem a mirne...
více o Cilli con carne
Cukety nakrájíme na centrimetrové kolečka, ostatní zeleninu nadrobno. Na oleji podusíme prolisovaný česnek, papriku a cibuli. Po chvíli přidáme cukety...
více o Kreolská cuketa
Pracovní postup:
Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je...
více o Italské rizoto
Pracovní postup:
Plátky jater obalíme v hladké mouce, zatím je nesolíme. Očistíme si a nakrájíme cibuli a papriky. Rajčat rozdrtíme a vymačkáme z nich...
více o Játra po postugalsku