Na vysoký plech si nalijeme přiměřené množství oleje a pomocí naklánění jej dostaneme na celou plochu.
Zbytek ingrediencí si nakrájím na malé kousky a...
více o Rozložené masové špízy se zeleninou
Začneme kváskem. Mléko zahřejeme v kastrůlku (pozor, nesmí se vařit! stačí pouze mírně zahřát). Odstavíme, přidáme lžičku cukru a mouky, zakryjeme a...
více o Bezlepkové koláče
Rebarboru očistíme od slupky a nakrájíme na kostičky. Promícháme v misce se skořicí a lžicí cukru.
Do kuchyňského mixéru vyklepneme vajíčka, přidáme...
více o Bezlepkový rebarborový koláč
Mrkev a brambory nastrouhejte nahrubo, přidejte utřený česnek, mouku, vejce, osolte a okořeňte.
Suroviny dobře promíchejte, směs rozdělte na čtyři...
více o Mrkvový bramborák
Všechny přísady na bramborák smícháme dohromady a smažíme na oleji, na pánvi. Bramboráky děláme velké (o velikosti talíře).
Zelí dáme vařit do hrnce s...
více o Plněný bramborák
Do nastrouhané syrové oloupané červené řepy přidejte nastrouhané vymačkané brambory a vše smíchejte s vajíčky, moukou, nadrobno nakrájenou cibulí a...
více o Bramboráky s červenou řepou
Kuřecí prsa omyjte, osušte a naklepejte na velké plátky, osolte a okořeňte.
Rozložte je na pracovní desku a na každý kus masa položte plátek šunky a...
více o Kuřecí Cordon Bleu
Vyšleháme si sníh s bílků a soli. V další misce si vyšleháme cukr, vanil. cukr a žloutky. Do žloutků přidáme olej a vodu. Pořádně prošleháme. Dále...
více o Čokoládové muffiny
Troubu předehřejte na 180 °C. Dno koláčové formy vyložte pečícím papírem a boky vymažte olejem. Řepu rozmixujte na jemno. Ve vodní lázni rozpusťte...
více o Čokoládový dort z červené řepy
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte...
více o Hrášková polévka s kapřími hranolky
Kofty uděláme tak, že na jemno nakrájené zelí smícháme v míse se všemi ingrediencemi (s výjimkou mouky a sody). Necháme cca 30 minut odpočívat, zelí...
více o Zelné kofty v masala omáčce
Namlátit maso na 1/4 výšky, obalit ve strouhance, odložit a nechat 10 min odpočinout.
Rozehřát olej na střední teplotu, po rozehřátí přidat prsa a...
více o Řízek s citronovou šťávou
Rozdělíme si bílek od žloutku. Z bílku vyšleháme sníh a do žloutků dáme cukr moučka a vanilkový cukr, budeme třít o sebe.
Pak tam přidáme pol.mouku,...
více o třená bábovka
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme a řádně promícháme s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh...
více o Krémový jahodový dort
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou umícháme v hlubokém...
více o Smažená játra s dipem
Celer nastrouháme se sýrem na jemném struhadle do mísy. Přidáme na drobno pokrájenou šunku nebo slaninu, Lučinu, vejce, trošku sušeného česneku (je...
více o Celerovo-sýrové placičky s Lučinou
Vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Přidáme na větších slzách nastrouhaný syrový květák, jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou...
více o Bramborovo-květákové karbanátky
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr, citronovou kůru a ušlehejte do nadýchané pěny. Pak do těsta zapracujte hladkou i špaldovou mouku smíchanou s...
více o Borůvkový chlebíček
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a nakonec do těsta vmíchejte rozmačkané banány a...
více o Banánový chléb s malinami
Nejprve připravte máslo. Nasekejte česnek a bylinky na velmi jemno a spolu s chilli a citronovou kůrou zatřete do másla. Máslo vytvarujte do hranolu a...
více o Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich všechnu vodu. V míse je smíchejte s prolisovaným česnekem, nasekanou...
více o Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Uvaříte špagety, ale jen tak na půl doby, než je psáno. Na pánvičce osmahnete kousky kuřecího (může být ale i vepřové či mleté) masa. Na něj vylijete...
více o Torta di spaghetti KOPRA
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně do polévky či pod maso).
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na...
více o Plněné žampiony mletou směsí
Nivu pokrájíme na zhruba centimetr silné plátky. Ty obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pak ještě jednou ve vejcích a...
více o Smažená Niva v trojobalu
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm na kostky nakrájené a osolené hovězí maso, asi 4 minuty. Poté přisypte na plátky nakrájenou cibuli a dál...
více o Hovězí Massaman karí s batáty
Vindaloo pastu promíchejte v misce s kuřetem a nechte alespoň hodinu marinovat.
Na oleji orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Vložte maso i...
více o Kuře Vindaloo
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo...
více o Kachní prsa ala čína
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozšťoucháme a necháme zchladnout.
K rozšťouchaným bramborám přidáme vejce, drobně pokrájená, od...
více o Bramborové placky - bezmasé, se zeleninou
Smícháme suché ingredience (mouka atd.)
rozklepneme vejce a bílky odložíme
Přidáme žloutky mléko a olej - zamícháme
ušleháme sníh z bílků a přimícháme...
více o Tvarohová Buchta - Anďelské Sny
Česnek oloupejte, zázvor dobře umyjte. Všechny suroviny utřete dohladka v hmoždíři nebo v mixéru.
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D....
více o Vindaloo pasta
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout....
více o Smažené jahody v těstíčku
Vepřové maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme osmažit do pánve s rozpáleným olejem společně s očištěnou a na měsíčky...
více o Vepřové s hruškou a Hermelínem
Mouky nasypeme do mísy, přidáme sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr, rozdrobíme droždí,...
více o Pudinkové růže s marmeládou
Do velké mísy prosít přes síto hladkou mouku, osolit, přidat 1 celé vejce a 3 žloutky, rozpuštěnou Heru, olej a vykynutý kvásek. Z vykynutého těsta...
více o Vracovské beleše
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do květákové směsi.
Jemně pokrájenou cibuli smažíme na oleji nebo másle dosklovata,...
více o Květákové flíčky se slaninou
Až cibulka zhnědne, zasypeme ji moukou a umícháme jíšku. Necháme ji trochu osmažit, načež přidáme rajský protlak a také chvíli smažíme.
Poté přelijeme...
více o Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Nejprve předehřejte troubu na 170 °C. Pokud nemáte dostatek forem na korpus (6 ks), můžete použít jednorázové alobalové dortové formy, které koupíte v...
více o Duhový dort
Vařené brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme a dáme do mísy, kde je dochutíme dle chuti solí, kořením nebo bylinkami, přidáme vajíčka, drobně...
více o Brokolice/květák v bramborovém těstě
Nivu nastrouháme do misky, přidáme vejce a trošku mléka, promícháme, přilijeme zbylé mléko, rozetřený česnek a pepř. Vsypeme polohrubou mouku s...
více o Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek a sýr dle chuti, hrubě nastrouhané žampiony, vejce, koření a sůl dle chuti a vše dobře...
více o Mleté karbanátky se žampiony a sýrem
Mouku nasypte do mísy robotu, přidejte na kostky nakrájené máslo a sůl. Míchejte hákem střední rychlostí, dokud nevznikne drobenka. Nyní přidejte...
více o Quiche s čedarem a rajčaty
Na rozehřátém tuku osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme na kostky nebo plátky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran....
více o Hovězí na žampionech
Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a...
více o Kefírové vdolky s parádou
Vejce vyšleháme s cukrem, solí a rumem do pěny. Přilijeme mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a dochutíme skořicí nebo citronovou kůrou dle chuti....
více o Ovoce v těstíčku