Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme...
více o Mleté maso s fazolkami
Brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme, přidáme mouku, vejce, jemně nasekanou cibuli, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, prolisovaný...
více o Trenčínský řízek
Brambory uvaříme ve slupce, nastrouháme a s vajcem, solí a moukou zpracujeme na těsto. Z těsta tvarujeme asi 10 cm dlouhé mrkvičky, obalíme je v...
více o Bramborové mrkvičky
Řízky naklepeme, osolíme. 3 jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a na oleji krátce opečeme. Na jablka uložíme řízky, přidáme kečup, víno a podlejeme...
více o Hovězí na jablkách
Maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, v žloutcích rozmíchaných s mlékem, ve strouhance a nakonec ve sněhu z bílků. Pomalu smažíme v horkém tuku....
více o Vepřové řízky ve sněhu
Smícháme přefiltrovanou šťávu z citronu s půl hrníčkem oleje, petrželí, majoránkou, drceným česnekem, solí a pepřem. Do marinády naložíme maso...
více o Marinovaná kuřecí prsa
Maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme je na oleji. Zeleninu nakrájíme také na kostičky asi 1 cm velké. Uvaříme je ve vroucí vodě nebo v páře....
více o Tortillas se zeleninou v omáčce
Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme odležet.
Z alobalu určeného na grilování si připravíme 4 obdélníky, potřeme olejem, rozložíme syrové...
více o Balíček na gril
Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a dobře zamícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch posypeme rybízem a...
více o Rybízový koláč II.
Králíka naporcujeme a osolíme. Porce naskládáme na pekáč a zasypeme na kostičky nakrájenou zeleninou (česnek na nudličky) a slaninou, přidáme koření,...
více o Králík na zelenině II.
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji po obou stranách. Poté vyjmeme, naskládáme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme...
více o Králík po "španělsku" od tety Olči
Smícháme jogurt a všechno koření kromě oleje, tím budeme potírat kuře až na rožni. Touto marinádou potřeme kuře a marinujeme přes noc v lednici....
více o Kuře na ohni
V misce smícháme sojovou omáčku s pomerančovým džusem, olejem, utřeným česnekem, špetkou soli, pepřem a bazalkou.
Nasekané kotlety naklepeme, okraje...
více o Jižanské kotlety
Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky.
Pekáček vymastíme,...
více o Zapečené mleté maso s květákem
Na oleji osmahneme hrubě rozsekaný česnek (ne prolisovat), přidáme petrželku a chvíli mícháme, přidáme rajčata a vše povaříme do zhoustnutí. Můžeme...
více o Blesková směs na špagety
Dáme do kastrolku olej a do něho vysypeme chilli a rozmícháme. Dáme na sporák a zahřejeme. Pozor!! nesmí se vařit, jinak by zhořkl. Jen ho necháme...
více o Červený olej
Drůbeží játra umyjeme, vyřízneme žluč a nakrájime na nudle. Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, oleje dáme více než obvykle dávame, přidáme játra a...
více o Drůbeží játra recepčního
Těsto vymačkáme na plech. Ušleháme tvaroh, vanilkový cukr, práškový cukr. Dáme přihřát mléko, přidáme ostatní ingredience do mléka, ušleháme a...
více o Tvarohová buchta s jahodami
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, přidáme sklenici leča, lžičku hořčice a kečupu a podle chuti feferonky,...
více o Katův šleh II.
Maso nakrájíme na malé nudličky, osolíme, opepříme a spolu s nakrájenou cibulí a česnekem osmahneme dozlatova. Potom tuto směs dáme do zapékací misky,...
více o Vepřové s květákem a hráškem
Žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vlažnou vodu a zamícháme. Přidáme mouku s práškem a nakonec sníh. Vymažeme a vysypeme dortovou formu,...
více o Jahodové řezy s pudinkovou polevou
Maso nakrájíme na kousky, smícháme s grilovacím kořením, solamylem a vejci. Na pánvi na oleji zprudka orestujeme.
Maso vybereme a do výpeku dáme na...
více o Kuřecí a la Stroganov
Na cibulce osmahneme pokrájené kuřecí řízky a prolisovaný česnek do zlatova, přidáme sůl, pepř a worchestr. Dno zapékací mísy vyložíme pokrájenou...
více o Cuketa vynikající
Bůček nakrájíme na nudličky, vložíme do suché rozpálené pánve. Mícháme, až pustí tuk, nebude-li to stačit, přidáme trošku oleje. Když je maso dost...
více o Maso s dvěma odstíny
Lilek nakrájíme na kolečka a necháme posolený vypotit, potom ho opláchneme studenou vodou. Opečeme zprudka na olivovém oleji. Zpěníme cibulku, přidáme...
více o Lilkové těstoviny
Rýži podusíme na trošce tuku se solí a necháme vychladnout.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran na oleji opražíme. Do vymazaného...
více o Velbloudí hrby
Na olej dáme pomleté maso, 1/2 pokrájeného pórku, žampiony malinko osolíme, popepříme a přidáme čubricu a necháme dusit. Když je potřeba podlijeme...
více o Čína pro babičku
Maso dáme vařit do poloměkka. Vyndáme a nakrájíme na plátky. Do pekáčku dáme pokrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dozlatova.
Potom cibuli...
více o Uzené se sosíkem
Do hlubokého litinového nebo nerezového hrnce se silným dnem dáme 300 ml vývaru a víno, přidáme krájenou červenou cibuli, drcený česnek, krájená...
více o Grilovaná polenta
**Kvásek:** v cca 1/2 dcl vlažného mléka rozmícháme droždí, 1 lžičku krystalového cukru a 1 lžičku mouky. Necháme vykynout. Ze všech surovin...
více o Kynuté rohlíky od Palky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso, kari, česnek a oregáno. Smažíme asi...
více o Kuřecí kousky s hořčicí
Králíka či kuře naporcujeme na menší díly, každý díl osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, tymiánem a přidáme plátky oloupaného česneku (množství...
více o Králík či kuře po provensálsku
Na oleji jemně osmahneme drobně posekaný (ne lisovaný) česnek, přidáme pokrájené brambory a kedlubnu, asi tak 1/2 feferonky nebo špetku pálivé ...
více o Indická polévka
Z přísad uděláme těsto, vyválíme ho a vložíme na vymazaný plech. Játra nakrájíme na jemné proužky. Na oleji opražíme na kolečka nakrájený pórek,...
více o Koláč s drůbežími játry
Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, osmažíme na oleji a vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájený pórek,...
více o Vepřové řízky na slivovici
Do každého plátku uděláme kapsu, kterou osolíme, opepříme a naplníme krabími tyčinkami. Okraje kapsy sklepeme k sobě. Strouhanku smícháme s mletými...
více o Kapsa s krabími tyčinkami
Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše promícháme a dáme do remosky....
více o Uzenofleky
Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané...
více o Grilovaný lilek
Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou 1/4 cibulky. Vedle v hrnci s vodou a lžičkou soli vaříme těstoviny. K cibulce nalejeme mléko a zamícháme. Mimo...
více o Zdravé těstoviny
Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme vejce, zahustíme škrobovou moučkou, moukou a okořeníme. Vše smícháme do středně husté hmoty a...
více o Hadí maso
Z mouky, mléka, vajíček a špetky soli upečeme tenké palačinky, které odkládáme na vyhřátý talíř. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a hodíme na...
více o Palačinky plněné kuřecím masem
Rajčátkům odřízneme vršek a postavíme řeznou stranou dolů. Z každého vyřízneme tři úzké klíny. Ty naplníme (používám sáček na zdobení dortů) směsí z...
více o Salát - pastva pro oči
Předem si mírně povaříme celé žampiony v mírně osolené vodě (max. 10 minut). Po schladnutí je zbavíme nožiček a klouboučky nakrájíme na čtvrtiny,...
více o Mleté vepřové s paprikou a žampiony
Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou slaninu, poté přidáme nakrájené houby, nadrobno nasekaný...
více o Rizoto s vlašskými ořechy
Nasekané kopřivy smícháme se špenátem. Přelijeme dostatkem oleje, přidáme kapary, osolíme, opepříme a uvaříme.
Výborné jako příloha ke grilovanému...
více o Kopřivy k obědu
Cibuli si nasákame najemno. Z oleje, octu, rozdrceného česneku a hořčice smícháme marinádu. Do misky dáme omyté lístky pampelišek, zasypeme cibulkou a...
více o Pampeliškový salát II.
Na pekáček vytřený olejem nasypeme polovinu česneku nakrájeného na plátky, polovinu na kolečka nakrájených rajčat, plátky masa, osolíme, opepříme,...
více o Zapékané hovězí maso
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky,...
více o Zapékané mexické plátky
Libový bůček nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s kořením Country gril (kořením není třeba šetřit), mírně zalijeme olejem, promícháme a necháme v...
více o Pikantní bůčkové nudličky
Vytlačíme klobásu a z klobásové směsi děláme knedlíčky (průměr asi 2,5 cm), které na oleji opečeme ze všech stran. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou...
více o Klobásové knedlíčky