Na másle a oleji osmažíme cibuli dosklovata. Pak přidáme pokrájenou hlívu, osolíme a pod poklicí dusíme zvolna doměkka. Podlévat není nutné, hlíva...
více o Hlíva s hořčicí
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou,...
více o Kořeněné chipsy z hlívy
Na trošce oleje nebo nasucho osmažíme dozlatova na kolečka pokrájenou uzeninu. Uzeninu nejlépe ve střívku, které nemusíme loupat. Osmaženou uzeninu...
více o Uzeninové mističky s cibulkou
Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením, celé zalijeme olejem a promícháme. Necháme odpočívat....
více o Hrubasova vepřová rychlovka
Pastel de choclo je národní pokrm v Chile a v překladu znamená kukuřičný dort.
Než dáme všechny ingredience do zapékací mísy, je potřeba připravit...
více o Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Žampiony očistíme, vykroutíme nebo vyřízneme nožičky, které drobně pokrájíme. Na trošce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme orestovat...
více o Žampiony se slaninou - smažené
Mleté maso smícháme s protlakem, cibulí, solí, pepřem, kari, vejcem. Ze směsi vytvoříme mokrou rukou šištičky, které zabalíme do plátků šunky. Ty pak...
více o Šunkové roládky s mletým masem - zapečené
Ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, do které přidáme cukr, olej, vodu, opět prošleháme, přidáme mouku s kypřidlem a kakaem, dobře promícháme a nakonec...
více o Dvoubarevný roládový pařížský dort
Maso naklepeme, osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme, z druhé potřeme hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí.
Smažíme z nepotřené strany ve...
více o Vepřový biftek s hořčicí
Fazole namočíme na noc do vody, druhý den uvaříme doměkka.
Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme kečup a...
více o Fazole v rajské omáčce
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mouku a prášek do pečiva, olej a vodu. Těsto si rozdělíme na dvě půlky, do jedne (té menší) přidáme kakao.
Uděláme si...
více o Trio koláč
Troubu předehřejeme na 180°C.
Vymažeme formu a vysypeme moukou.
Ušleháme vejce a cukr.
Přidáme mouku, olej, vodu a závěrem kypřící prášek.
Těsto...
více o Piškotový korpus na dort
Kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka.
Maso naklepeme, osolíme, okmínujeme a na oleji orestujeme.
Jednu cibuli nakrájíme nahrubo a vložíme na dno...
více o Kuřecí maso v šouletu
Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte na pánvi, přidejte rozčtvrcené žampiony a opékejte, dokud houby nezměknou. Vyndejte z pánve a udržujte teplé....
více o Rizoto se slaninou a žampiony
Brambory nakrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi s olejem. Pak přidejte cibuli nakrájenou na plátky, po chvíli i na menší kousky nakrájenou...
více o Bramborová tortilla
Celá vejce s cukrem vyšleháme, postupně přidáváme olej, přimícháváme střídavě mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Upečeme na papíře...
více o Banánový zákusek II.
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme částí vlažného mléka. Trošku promícháme a...
více o "Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
Předvařenou kapustu na skus scedíme, pokrájíme, dáme do mísy. Cibuli osmažíme na oleji. Žloutky rozmícháme v mléce, z bílků ušleháme sníh. Uzené maso...
více o Kapustové drny na plech
Na pánvi s olejem a rozpuštěným máslem, necháme zesklovatět cibuli, kterou smažíme zároveň s uzeninou. Pak přisypeme na plátky pokrájené žampiony,...
více o Žampionová smaženice
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto...
více o Jahodovo-smetanové řezy
Všechny ingredience s výjimkou ořechů a čokolády smícháme do sebe a rukama propracujeme tužší, hladké těsto. Zabalíme do kuchyňské fólie a necháme...
více o Vanilkovo-čokoládové knoflíky
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem, přidáme předvařené, scezené lesní...
více o Houbová smaženice se sýrem
Z uvedených ingrediencí umícháme v misce marinádu, kterou potřeme vepřová žebírka, nakrájená na potřebnou velikost. Žebírka necháme v chladu marinovat...
více o Pomerančová žebírka
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme orestovat slaninu s rozmačkaným česnekem, dále drobně pokrájené žampiony, které...
více o Žampionové kuličky (krokety)
Na rozpáleném oleji orestujeme jemně nastrouhanou mrkev, přidáme obsah konzervy - bílé fazole v tomatové omáčce, povaříme, až je mrkev měkká....
více o Špagety s mrkvovo-fazolovou omáčkou
1. Vepřovou panenku si dáme do mísy s olejem, rozmarýnem a bazalkou a necháme marinovat 5 minut.
2. Naškrábeme si brambory, dáme je na vymazaný plech...
více o Steak s vepřové panenky s bramborem
Cibulku orestujeme na oleji a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso. Po zatáhnutí osolíme, opepříme a zalejeme vodou. Vaříme do změknutí masa....
více o Rassolnik z vepřového masa
Slanečky pokrájíme na kousky, oloupanou cibuli na plátky (množství 1:1), dostatečně opepříme, mírně osolíme (není nutné), promícháme, nandáme do...
více o Cibulový salát se slanečky
Celer oloupeme, nakrájíme na stejně silné plátky (cca 6 mm) a dáme krátce povařit do osolené vody s troškou octa nebo citronové šťávy do poloměkka....
více o Smažený máslový celer
Žampiony očistíme, vykroutíme nebo vyřízneme nožičky, které pokrájíme nadrobno. Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka do misky a opepříme. Nožičky...
více o Žampiony s vinnou klobásou
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý...
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy
Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky a dáme do misky, přidáme olej podle oka, sójovou omáčku také podle oka, kukuřici z plechovky i s nálevem, sůl,...
více o Čína z kuřecího masa s kukuřicí
Těstoviny si uvaříme na skus.
Mezitím si připravím na pánvi olej, nechám ho rozpálit, přidám nakrájenou cibuli, potom přidám maso z konzervy i se...
více o Zapečené těstoviny s masem a rajčaty
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, pórek a krátce opečeme. Poté přidáme...
více o Těstoviny se šunkou a pórkem
Filety omyjte a osušte. Připravte si těstíčko. Vejce ušlehejte s mlékem, vmíchejte mouku, utřený česnek se solí, pepř a nasekané bylinky. Rybu v...
více o Sendvič s rybou v těstíčku
Těsto:
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme nastrouhané ořechy, mrkev, olej, prosejeme mouku a prášek do pečiva. Ochutíme skořicí a...
více o Mrkvové muffiny II.
Těsto - rozetřeme cukr s vajíčky, postupně přidáme mouku, kypřící prášek, olej, med a vanilkový cukr, promícháme a nalejeme na plech s pečícím papírem...
více o Rychlá ovocná buchta - koláč
1. Omyjeme prsa, osušíme, nakrojíme na kapsu, osolíme, opepříme.
2. Kapsu vytřeme feferonkou.
3. Do kapsy vkládáme kousky broskví (velikosti dle...
více o Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme dozlatova ze všech stran na kostky (2cm) pokrájenou dýni.
Pak plamen zeslabíme, přidáme nastrouhaný zázvor s...
více o Dýňové nudle
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a smícháme s kapustovou směsí.
Kapustová směs: jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata, přidáme osmažit...
více o Kapusta s uzeným masem a těstovinami
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 2-3 mm silné plátky nožem, vlnkovačem nebo struhadlem. Osušíme je v plátěné nebo papírové utěrce a smažíme...
více o Smažené brambůrky - chipsy
Na rozpáleném oleji osmažíme dýni ze všech stran dozlatova. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky (2-3, dle velikosti), nastrouhaný zázvor a...
více o Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, pak pudinkový prášek a prášek do pečiva. Asi polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy (vysypávám...
více o Bezlepková bábovka
Vypracujeme těsto, uděláme si válečky, nakrájíme na kousky a vyválíme kuličky, ty dáme na plech s pečícím papírem a paličkou na maso zploštíme.
Pečeme...
více o Bebe sušenky
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a lehce opečeme na pánvi, aby změkla. Hermelín potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením, granulovaným...
více o Kořeněný hermelín z trouby
Do mísy nasypeme mouku, sůl, vanilkový cukr, vše promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem,...
více o Šneci nejen s tvarohem
Na trošce oleje a pokrájeném špeku necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Pak přidáme orestovat na kolečka pokrájenou klobásu. Přidáme orestovat na...
více o Žampiony se šunkovou klobásou
Očištěnou a oloupanou zeleninu pokrájíme, dáme do mísy a zakapeme olejem, promícháme a nasypeme na plech. Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct...
více o Dýně s kořenovou zeleninou
Do mísy nasypeme mouku se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukry, rozdrobíme droždí, přilijeme polovinu mléka, trochu...
více o Jablečný koláč se smetanovou polevou
Na pánvi s rozpáleným olejem zprudka osmažíme kostky očištěné dýně dozlatova, pak ztlumíme teplotu, přidáme kari koření, nastrouhaný česnek, zázvor a...
více o Čínská dýně