Fazolky krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme. Maso pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo, naklepeme,...
více o Přírodní plátek s fazolkami
Uvařené brambory doměkka scedíme, rozšťoucháme a necháme trochu zchladnout. Pak přidáme vejce, sůl a tolik mouky, abychom měli kompaktní vláčné těsto,...
více o Bramborové placky s dipem z řepy
Na rozpálené pánvi s troškou oleje si zprudka (nerozdusit!) osmažíme pokrájenou cuketu, cibuli a papriku dozlatova, kterou na závěr smažení ochutíme...
více o Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Pokud mají brambory hodně šťávy, slijeme ji. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, majoránku, a...
více o Bramboráky se zelnou směsí
Maso pokrájíme na nudličky či kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dozlatova. Do výpeku dáme (jen velmi krátce!) osmažit uzenou sušenou...
více o Masovo-papriková směs
Brambory pro dva oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme.
Libovolnou, námi oblíbenou sezónní zeleninu (fazolky, papriky, cukety....
více o Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou
Vepřový bůček pokrájíme na slabší (cca 1 cm) plátky, které dáme na plech, osolíme, zaprášíme paprikou, okořeníme dle chuti chilli pastou, česnekem,...
více o Kořeněný paprikový bok
Na malém množství tuku osmažíme na pánvi drobně pokrájenou papriku a slaninu. Na konci smažení přidáme krátce osmažit nastrouhaný stroužek nebo dva...
více o Těstovinová smaženice
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě, scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za...
více o Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme směs zeleniny se sušenými houbami, které jsme v dlaních promnuli na menší kousky. Po osmažení přidáme...
více o Zeleninová bramboračka
Vejce vyšleháme s olejem a cukrem, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakaem (když je příliš husté těsto, tak přidáme horkou vodu po...
více o Čokoládový dort V.
Mléko si metličkou vyšleháme s moukou, solí a vejci. Směs necháme stát a odpočívat cca půl hodiny. Pak na rozpáleném oleji smažíme tenké slabé placky...
více o Palačinky se zelnou směsí
Krkovičku mírně naklepeme a po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při smažení, pečení či grilování nekroutila.
Z oleje, papriky,...
více o Gurmánská krkovička
Segedín:
Na trošce tuku osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme na kostky pokrájený osolený a opepřený bůček, rozmáčknutý česnek,...
více o Segedín s knedlíkem po našem
Cibuli na trošce oleje nebo na másle osmažíme dorůžova. Přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu s česnekem. Do směsi vmícháme špenát, osolíme,...
více o Jednoduché špenátové špecle
Mouky smícháme v míse se solí a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme kostku droždí, kterou posypeme cukrem a zalijeme mlékem....
více o Škvarkové placky s jogurtem
Smícháme sypké ingredience a přimícháme do nich postupně tekuté. Vše zamícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáček. Lze i na plech, ale moučník...
více o Makovník, Makovec
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Pak vložíme osmažit z obou stran i naklepané a po stranách nakrojené, osolené a opepřené...
více o Bylinkové kotlety na houbách
Plátky krkovice naklepeme, po stranách na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme, opepříme a zprudka na rozpálené...
více o Papriková krkovička
Palice česneku rozložíme na stroužky, které oloupeme.
Plátky masa nebo medailonky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily,...
více o Česneková minutka
Bramborákové těsto si můžeme připravit podle svého osvědčeného receptu a nemusíme se striktně držet uvedeného receptu. Někdo zahušťuje strouhankou,...
více o Kuře pečené na bramboráku
Mouku nasypeme do mísy. Přisypeme vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru a promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme...
více o Švestkové buchty s drobenkou
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při pečení nekroutilo, osolíme, poprášíme paprikou a obalíme ve smetanové směsi....
více o Pečené smetanové řízky
Na oleji si společně s jemně pokrájeným špekem osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a...
více o Hovězí kližka ala španělský ptáček
Marináda: v misce si dobře promícháme olej se sladkou i pálivou paprikou, koriandrem, pepřem, solí (cca rovná lžička), utřeným česnekem a hořčičným...
více o Kuřecí maso na gril i do trouby
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky nebo kostičky, opepříme a jemně osolíme, dáme do misky. Přidáme zázvor, česnek, sojovou omáčku, olej a...
více o Masová minutka s hráškem
Naporcovaného očištěného králíka, případně stehna... osolíme, opepříme a v kastrolu s trochou rozpáleného oleje ho osmažíme ze všech stran dozlatova....
více o Dušený králík (nejen) se zeleninou
Uzené kosti zalijeme 2 litry studené vody, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, lžičku soli a necháme vařit, až...
více o Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Tofu rozmělníš vidličkou na kaši v míse, zaliješ cca lžící oleje, okořeníš pálivou paprikou a saturejkou a nakrájíš tam zhruba 4 lístky bazalky....
více o Tofu pro mámu
Plátky masa naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme a okořeníme. Koření do řízků prsty vetřeme. V misce si...
více o Cibulovo-česnekové řízky: smetanové
Omytá zralá, pevná rajčata pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme nasekanou bazalku, nasekaný nebo nastrouhaný česnek, osolíme, případně i...
více o Rajčatový salát s bazalkou
Celá vejce vyšleháme spolu s cukrem, přidáme olej a mléko. Poté postupně přidáváme hladkou mouku, do které jsme zamíchali kypřící prášek a citronovou...
více o Citronové gazdinky
Oba druhy mletého masa smícháme. Toastový chléb namočíme do vody, poté vyždímáme a přidáme do masa, dále přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli...
více o Citrusový biftek
Na oleji zpěněníme cibulku, poté na ní dusíme osolené vepřové maso nakrájené na kostičky. Po čas dušení podléváme vodou.
Až maso změkne a vyvaří se...
více o Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou II.
Brambory, cuketu, cibuli a pórek nakrájíme na plátky. Suroviny smícháme se smetanou, kukuřicí a kořením. Poklademe na plech vymazaný olejem, pečeme...
více o Zapečené brambory s cuketou
Rozkrojené žemle potřeme dipem nebo hořčicí (každému to, co mu chutná) poklademe plátky zeleniny (paprika, cibule, okurka, salát, rajče...).
Rybí...
více o Obložené rybí žemličky (housky, bagetky)
Menší rajčata rozpůlíme, větší rozčtvrtíme, odstraníme tvrdou část u stopky a vydlabeme měkkou dužinu se semínky. Takto připravená rajčata naskládáme...
více o Sušená rajčata
Zralé sladké meruňky nebo broskve si pokrájíme na malé kousky.
V míse si rozmícháme společně s mlékem oba cukry, vejce, rum a polohrubou mouku s...
více o Broskvové (meruňkové) lívance II.
prsa nakrájíme na kostičky. Velikost je podle uvážení. Kuřecí kousky osolíme a opepříme. Vložme do misky a zalijeme asi 4-6 polévkovými lžícemi medu a...
více o kuřecí v medu
Nejdříve si v míse smícháme mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, vlažnou vodu a po...
více o Narozeninový dort s "marcipánem"
Nejprve si připravíme kuskus tak, že cca 1 hrnek kuskusu v míse zalijeme 1 hrnkem vývaru a necháme pod pokličkou nabobtnat.
Mezitím si připravíme...
více o Kuskus rajčatový
Nejprve očistíme a nakrájíme zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a brokolici rozdělíme na menší růžičky....
více o Brokolicová polévka s hráškem
Vejce, cukr, vanilkový cukr a olej vyšleháme do pěny, poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, lžičku skořice, půl lžičky kakaa a...
více o Cuketová buchta se skořicí