Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje,...
více o Rybí steak
Hlívu si očistíme, odkrojíme nožičky, které můžeme použít do polévky, guláše, pod maso... a kloboučky ochutíme směsí, umíchané ze soli, pepře, papriky...
více o Řízky z hlívy
Cibuli a slaninu pokrájíme na drobno a dáme osmažit na rozpálenou pánev s troškou oleje dosklovata. Pak přidáme cuketu pokrájenou na silnější...
více o Cuketová směs se slaninou
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, mírně osolíme, opepříme a dáme do mísy. Řapíkatý celer pokrájíme na slabší měsíčky a dáme k masu. Přidáme...
více o Masová minutka s řapíkatým celerem
1. Všechny ingredience kromě oleje smícháme. Vznikne řídké těsto.
2. Sběračku těsta smažíme na oleji (na fotografii jsou lívance).
3. Podáváme se...
více o Babiččiny palačinky
1. Rozpůlíme na půl vejce,mouku,cukr krupici,prášek do pečiva,vodu a olej. Do jedné poloviny nasypeme i kakao.
2. Polovinu bez kakaa nalijeme do...
více o Babiččina bábovka (výborná)
Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet. Pak si je na rozpálené pánvi s trochou oleje osmažíme dozlatova s obou stran. Nejprve...
více o Kuřecí prsíčka se žampiony
Cuketu (mladou cuketu není nutné loupat) a uzené maso (150 - 200 gramů) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Na jemném struhadle nastrouháme do...
více o Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem
Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za...
více o Květáková bramboračka
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso, které osmažíme dozlatova za občasného promíchání....
více o Křenová plec na smetaně
Nastrouhat cuketu na jemno, nechat odstát a poté vyždímat. Smíchat s ostatními ingrediencemi. Nalít do vymazané a vysypané formy. Péct na 200 stupňů...
více o Cuketový dort s kávovým krémem
Těstíčko: žloutek s česnekem, zázvorem, solí a kari kořením smícháme, přilijeme pivo a poté dle potřeby přisypeme tolik mouky, aby nám vzniklo hladké...
více o Dýňové plátky v kořeněném těstíčku
Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy,...
více o Kapustové karbanátky po našem
Na másle s olejem si osmažíme do sklovata pokrájenou cibuli. K ní pak přidáme pokrájenou očištěnou zeleninu, kterou také osmažíme. Až nám zelenina...
více o Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme cibuli do sklovata. K té pak přihodíme osmažit i pokrájený lilek (lze i se slupkou) a pokrájenou oloupanou...
více o Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví
Špenát necháme na cedníku rozmrazit a okapat. Ze 450 gramů ho zbude cca 250, který dáme do mísy, přidáme vejce, pepř, muškátový květ, česnek,...
více o Špenátové placičky se sýrem
Vše smíchat dohromady, péct v troubě na 170 stupňů zhruba 45 minut. Hotovou buchtu lze nazdobit čokoládovou polevou a posypat cukrovýma ozdobama, nebo...
více o Kakaová buchta na hrnky
Oloupanou cuketu nakrájíme na kostky a dáme uvařit do slané vody. Vaříme do měkka, poté zcedíme.
Na oleji opracujeme na drobno nakrájenou cibuli a...
více o Cuketa na mozeček
Ve větší pánvi nebo v hrnci osmahneme na oleji cibuli s česnekem, přidáme na kostičky na krájenou slaninu. Když se slanina opeče přidáme na malé...
více o Cuketové těstoviny
Plátka krkovice naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. Cibuli smažíme lehce dozlatova. Přidáme plátky...
více o Houbovo-smetanová krkovička
Recept je velmi jednoduchý a kdo si myslí, že obalovat fazolku po fazolce bude pracné, mýlí se. Můžeme je klidně obalovat po pěti-šesti kouskách a...
více o Smažené fazolky
Mléko (pokojová teplota) nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, vejce, vanilkový cukr, rum, kakao, mouku a vše dobře...
více o Kakaové lívanečky
Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně...
více o Grilovaná kuřecí stehna
Nejdříve si nakrájím hovězí maso na opravdu tenké plátky (cca 0,5 cm) a ještě rozkrájíme na délku 3-4 cm. Jednotlivé kousky zlehka obalím ve škrobu,...
více o Hovězí maso s bambusem a houbami
Patizony zbavíme slupky a jader a nakrájíme na kostičky velikosti sousta. Ty zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem, smočíme v sojové omáčce a...
více o Patizonové kostičky
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé a sypké) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučenou plochu, lehce propracujeme,...
více o Zelné chlebové placky
Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu ...
více o Dušená zelenina - rychle a chutně
Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v...
více o Nakládaný česnek - sterilovaný
Vše smícháme, vylijeme na plech a pečeme na 180 st v horkovzdušné troubě po dobu 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme a ideálně dáme vychladit do...
více o Cuketová buchta ala brownies
Omytá pevná zralá rajčata pokrájíme a dáme do mísy. Použít můžeme různé druhy a barvy (cherry, hruštičky, soudkové...). Přidáme drobně nasekaný česnek...
více o Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Do masa dle vlastního výběru (vepřové, drůbeží) uděláme hluboké kapsy, pak přes fólii maso naklepeme, do kapes vyložíme sušenou šunku (1,5 - 2 plátky)...
více o Šunkové kapsy se špenátem
Všechny ingredience smícháme mixérem dohromady do hustšího těsta (aby třešně hned nepropadly na dno).
Vylijeme na plech vyložený pečicím papírem....
více o Rychlobublanina
Očištěná prsa pokrájíme na delší a širší hranolky, které mírně osolíme, ochutíme nasekanými bylinkami (tymián, petrželka, libeček...) nebo rozetřeným...
více o Šunková prsa se žampiony
Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili...
více o Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Mléko rozmícháme s vejci, moukou, kypřidlem, solí a kořením dle chuti. Pak přimícháme, nastrouhaný česnek (tím nemusíme šetřit), jemně pokrájenou...
více o Lívanečky s česnekovými výhonky
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, poté vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a na závěr i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a...
více o Smetanový dort s ovocem
Oloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a...
více o Bramboráčky s česnekovými výhonky
Korpus: cukry vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý...
více o Borůvkový dort
Množství mouky jsem neuvedl záměrně, jelikož kvalita nemusí být u všech stejná a vejce používáme také různě velká.
Na vál nebo do misky si nasypeme...
více o Sépiové těstoviny
Jahody umyjte, odřízněte stopky a nakrájejte je na čtvrtiny.
Vložte do rendlíku, přidejte med a podélně přeříznutý lusk vanilky a zahřejte. Jahody...
více o Lívanečky s horkými jahodami
Z naporcovaného kuřete sundáme kůži, maso osolíme a osmažíme v pekáči na rozpuštěném másle s troškou oleje ze všech stran. Maso po osmažení vyndáme...
více o Kuře (králík) v pikantní omáčce
Očištěnou, oloupanou rebarboru pokrájíme na plátky či kostičky. Do mísy nasypeme mouku, cukry, citronovou kůru nebo mletou skořici dle chuti, prášek...
více o Bábovka s rebarborou - hrníčková
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 60 minut. Po...
více o Rajský lilek - zdravě a chutně
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po...
více o Česnekový lilek - zdravě a chutně
Maso pokrájíme na delší silnější hranolky, které opepříme, osolíme, posypeme nasekanými nebo natrhanými bylinkami, zakápneme jemně olejem a necháme...
více o Bylinková prsa v šunce
Mouku v míse smícháme se solí, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přidáme moučkový cukr a...
více o Kynutá skořicová bábovka
1. Prsa naklepeme, jemně osolíme, opepříme. Na prsa položíme plátek vysokoprocentní šunky, kolečko tvarůžku a prso svineme do rolády. Ovážeme nití,...
více o Kuřecí závitek s bramborama