Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní přidáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme...
více o Rýže s pečeným masem
Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou...
více o Rybí burgery
Silnější plátky kotlet, kýty, krkovice nebo kuřecí prsa... opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme a vytvoříme tak hlubší kapsy, které osolíme a opepříme,...
více o Cottage kapsy se sušenými rajčaty
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak...
více o Utopenci podle Gajzy
Nejprve si uvaříme quinou.
Cibuli osmažíme na másle nebo oleji lehce dozlatova. Pak přidáme krátce osmažit jeden větší nasekaný stroužek česneku,...
více o Quinoa s houbami ala houbový kuba
Na dno pekáče vložíme cibuli a česnek a podlijeme vodou. Kůži na koleni nakrájíme na čtverečky. Rozmícháme si koření gyros a grilovací v oleji a...
více o Pečené vepřové koleno
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná osolená a opepřená játra.
Po osmažení jater přidáme...
více o Bylinková játrová omáčka se žampiony
Žampiony PORTOBELLO očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které drobně pokrájíme.
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájené nohy od...
více o Portobello (nejen) s uzeným sýrem
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme...
více o Játrová krkovička na pórkovém sosu
Vyšlehejte bílky. Ve druhé větší misce žloutky a cukr a přimíchání přidávejte mléko. Přimíchejte i prášek do pečiva, ořechy, olej a mouku.
Nakonec...
více o Bábovka ořechová
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme,...
více o Kuřecí steak ze stehna ala čína
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z nich uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje.
Po...
více o Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, které pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet.
Na trošce rozpáleného oleje si maso...
více o Kuřecí kari se žampiony a zeleninou
Jakmile bude maso hotové přendáme je na talíř a dáme osmažit nakrájená rajčátka přidáme smetanu gnocchi necháme povařit a nakonec přimícháme maso.
Už...
více o Smetanovokuřecí omáčka na gnocchi
Na oleji nebo sádle si osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso...
více o Uzené se zelím
Kuřecí maso si pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme a posypeme kari kořením.
Brokolici rozebereme na růžičky a krátce uvaříme v osolené...
více o Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti necháme cca 30 minut odležet. Pak je zaprášíme cca lžičkou...
více o Kuřecí směs se zeleninou
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
Na pánvi s...
více o Přírodní maso se žampiony - minutka
Širší plátky vepřového masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Použít můžeme dle chuti i kuřecí nebo krůtí maso. Tímto způsobem v nich uděláme...
více o Kapsy plněné (nejen) sušenými rajčaty
Mandle se slupkou nasypeme do vroucí vody a minutku povaříme. Nevaříme příliš dlouho, aby nebyly "gumové".
Pak je scedíme a ihned, ještě teplé, je...
více o Mandle v pánvi pražené
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, ochutíme kari kořením a necháme asi půlhodinky proležet.
Rozpálíme si trošku oleje v pánvi, na...
více o Kuřecí kari s pórkem a cizrnou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme na plátky pokrájené osolené, opepřené, po stranách nakrojené plátky masa, které osmažíme...
více o Vepřový plátek s listovým špenátem
Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme dozlatova osmažit pokrájenou farmářskou slaninu na nudličky nebo kostičky.
Přidáme okapané...
více o Farmářské špecle
Celá vejce vyšleháme s cukry, přistrouháme jedno oloupané jablko bez jádřinců, přilijeme olej a mléko a vše promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem,...
více o Vláčný makovník / makovec
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a opepříme a dáme smažit dozlatova za občasného promíchání do pánve s troškou...
více o Tandoori masovo-zeleninová směs II.
Na oleji osmažíme slaninu, ke které následně přidáme osmažit i očištěná, pokrájená játra. Po osmažení jater přidáme nasekaný česnek, tymián, hrubě...
více o Bylinková játra (nejen) se slaninou
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme...
více o Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo...
více o Mleté maso s cizrnou
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme.
Do česnekového oleje přidáme...
více o Toskánské čatní
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené osolené a kari kořením ochucené maso. Osmažíme ze všech stran, ke konci přidáme rozvonět i...
více o Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Pohanku uvaříme dle návodu v osolené vodě nebo ve vývaru s uzeného masa se snítkou tymiánu.
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji, ke konci smažení...
více o Pohanka s uzeným masem
Máslo rozpustíme, přidáme olej a na nudličky pokrájenou kapustu. Smažíme do povadnutí za občasného promíchání. Poté přidáme česnek, muškátový květ,...
více o Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Mleté maso dáme do mísy, ochutíme kari kořením dle chuti, solí nebo sojovou omáčkou, přidáme jemně pokrájenou cibuli a vejce a dobře promícháme. Směs...
více o Dýňová omáčka s mletým masem
V silnějších plátcích kotlet (může být i kýta, plec či krkovička) opatrně prokrojíme hlubokou kapsu, kterou osolíme, opepříme a naplníme tvarůžky....
více o Olomoucké kotlety (kapsy)
Kotlety (mohou být i s kostí) naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce.
Cibuli pokrájíme a na...
více o Dušené kotlety na paprice
Karbanátky: mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, jemně nasekaný česnek, vejce, sojovou omáčku a koření dle chuti. Pokud máme koření...
více o Burgery po našem
Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme...
více o Mleté maso s řapíkatým celerem
Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme...
více o Celer smažený v kořeněné tempuře
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, protlak, nasekaná rajčata, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Vše důkladně promícháme,...
více o Rajčatové šišky
Rýži (cca 150 - 200 gramů) dáme vařit do osolené vody dle návodu. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, které osolíme a okořeníme kari kořením....
více o Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Mletá směs: na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme za stálého míchání, dokud se nám kousky masa od sebe neoddělí...
více o Gnocchi se zelím a mletým masem
Banány rozmačkáme v hlubokém talíři vidličkou na kaši, přidáme vejce a vše dobře promícháme. Nepřidáváme mouku ani cukr. Přidat ale můžeme například...
více o Banánové placičky / palačinky
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou kapustu, ke které ke konci smažení přisypeme hladkou mouku a nasekaný česnek a ještě...
více o Kapustovo - houbová polévka
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté...
více o Adžika směs z mletého masa
Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle sýr, přidáme jemně pokrájené uzené maso, opepříme, případně i osolíme, přilijeme trošku mléka, přisypeme...
více o Sýrové karbanátky s uzeným masem
Na másle s olejem osmažíme na kolečka pokrájený pórek, hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Přidat můžeme i kousek květáku...
více o Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou