Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky a osolíme krátce v mírně osolené vodě na pevnější skus. Scedíme, posypeme lehce kořením a necháme okapat....
více o Květáková / brokolicová minutka s masem
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na menší kousky (cca velikost sousta nebo na nudličky), které dáme do misky, osolíme, zaprášíme uzenou paprikou a...
více o Nugetky s uzenou paprikou
Na oleji osmažíme cibuli, ke které přidáme mleté maso a smažíme za častého míchání do oddělení masa od sebe. Přidáme protlak, nasekaný česnek, vše...
více o Rajčatová polévka s řepou a mletým masem
Maso osolte, opepřete a kůží dolů 10 minut zahřívejte na studené pánvi, až pustí tuk a opeče se. Obalte v semínkách. Posypte rozmarýnem a kůrou a 10...
více o Kachní prsa se salátem s ořechy
Na oleji nebo drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit osolená a opepřená játra. Ano, osolená,...
více o Játrová směs se zeleninou
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky a opepříme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme.
Na rozpáleném tuku osmažíme opepřené maso za občasného...
více o Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Remosku o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku...
více o Margot buchta z remosky
Remosku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem.
Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme ořechy, skořici, vejce, cukr,...
více o Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Všechny suroviny kromě hrozinek ušleháme dohladka. Nakonec lehce vmícháme hrozinky a těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy. Pečeme při 180°C cca...
více o Maková bábovka hrníčková a rychlá
Na oleji osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme, za občasného promíchání do...
více o Zeleninová polévka s černou čočkou
Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme mleté ořechy, cukr, skořici, vanilkové aroma nebo čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti, vejce, olej,...
více o Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný
Z plátku chleba vyřízneme střed (střídku), který vyjmeme a na pánvi s troškou rozpáleného oleje dáme oba kusy chleba, střídku i neporušenou kůrku...
více o Volské oko v chlebu
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.
Těsto nalijeme do remosky o...
více o Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Filety osušíme, osolíme a na hodinku je necháme odležet v marinádě, kterou jsme umíchali z jogurtu, hořčice, rozetřeného česneku a nasekaných lístků...
více o Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct...
více o Portobello bolognese
Ze šlehačky, ztužovace a mascarpone vyšleháme krém.
Na korpus dáme asi tak 1/3 krému (můžeme vložit ke krému i nakrájené ovoce). Na to dáme druhý...
více o Ovocný dort
Dvě hodiny předem namočte švestky do koňaku zředěného vodou Nabobtnají a změknou. Maso rozřízněte na tenký plát a lehce ho naklepejte. Osolte ho z...
více o Krůtí roláda pečená se švestkami
Prsa omyjte, osušte a kůži opatrně nařežte do mřížky. Z obou stran osolte a opepřete. Položte je kůží dolů na suchou rozpálenou pánev, nechte pustit...
více o Kachní prsa a bramborové suflé
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření.
Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky...
více o Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit drobně pokrájená očištěná játra a nohy ze žampionů, která...
více o Játrové portobello
Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce.
Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy,...
více o Vinná klobása v bramboráku
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky, nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce.
Vejce...
více o Vinná klobása v těstíčku z podmáslí
Na trošce oleje nebo kousku másla si osmažíme směs pokrájené zeleniny, kterou máme po ruce. Může být jak čerstvá, tak i mražená: mrkev, pórek, paprika...
více o Zeleninové surimi tyčinky s rýží
ŽEMLE: Do misky si nalejeme mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme cukor, vajíčka, olej a soľ a premiešame.
Do cesta pridáme múku a znova premiešame....
více o Domáci hamburger
Cukety nastrouhejte a nechte pustit vodu. Přidejte vejce, mouku, polentu a umíchejte řidší těsto. Osolte ho a opepřete. Na rozehřátém oleji lžící...
více o Cuketové placky
Zelí pokrájíme na slabé nudličky do mísy, mírně osolíme, dle sladkosti papriky a mrkve osladíme, přidáme zázvor podle toho, jak chceme mít salát...
více o Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelí pokrájíme na slabé nudličky, které dáme do mísy, mírně osolíme, dochutíme dle chuti medem a citronovou šťávou. Vše, nejlépe v rukách promícháme,...
více o Zelný medový salát s paprikou
Na nudličky pokrájenou kapustu spaříme v osolené vodě a necháme okapat.
Žloutky rozmícháme se smetanou, moukou, česnekem, solí, pepřem a muškátovým...
více o Kapustové drny z pánve
Porce filetů osušíme, osolíme, opepříme a naložíme do bílého jogurtu, ochuceného česnekem a zázvorem, přidat můžeme i maličko čerstvě nastrouhané...
více o Pikantní jogurtové filé
Na malém množství oleje osmažíme v kastrolu, drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Pak přidáme mleté maso, které za častého míchání necháme oddělit a...
více o Květák v mletém mase dušený
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lehce muškátového květu nebo oříšku, dáme vejce, strouhanou mozzarellu, smetanu a vše dobře...
více o Mleté řízky (karbanátky) s mozzarellou
Mleté maso z libovějšího bůčku nebo z plece dáme do mísy, kam nastrouháme nebo jemně pokrájíme Hermelín, který pro lepší manipulaci můžeme dát...
více o Hermelínové karbanátky s mletým masem
Vlažné mléko ve větším hrnci dobře rozmícháme s cukry, solí, rozdrobeným droždím, moukou, citronovou kůrou a rumem. Vše odstavíme na teplé místo,...
více o Lívance s citronovým /pomerančovým krémem
Steakové žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně...
více o Portobello s Raclette sýrem
Pokrájené vařené batáty osmažíme v pánvi dozlatova. Během smažení (asi v polovině) přidáme na nudličky pokrájenou slaninu a téměř ke konci, aby nám...
více o Batáty se slaninou
Pokrájené vařené batáty osmažíme na jedné pánvi dozlatova.
Na malém množství oleje nebo másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které...
více o Batáty s hlívou
V hrnci na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Přidejte na malé kostičky nakrájenou dýni. Vmíchejte kari a ještě 1 minutu...
více o Dýňový krém s kari
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) si uvaříme dele návodu v mírně osolené vodě.
Během vaření nudlí si rozmícháme do požadované hustoty ...
více o Povidlové těstoviny s tvarohem
Palačinky: z uvedených ingrediencí umícháme hladké řidší těsto, které necháme za občasného promíchání odstát cca 20 - 30 minut. Jemně nastrouhanou...
více o Citronové / pomerančové palačinky
Lososa zbavte kůže, naporcujte na 4 kusy, osolte a opepřete. Každou porci položte na dva plátky slaniny a zabalte ji do nich. V pánvi důkladně...
více o Losos ve slanině s bramborovou kaší
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,...
více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Kapří filety nakrájejte na 4 porce, důkladně osolte a nechte v chladu pár hodin odležet. V robotu rozdrťte krajíce toustového chleba, můžete je také...
více o Smažený kapr
Filety z tresky (rozmrazené) potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně...
více o Smažená marinovaná treska
Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme na trošce rozpáleného oleje lehce zezlatovět.
Přidáme na nudličky pokrájený řapíkatý celer, mleté...
více o Kedlubna s mletým masem - dušená
Vločky namočíme do mléka a necháme je 20 - 30 minut nasát mléko.
Mezitím si nastrouháme do mísy syrový květák, sýr a starší, ne zcela tvrdý rohlík....
více o Květákovo - vločkové placičky
Maso dle vlastního výběru (vepřové, kuřecí, králičí...) pokrájíme na nudličky, které osolíme a okořeníme Adžikou nebo jiným, námi oblíbeným kořením či...
více o Kořeněné masové nudličky s řapíkatým celerem
Syrový květák nastrouháme do mísy na hrubém struhadle do mísy. Přidáme nastrouhaný starší rohlík, uzený sýr a česnek.
Přidáme vejce, opepříme, osolíme...
více o Květákové placičky s uzeným masem a sýrem