Do vlažného mléka s rumem rozdrobíme cca 21 gramů droždí, přisypeme vanilkový cukr, mouku dle hustoty těstíčka a sůl. Dle vlastní chuti dochutíme...
více o Švestky (ovoce) v lívancovém těstíčku
Nakrájenou cuketu nejdříve posolíme a necháme 10-15 min. pustit vodu, kterou poté slijeme.
Nalijeme hrnek vody do misky a rozmícháme v ní hrašku....
více o Veganská obalovaná cuketa v těstíčku
Do větší mísy dáme na slabší nudličky nakrájené zelí a mrkev, které osolíme a pocukrujeme. Pak zeleninu krátce promneme čistou rukou, aby začalo zelí...
více o Zeleninový salát se zelím
Dortovou formu o průměru cca 25 cm nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Švestky přepůlíme a vypeckujeme.
Do mísy nastrouháme...
více o Makový koláč (makovník) se švestkami
Očištěné papriky pokrájíme na kostky (nudličky) a cibuli na půlkolečka nebo klínky, rajčata na čtvrtky a vše dáme do většího hrnce nebo kastrólu....
více o Lečo s hořčicí - bez zavaření
Remosku o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem.
Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a do...
více o Perníkový koláč (nejen) z remosky
Mouky a cukry s kypřidlem, čerstvě strouhanou citronovou kůrou dle chuti a například i skořicí nebo plnější hrstí mletých ořechů či mandlí společně...
více o Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer,...
více o Tarhoňa se zeleninou
Očištěnou čerstvou hlavatku (my měli rybu o délce zhruba 90 cm) pokrájíme na podkovy o síle 3 cm, omyjeme a osušíme.
Česnek oloupeme, jemně nasekáme a...
více o Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu.
Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno...
více o Arancini - risottové koule se salsou verde
Na trošce oleje osmažíme mleté maso, mírně osolíme, opepříme, přidáme protlak s nasekaným česnekem a drobně pokrájenou paprikou a ještě krátce, za...
více o Směs s baby cuketou
Cuketa nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud je hodně vodnatá, vyždímáme ji, ale není nutné ji nechávat vypotit.
K cuketě přistrouháme na hrubém...
více o Cuketové křupavé bramboráky
Na steaky můžeme použít kuřecí prsa bez kůže i s kůží, ale doporučuji zvolit spíše šťavnatější stehenní řízky. Já vykosťuji stehna, kdy na mase...
více o Kuřecí steak s cuketou
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost...
více o Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Žampiony umyjte a odřízněte nohy hub. Okořeníme prolisovaným česnekem, bylinkami a pepřem. Zakapeme olejem.
Houby vložíme na rozpálený gril a...
více o Grilované portobello s bylinkami
Plátky krkovičky po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, z jedné strany opepříme a osolíme a na druhou stranu plátku položíme nitě...
více o Řízky od Malé Fatry
Mouku, cukr a kypřící prášek smíchejte. V druhé míse promíchejte vejce s mlékem. Vše dejte dohromady a promíchejte těsto.
Nalejte na vymazaný plech....
více o Rybízový koláč s drobenkou
Cuketu očistíme a nastrouháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce s oba cukry rozšleháme vidličkou, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva,...
více o Cuketová bábovka s vanilkovým krémem
Těstoviny uvaříme do měkka.
Avokádo rozmixujeme s olejem a kořením. Až vznikne omáčka.
Omáčku přilijeme k těstovinám a posypeme parmazánem....
více o Těstoviny s avokádovou omáčkou
Rybí maso používáme čerstvé nebo rozmrazené, bez kostí a bez přidané vody. Maso rozmixujeme v kutru, přidáme vejce, osolíme a okořeníme pepřem a...
více o Rybí karbanátky s jarní cibulkou
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a promícháme. Přidáme protlak a povaříme cca 30...
více o Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky
Nejprve si nakrájíme kuřecí maso na kostičky (čím větší, tím lépe se budou obalovat).
Rozšleháme 2 vajíčka, přidáme do nich barbeque omáčku a hnědý...
více o BBQ Stripsy
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z nich pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso...
více o Sojový salát se sýrem a zeleninou
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno.
Na trošce oleje si osmažíme dosklovata šalotku, ke které přidáme...
více o Shiitake omáčka
Vařené oloupané zchladlé brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme, přidáme vejce, dochutíme solí, česnekem a promícháme. Dle moučnatosti brambor...
více o Bramborové šišky se slaninou
Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Ten pak přidejte k ostatním surovinám, vypracujte těsto a nechte ho kynout na teplém...
více o Kynutý koláč s lesním ovocem
Na rozpálenou pánev nakrájíme rajčata, přidáme trochu vody, balzamikový ocet a pepř a restujeme do měkka. Brambory rozmačkáme mačkadlem na brambory a...
více o Vegetariánský burger z tofu
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu.
Během vaření těstovin si na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou slaninu dozlatova, ke které následně...
více o Cuketové těstoviny se slaninou
Do oleje vmícháme šalvěj, chilli, pepř a skořici. V druhé misce smícháme protlak, prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, worchestrovku a rozdrolíme...
více o Sweet chilli marináda
Všechny ingredience smíchejte a marinádou potírejte maso nebo klobásky průběžně při grilování. Nakonec jednou potřete i po vyndání z grilu....
více o Pivní marináda na grilování
Nakrájíme všechny bylinky, chilli papričky a česnek rozetřeme. Smícháme olej s citronovou šťávou, přidáme bylinky, papričky a česnek a promícháme....
více o Pikantní marináda na maso
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata.
Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve...
více o "Letní" buřty na pivu - z pánve
Do prosáté mouky přidáme sůl a vejce.
Droždí rozpusťte v teplé vodě, přidejte k mouce a postupně přilévejte horkou vodu a vypracujte hladké těsto....
více o Knedlíky s lesním ovocem
Špagety dáme vařit podle návodu do osolené vody s trochou oleje.
Cibuli nakrájíme najemno, rukolu oplachneme a trochu pokrájíme. Cibulku osmahneme na...
více o Rychlá večeře
Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy smíchané s necelou lžící oleje. Přidáme na špalíky pokrájený a krátce...
více o Salát (nejen) s chřestem a vejci
Mladou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy i se slupkou.
Pokrájíme si uzené maso na jemno a sýr nastrouháme na struhadle. Je jedno, zda...
více o Uzené cuketové placičky
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli s kuličkami nového koření a bobkovým listem. Přisypeme na nudličky...
více o Bílá polévka z hlívy a fazolí
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, vejce, tymián a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v...
více o Quiche se šalotkami a slaninou
Kuřecí prsa zlehka naklepejte, nakrájejte na proužky a dejte do misky. Podmáslí promíchejte s paprikou a chilli, osolte a opepřete. Maso přelijte...
více o Burgery z podmáslového kuřete
Banány vidličkou rozmačkejte na kaši, přilejte olej a prošlehejte s cukrem a vejci. Přisypte mouku s práškem do pečiva a nakonec těsto nařeďte mlékem....
více o Banánoví mini beránci
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme krátce uvařit do mírně osolené vody (i s oloupaným košťálem). Pak scedíme, necháme okapat a zchladnout....
více o Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Plátky chleba přepůlíme a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk. Oloupaný křen nastrouháme na...
více o Křenové topinky s vejcem