• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Olej

Olej

Podobné ingredience

  • Červený olej
  • Chilli olej
  • Extra panenský olivový olej
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Nakládáná červená paprika

Nakládáná červená paprika

- připravit nálev dle deka - papriku nakrájet na proužky - plnit skleničky - do každé 1 lžičku oleje - zalít nálevem - sterilovat 20 minut při 80°C... více o Nakládáná červená paprika

Jablkové pohankové lívanečky

Jablkové pohankové lívanečky

Z mouky, vody a vajec vyšleháme těsto, doplníme hrubě strouhanými jablky a pečeme v lívanečníku nebo na pánvi jako omeletky. Teplé podáváme zdobené... více o Jablkové pohankové lívanečky

Marinované kuřecí řízky

Marinované kuřecí řízky

Kuřecí řízky odblaníme, po obvodu několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, posypeme rozdrceným česnekem a kořením, pokapeme olejem, sojovou... více o Marinované kuřecí řízky

60 minut
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce. Maso ze všech stran prudce opečeme na... více o Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Nakládaný hermelín III.

Nakládaný hermelín III.

Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou. Na to položíme kolečko cibule a... více o Nakládaný hermelín III.

Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami

Salát z kysaného zelí s ovocem a…

Zelí propláchneme vodou a necháme okapat. Jablko nahrubo nastrouháme, šalotku nadrobno pokrájíme. Obojí vmícháme do zelí. Smícháme lžíci citronové... více o Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami

Falešný biftek

Falešný biftek

Brambory nastrouháme, smícháme s ostatními surovinami a mažeme na chleba.... více o Falešný biftek

60 minut
Zapecena smes s bramborovou kasi

Zapecena smes s bramborovou kasi

Polovinu kase rozprostreme na dno vymasteneho pekacku. V mise smichame maso, sul, pepr, papriku, orestovanou cibuli. Smes rozetreme na kasi,... více o Zapecena smes s bramborovou kasi

Holstynske rizky

Holstynske rizky

Maso naklepeme, osolime a posypeme kari korenim. Dame si do kastrulku uvarit masox, a pokracujeme tak, ze maso nejprve obalime ve strouhance, potom v... více o Holstynske rizky

Zapečený květák s uzeným kolínkem

Zapečený květák s uzeným kolínkem

Brambory i se slupkou omyjeme a rozpůlíme. Květák krátce povaříme a posekáme. Na alobal kápneme olej, na každý kousek alobalu položíme 2-4 dílky... více o Zapečený květák s uzeným kolínkem

Salámový závin

Salámový závin

Osmahneme najemno nasekanou cibulku, strouhaný česnek a kostičky salámu, necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme moravský salát, ochutíme solí... více o Salámový závin

Zeleninový kaviár z lilku

Zeleninový kaviár z lilku

Opláchnutý lilek upečeme po všech stranách na plotýnce, až zhnědne a scvrkne se. Slupku odstraníme a lilek sítem prolisujeme. Přidáme rozvařená a... více o Zeleninový kaviár z lilku

30 minut
Sloní žrádlo

Sloní žrádlo

Směs nalijeme do hrnce a hodně prohřejeme, nesmí vařit. Do vychladlé směsi se přidá 1 drobně nakrájená cibule, 2 drobně nakrájené okurky, 1/2Kg měk... více o Sloní žrádlo

Kuřecí v marinádě III.

Kuřecí v marinádě III.

Maso nakrájíme na proužky a vložíme do marinády na několik hodin uležet. Poté maso osmahneme a vyjmeme, na výpeku osmahneme dozlatova šunku a poté vše... více o Kuřecí v marinádě III.

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Vejce a cukr ušleháme, potom přidáme ostatní suroviny. Na vymazaný plech nalijeme těsto. Mezitím si připravíme směs z: 2 tvarohy, 1 až 2 vejce, 1... více o Prošívaná buchta

Šneci plnění tvarohem

Šneci plnění tvarohem

Meruňky nakrájíme na tenké proužky, namočíme do vody a přikryjeme. Jablka nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Tvaroh vyšleháme s mlékem,... více o Šneci plnění tvarohem

Šalvějové kuře

Šalvějové kuře

Vykostěné kuře nakrájíme na 2-3 cm dlouhé proužky, dáme do misky, přidáme trochu oleje, přidáme šalvěj a oregano, promícháme. Necháme asi hodinku v... více o Šalvějové kuře

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Brambory oškrábeme, nebo okrouháme (nevaříme), opereme v tekoucí vodě a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2-3mm. Na tvrdo uvařená vejce nakrájíme na... více o Francouzské brambory

bábovka - hrnečková

bábovka - hrnečková

Vlít do formy vysypané přesítovanou strouhankou ( neutrhne se) a upéct.... více o bábovka - hrnečková

Rýže se zeleninou a kari

Rýže se zeleninou a kari

Na rozehřátém másle zesklovatíme rýži, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mrkev nakrájíme na hranolky, ostatní zeleninu na kostičky,... více o Rýže se zeleninou a kari

zelná polévka vydatná

zelná polévka vydatná

Na oleji zpěníme cibulku a česnek do sklovata, na kostky nakrájené brambory, přisypeme červenou papriku a orestujeme. Přisypeme trochu hladké mouky,... více o zelná polévka vydatná

Kotlety v ostré omáčce

Kotlety v ostré omáčce

Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji je ze všech stran asi 6 minut opékáme. Ve vroucí osolené vodě povaříme... více o Kotlety v ostré omáčce

Bravčové rezne s jablkami

Bravčové rezne s jablkami

Rezne vyklepeme, na okrajoch nadrežeme a po oboch stranách opečieme. Potom ich osolíme a okoreníme. Jablko zbavíme jadra, olúpeme a nakrájame na... více o Bravčové rezne s jablkami

30 minut
Guláš z fazolí

Guláš z fazolí

Fazole odmočíme 12 hodin a pak uvaříme do měkka. Nakrájenou klobásu orestujeme, přidáme cibuli, papriku, fazole a promícháme. Chilli con Carne... více o Guláš z fazolí

10 minut
Žampiónový guláš II.

Žampiónový guláš II.

Papriku nakrájíme najemno, pórek na nudličky. Žampióny nakrájíme na čtvrtky, opečeme a přidáme papriku a pórek. Sáček Zvěřiny vsypeme do vařící vody a... více o Žampiónový guláš II.

30 minut
Kuře na paprice s těstovinami

Kuře na paprice s těstovinami

Papriku nakrájíme najemno. Prsa naklepeme, osolíme, opečeme a vyndáme na teplé místo. Na zbytku tuku orestujeme papriku. Sáček Kuře na paprice vsypeme... více o Kuře na paprice s těstovinami

Kuře v zeleninové omáčce

Kuře v zeleninové omáčce

Maso opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, protlak, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky a... více o Kuře v zeleninové omáčce

Grilovaná kuřecí prsa se zeleninovou rýží

Grilovaná kuřecí prsa se zeleninovou…

Kuřecí maso nakrájíme na dlouhé proužky, vložíme je do misky, přidáme grilovací koření, olej, utřený česnek, špetku cukru, hořčici a promícháme. Maso... více o Grilovaná kuřecí prsa se zeleninovou rýží

Dalmatské čufty II.

Dalmatské čufty II.

Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta... více o Dalmatské čufty II.

30 minut
Česnečka po madridsku

Česnečka po madridsku

Česnek nakrájíme na nudličky a osmahneme na trošce oleje. Když začne žloutnout, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, necháme přejít varem a přidáme... více o Česnečka po madridsku

KRUMLOVSKÝ DRAK

KRUMLOVSKÝ DRAK

Do umletého masa přidáme jemně nakrájenou cibuli a feferonky, mouku, vejce, sůl, pepř a dobře promícháme. Tvarujeme malé placičky, které opékáme po... více o KRUMLOVSKÝ DRAK

Drůběží špíz s ořechovou omáčkou

Drůběží špíz s ořechovou omáčkou

Maso nakrájíme na proužky 2 cm široké. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s olejem, citrónovou šťávou a pepřem. Maso marinujeme. Ořechy... více o Drůběží špíz s ořechovou omáčkou

MAKARÓNY S DRŮBEŽÍ CITRÓNOVOU OMÁČKOU

MAKARÓNY S DRŮBEŽÍ CITRÓNOVOU OMÁČKOU

Makaróny vaříme v osolené vodě 12 min. Řízky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na šikmé tenké plátky. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran... více o MAKARÓNY S DRŮBEŽÍ CITRÓNOVOU OMÁČKOU

ZBOJNICKÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

ZBOJNICKÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme . V oleji po opékání... více o ZBOJNICKÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

TAJEMSTVÍ PANÍ EMY

TAJEMSTVÍ PANÍ EMY

Z masa nakrájíme malé medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v horkém oleji opečeme po obou stranách doměkka. Připravené omelety... více o TAJEMSTVÍ PANÍ EMY

Maso pěti vůní

Maso pěti vůní

Do hrnce dáme lžíci oleje, ohřejeme a přidáme cukr, aby zkaramelizoval. Když ztmavne sejmeme hrnec rychle z ohně. Přidáme omyté maso a vlijeme horkou... více o Maso pěti vůní

Kuřecí prsa na roštu

Kuřecí prsa na roštu

Do jednoho litru slabě osolené vroucí vody zamíchejte postupně kukuřičnou mouku. Takto vzniklou kaši za stálého míchání 6 - 8 minut povařte.... více o Kuřecí prsa na roštu

Marinované roštěnky II.

Marinované roštěnky II.

Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, potřeme marinádou (česnek a cibuli drobně nakrájíme a přidáme ostatní... více o Marinované roštěnky II.

45 minut
Grilované šunkové steaky s ovocem

Grilované šunkové steaky s ovocem

Plátky šunky opečeme lehce po obou stranách na oleji, potřeme kečupem, poklademe ovocem nakrájeným na plátky, vše pokryjeme plátky sýra, vločkami... více o Grilované šunkové steaky s ovocem

Losos po vídeňsku

Losos po vídeňsku

Porce lososa pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Mezitím podusíme na oleji drobně nakrájené cibule, rozložíme je do ohnivzdorné misky... více o Losos po vídeňsku

Buritos (mexická dobrůtka)

Buritos (mexická dobrůtka)

Mleté maso prudce opečeme a podusíme na oleji, osolíme a okořeníme. Tortilly pokropíme vodou nebo proložíme navlhčenými papírovými ubrousky, zabalíme... více o Buritos (mexická dobrůtka)

30 minut
Chalupářské maso II.

Chalupářské maso II.

Z uvedených přísad připravíme marinádu. Plátky masa naklepeme, obalíme marinádou a naskládáme do zavařovací sklenice. Zavíčkujme ji a uložíme do... více o Chalupářské maso II.

60 minut
Kuřecí tlapky

Kuřecí tlapky

Nejdříve připravíme náplň. Vepřové maso umeleme na masovém mlýnku. Žemli (nejlépe 1 den starou) pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme... více o Kuřecí tlapky

Dušená štika

Dušená štika

Mírně osolené porce ryby krátce opečeme na oleji. Česnek utřeme se solí, smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou a citrónovou šťávou a rozmícháme v... více o Dušená štika

60 minut
Kantonské závitky

Kantonské závitky

Maso nakrájíme na řízky a naklepeme je. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na 1/2 hodiny. Pak řízky vyjmeme a nad miskou necháme odkapat.... více o Kantonské závitky

Pekingské maso II.

Pekingské maso II.

Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem. Prudce opečeme ze všech stran... více o Pekingské maso II.

Masová pánev

Masová pánev

Maso nakrájíme na malíček silné proužky, osolíme, opepříme a posypeme jemně nasekanými stroužky česneku. Cibuli nasekáme, papriky rozkrájíme na... více o Masová pánev

Utajená kýta

Utajená kýta

Maso jemně rozklepeme, aby nebylo voskové, osolíme, posypeme grilovacím kořením, zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, často otáčíme, aby maso mělo... více o Utajená kýta

Medajlonky pana Purkmistra

Medajlonky pana Purkmistra

na tuku si osmahneme veprovou panenku,zalijeme veprovym vypekem a potreme krenem a zasypeme nastrouhanym syrem podavame s hranolky,krokety,brambory... více o Medajlonky pana Purkmistra

Omeleta špenat

Omeleta špenat

Na rospalenem oleji si udelame omeletu pote do ni vložíme špenat a přehnem... více o Omeleta špenat

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Poslední sledované recepty

28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Domácí lučina
Domácí lučina
13
Čalamáda II.
Čalamáda II.

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Nedávno navštívené recepty:

Bábovka Nutelka Plněná veka II. Tvarohový makovec
Nudle a la Číňan Dort od lenocha Maďarská rybí polévka
Italská caponata Játrové knedlíčky mojí babičky Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády "Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort) Kotlety v omáčce s hlívou

Další doporučené ingredience:

Okon Okoun Okra Okraje buchty Okurka
Okurka červená Okurka salátová Okurkový salát Okurky nakladačky Okvětní lístky růží
Olej arašídový Olej z naložených sušených rajčat Olihně Olivová tapenáda Olivový lák
Olivový olej Olivy Olivy s papričkou Olomoucké tvarůžky (syrečky) Oloupané buřty
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Olej
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact