Z masa nakrájíme malé medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v horkém oleji opečeme po obou stranách doměkka.
Připravené omelety...
více o TAJEMSTVÍ PANÍ EMY
Do hrnce dáme lžíci oleje, ohřejeme a přidáme cukr, aby zkaramelizoval. Když ztmavne sejmeme hrnec rychle z ohně. Přidáme omyté maso a vlijeme horkou...
více o Maso pěti vůní
Do jednoho litru slabě osolené vroucí vody zamíchejte postupně kukuřičnou mouku. Takto vzniklou kaši za stálého míchání 6 - 8 minut povařte....
více o Kuřecí prsa na roštu
Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, potřeme marinádou (česnek a cibuli drobně nakrájíme a přidáme ostatní...
více o Marinované roštěnky II.
Plátky šunky opečeme lehce po obou stranách na oleji, potřeme kečupem, poklademe ovocem nakrájeným na plátky, vše pokryjeme plátky sýra, vločkami...
více o Grilované šunkové steaky s ovocem
Porce lososa pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Mezitím podusíme na oleji drobně nakrájené cibule, rozložíme je do ohnivzdorné misky...
více o Losos po vídeňsku
Mleté maso prudce opečeme a podusíme na oleji, osolíme a okořeníme. Tortilly pokropíme vodou nebo proložíme navlhčenými papírovými ubrousky, zabalíme...
více o Buritos (mexická dobrůtka)
Z uvedených přísad připravíme marinádu.
Plátky masa naklepeme, obalíme marinádou a naskládáme do zavařovací sklenice. Zavíčkujme ji a uložíme do...
více o Chalupářské maso II.
Nejdříve připravíme náplň. Vepřové maso umeleme na masovém mlýnku. Žemli (nejlépe 1 den starou) pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme...
více o Kuřecí tlapky
Mírně osolené porce ryby krátce opečeme na oleji. Česnek utřeme se solí, smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou a citrónovou šťávou a rozmícháme v...
více o Dušená štika
Maso nakrájíme na řízky a naklepeme je. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na 1/2 hodiny. Pak řízky vyjmeme a nad miskou necháme odkapat....
více o Kantonské závitky
Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem. Prudce opečeme ze všech stran...
více o Pekingské maso II.
Maso nakrájíme na malíček silné proužky, osolíme, opepříme a posypeme jemně nasekanými stroužky česneku. Cibuli nasekáme, papriky rozkrájíme na...
více o Masová pánev
Maso jemně rozklepeme, aby nebylo voskové, osolíme, posypeme grilovacím kořením, zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, často otáčíme, aby maso mělo...
více o Utajená kýta
na tuku si osmahneme veprovou panenku,zalijeme veprovym vypekem a potreme krenem a zasypeme nastrouhanym syrem
podavame s hranolky,krokety,brambory...
více o Medajlonky pana Purkmistra
Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné pánvi osmahneme na sádle drobně...
více o Kureci kridla po cinsku
V části vlahého mléka necháme chvíli vykynout rozdrobené kvasnice. Jedlou sodu vmícháme do mouky, přidáme jogurt, mléko, špetku soli a čtyři lžíce...
více o langoše V.
Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí.
Na marinádu rozetřeme jogurt s...
více o kuře - po indicku II.
Omyté a osušené porce kapra osolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme olejem. Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Pak je posypeme...
více o ryba - kapr - s česnekem
Očištěné porce kapra prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poprášíme paprikou a malým množstvím chilli. Pečeme na...
více o ryba - kapr - po anglicku
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm po obou stranách osmažíme. Cibuli nakrájenou na 0,5 cm...
více o Přírodní řízek se smaženou cibulí
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, česnek na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem a vrstvíme - brambory - osolit, opepřit, cibule...
více o Zapečené brambory - se šlehačkou II.
Hermelín překrojený na půl potřeme česnekem a olivovým olejem, posypeme kari, popepříme, posolíme a vyložíme petrželkou. Půlky pak opět spojíme a...
více o Nakládaný hermelín I.
Hermelíny rozkrojíme podélně. Jednu polovinu natřeme zevnitř provensálskou pastou (nebo posypem provensálským kořením), druhou natřeme česnekovou...
více o Nakládaný hermelín po provensálsku
Salám oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do salátové mísy. Společně povaříme kečup, olej, ocet worchestrovou omáčku, hořčici, chilli...
více o Pivní salát
Kuře naporcujeme na menší kousky, propícháme vidličkou a důkladně potřeme pastou z uvedených ingrediencí. Pokapeme olejem a necháme několik hodin...
více o Ohnivé kuře
Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na něj...
více o Kyjevský kotlet
Připravíme si s předstihem marinádu a pastu. Marináda se dělá ze 1/4 litru jogurtu, 2 lžiček karí, 1 lžičky chilli, 4 lžic oleje a soli.
Na pastu...
více o Kuře v marinádě II.
Na oleji zpěníme na droboučko nasekanou cibuli, po chvíli přidáme na drobno nakrájené žampiony a všechno osmahneme do zlatova. Potom pánev odstavíme a...
více o Sýrová omáčka
Houby namočíme do piva. Brambory jemně nastrouháme, přisypeme mouku, strouhaný česnek, pepř, sůl a drcenou majoránku, spojíme s vejci, houbami i s...
více o Houbové bramboráčky
Omytou mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Sójové klíčky necháme okapat na sítu. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zesklovatíme na kostičky...
více o Zeleninové závitky
Maso odblaníme a dáme na hodinu do mrazničky. V polozmrzlém stavu je nakrájíme na 24 velmi tenkých plátků. Cibulovou nať omyjeme, nakrájíme na stejnou...
více o Hovězí rolky negi-maki
Zpracovat a rozetřít na vymazaný a vysypaný plech.
Tvaroh dáme do pytlíku a uděláme mřížky. Do každého čtverečku můžeme dát džem, ovoce....
více o Prošívaná deka II.
Nakrájíme si kuřecí řízky na kostičky, osolíme je a posypeme kari kořením.
Rozpálíme tuk a kuřecí kousky osmahneme. Podle potřeby a barvy ještě...
více o Těstoviny Eistan
Cukr, vanilkový cukr, vejce a olej utřeme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, ořechy, skořici a nastrouhanou cuketu. Vše v míse důkladně...
více o Koláč z cukety
Brambory oloupeme a syrové nastrouháme na plátky na struhadle na okurky. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji....
více o Brambory na smetaně - zapečený
Očištěnou zeleninu uvaříme v malém množství vody, scedíme, nadrobno posekáme, přidáme pokrájenou a v mléce namočenou žemli, na másle zpěněnou cibuli,...
více o Zeleninové karbanátky III.
Květák uvaříme ve slané vodě, nakrájíme na kousky a smícháme s ostatními, až vznikne těstíčko, které osmažíme v oleji do zlatova....
více o Květákové placičky IV.
Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku...
více o Úhoř na víně
Žloutky utřeme s cukrem, olejem, kakaem, skořicí a horkou vodou, kterou přidáváme po částech. Vmícháme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka,...
více o Jablíčkové vlnobití
Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak je vložíme do horké vody, rychle přivedeme k varu a poté vodu osolíme. Vaříme asi dvě a půl hodiny doměkka....
více o Zadělávané fazolky
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, dáme zhruba na 10 minut do sojové omáčky a poté obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. Dáme na rozpálenou pánvičku...
více o Kuřecí kostky II.
Na plechu s trochou oleje usmažíme hranolky, přendáme do zapékací misky promícháme s nakrájenou uzeninou, zeleninou, zasypeme strouhaným sýrem a...
více o Zapékané hranolky
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Na plátky položíme plátky šunky a na něj olomoucké tvarůžky.
Řízky v polovině přehneme, kraje sepneme párátky, aby...
více o Olomoucký řízek
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a vložíme do mikrovlnné trouby.
Po čtyřech minutách položíme na maso plátek uzeného masa a...
více o Pašerácký řízek
Cibulku nakrájíme opravdu hodně na drobno. Na oleji ji zpěníme a přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a mlékem. Přidáme veškeré koření dle chuti...
více o Italská omáčka na špagety