Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladnout.
Mezitím uvaříme těstoviny (nejlépe vřetýnka) v osolené vodě s trochou oleje.
Uvaříme vejce natvrdo.
Na...
více o Míchanice
Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným...
více o Kachna na roštu
Z kuřecích stehen opatrně vyjmeme stehenní kost, kůži lehce uvloníme a stehno naplníme nádivkou. Konec uzavřeme jehlicí, maso osolíme nebo poprášíme...
více o Kuřecí stehna s nádivkou
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a namočíme do marinády alespoň do druhého dne. Marinádu připravíme smícháním všech přísad.
Pak je marinádou...
více o Vepřové kotlety "rošťáci"
Opláchnuté a osmažené kapří maso nasekáme na větší kostky, opepříme, pokapeme citronovu šťávou a olejem a necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet....
více o Kapr s houbami na jehle
- cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme je
- osmahneme je dozlatova
- přidáme játra, opečeme
- přidáme kari
- podlijeme a dusíme
- přidáme oříšky
-...
více o Játra na indický způsob
Ve woku zahřejeme olej a lehce orestujeme plátky česneku. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a krátce orestujeme, potom směs zalijeme trochou vývaru...
více o Mrkovová mňamka
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce orestujeme a přidáme kuřecí srdíčka rozkrájená na poloviny a řádně propláchnutá....
více o Celerový toast
Salát a čekanku očistíme, rozebereme, opereme a osušíme. Papriku nakrájíme na proužky, rajčata na osminky. Vše smícháme s hráškem. Zalijeme zálivkou a...
více o Salát s čekankou
Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme.
Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek.
Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji....
více o Plněná smažená kuřecí křidélka
- maso nakrájíme na nudličky
- zprudka ho opečeme na oleji
- přidáme kečup
- osolíme, opepříme
- vmícháme utřený česnek
- podlijeme pivem
- necháme...
více o Pivní maso s pórkem
- maso nakrájíme na nudličky
- osolíme, opepříme
- opečeme doměkka
- přidáme cibuli, žampióny a kapii
- opatrně podléváme vývarem z masoxu
- nakonec...
více o Pomsta paní domácí
- všechnu zeleninu nastrouhat
- mrkev najemno
- vše smíchat v kbelíku
- zalít zálivkou - za studena, nesvařovat
- kbelík zatížit druhým kbelíkem s...
více o Čalamáda IV.
- maso a cibuli nakrájíme na kostky
- osmahneme cibuli a maso
- přidáme grilovací koření, pepř, sůl
- podlijeme vývarem
- dusíme doměkka
- přidáme...
více o Kuřecí kousky s nivou
- uvaříme špagety
- na cibuli zpěníme anglickou a maso
- škrob rozmícháme ve sklenici vody
- přidáme protlak
- osolíme, opepříme
- dusíme 15 minut
-...
více o Neapolské špagety
- připravit nálev dle deka
- papriku nakrájet na proužky
- plnit skleničky
- do každé 1 lžičku oleje
- zalít nálevem
- sterilovat 20 minut při 80°C...
více o Nakládáná červená paprika
Z mouky, vody a vajec vyšleháme těsto, doplníme hrubě strouhanými jablky a pečeme v lívanečníku nebo na pánvi jako omeletky. Teplé podáváme zdobené...
více o Jablkové pohankové lívanečky
Kuřecí řízky odblaníme, po obvodu několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, posypeme rozdrceným česnekem a kořením, pokapeme olejem, sojovou...
více o Marinované kuřecí řízky
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
Maso ze všech stran prudce opečeme na...
více o Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou. Na to položíme kolečko cibule a...
více o Nakládaný hermelín III.
Zelí propláchneme vodou a necháme okapat. Jablko nahrubo nastrouháme, šalotku nadrobno pokrájíme. Obojí vmícháme do zelí. Smícháme lžíci citronové...
více o Salát z kysaného zelí s ovocem a krevetami
Polovinu kase rozprostreme na dno vymasteneho pekacku. V mise smichame maso, sul, pepr, papriku, orestovanou cibuli. Smes rozetreme na kasi,...
více o Zapecena smes s bramborovou kasi
Maso naklepeme, osolime a posypeme kari korenim. Dame si do kastrulku uvarit masox, a pokracujeme tak, ze maso nejprve obalime ve strouhance, potom v...
více o Holstynske rizky
Brambory i se slupkou omyjeme a rozpůlíme. Květák krátce povaříme a posekáme. Na alobal kápneme olej, na každý kousek alobalu položíme 2-4 dílky...
více o Zapečený květák s uzeným kolínkem
Opláchnutý lilek upečeme po všech stranách na plotýnce, až zhnědne a scvrkne se. Slupku odstraníme a lilek sítem prolisujeme. Přidáme rozvařená a...
více o Zeleninový kaviár z lilku
Směs nalijeme do hrnce a hodně prohřejeme, nesmí vařit. Do vychladlé směsi se přidá 1 drobně nakrájená cibule, 2 drobně nakrájené okurky, 1/2Kg měk...
více o Sloní žrádlo
Maso nakrájíme na proužky a vložíme do marinády na několik hodin uležet. Poté maso osmahneme a vyjmeme, na výpeku osmahneme dozlatova šunku a poté vše...
více o Kuřecí v marinádě III.
Vejce a cukr ušleháme, potom přidáme ostatní suroviny. Na vymazaný plech nalijeme těsto.
Mezitím si připravíme směs z: 2 tvarohy, 1 až 2 vejce, 1...
více o Prošívaná buchta
Meruňky nakrájíme na tenké proužky, namočíme do vody a přikryjeme. Jablka nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Tvaroh vyšleháme s mlékem,...
více o Šneci plnění tvarohem
Vykostěné kuře nakrájíme na 2-3 cm dlouhé proužky, dáme do misky, přidáme trochu oleje, přidáme šalvěj a oregano, promícháme. Necháme asi hodinku v...
více o Šalvějové kuře
Brambory oškrábeme, nebo okrouháme (nevaříme), opereme v tekoucí vodě a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2-3mm. Na tvrdo uvařená vejce nakrájíme na...
více o Francouzské brambory
Na rozehřátém másle zesklovatíme rýži, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mrkev nakrájíme na hranolky, ostatní zeleninu na kostičky,...
více o Rýže se zeleninou a kari
Na oleji zpěníme cibulku a česnek do sklovata, na kostky nakrájené brambory, přisypeme červenou papriku a orestujeme.
Přisypeme trochu hladké mouky,...
více o zelná polévka vydatná
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji je ze všech stran asi 6 minut opékáme. Ve vroucí osolené vodě povaříme...
více o Kotlety v ostré omáčce
Rezne vyklepeme, na okrajoch nadrežeme a po oboch stranách opečieme. Potom ich osolíme a okoreníme.
Jablko zbavíme jadra, olúpeme a nakrájame na...
více o Bravčové rezne s jablkami
Fazole odmočíme 12 hodin a pak uvaříme do měkka. Nakrájenou klobásu orestujeme, přidáme cibuli, papriku, fazole a promícháme.
Chilli con Carne...
více o Guláš z fazolí
Papriku nakrájíme najemno, pórek na nudličky. Žampióny nakrájíme na čtvrtky, opečeme a přidáme papriku a pórek. Sáček Zvěřiny vsypeme do vařící vody a...
více o Žampiónový guláš II.
Papriku nakrájíme najemno. Prsa naklepeme, osolíme, opečeme a vyndáme na teplé místo. Na zbytku tuku orestujeme papriku. Sáček Kuře na paprice vsypeme...
více o Kuře na paprice s těstovinami
Maso opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, protlak, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky a...
více o Kuře v zeleninové omáčce
Kuřecí maso nakrájíme na dlouhé proužky, vložíme je do misky, přidáme grilovací koření, olej, utřený česnek, špetku cukru, hořčici a promícháme. Maso...
více o Grilovaná kuřecí prsa se zeleninovou rýží
Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta...
více o Dalmatské čufty II.
Česnek nakrájíme na nudličky a osmahneme na trošce oleje. Když začne žloutnout, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, necháme přejít varem a přidáme...
více o Česnečka po madridsku
Do umletého masa přidáme jemně nakrájenou cibuli a feferonky, mouku, vejce, sůl, pepř a dobře promícháme.
Tvarujeme malé placičky, které opékáme po...
více o KRUMLOVSKÝ DRAK
Maso nakrájíme na proužky 2 cm široké. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s olejem, citrónovou šťávou a pepřem.
Maso marinujeme. Ořechy...
více o Drůběží špíz s ořechovou omáčkou