Uvařené fazole, cibuli a česnek rozmixujeme, osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Najemno usekanou petrželku a prášek do pečiva přimícháme do směsi,... více o Fazolové placičky
Maso smícháme s vejci, strouhankou, nasekanými rozinkami, nastrouhaným zázvorem, cayenský pepř přidáme, sůl a důkladně propracujeme. Tvarujeme menší... více o Karbanátky s rajčaty a kapary
Na másle a cibuli podusíme namočené nakrájené houby a přidáme očištěné špenátové lístky. Ze žloutku, mléka a mouky připravíme hustší těsto, které... více o Špenátové karbanátky s houbami
Žloutky ušleháme s cukrem, vodou a olejem. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh s přidáním špetky soli... více o Olejová bábovka VI.
do pětilitrové láhve od okurků Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme... více o Utopenci IV.
Bůček vykostíme a pomeleme (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, sýr... více o Bůčkové řízky
Namočíme žemle do mléka, bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky.... více o Karbanátky
Maso: Umeleme obě masa Nadrobno v robotu se srpovitým nožem nejprve usekáme dva stroužky česneku a pak přidáme půl cibule (sekáme společně) Smícháme... více o Mleté maso s kořeněnou omáčkou
Ze zelí odstraníme košťál Listy nakrájíme na čtverečky 1 cm x 1 cm Cibuli najemno nakrájíme (robot se srpovým nožem) Cibuli zpěníme na oleji Přidáme... více o Pečené mleté maso s bílým zelím
Žemle namočíme do mléka Očistíme cibuli, nakrájíme najemno Osmažíme cibuli na oleji dozlatova Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme... více o Sekaná
1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce. 2. Krupky propláchneme, spaříme, scedíme. 3. Vsypeme do vařící, osolené vody, přidáme lžíci oleje. 4. ... více o Smažené krupkové řízky
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme, prolisujeme... více o Špenátové karbanátky III.
Kapustu opereme, na tenké nudličky nakrájenou dáme udusiti za občasného podlévání vodou. Změklou kapustu necháme vychladnouti. Do studené vmícháme... více o Kapustové karbanátky II
Hlávku kapusty zbavíme vrchních, polámaných nebo povadlých listů, opereme ji v horké, čisté vodě, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme do horkého... více o Kapustové karbanátky I.
Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody. Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec... více o Asijské kuřecí prsty
Máslo, 25 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a mléko a promícháme. Vaflovač předehřejeme a... více o Plněná vaflová srdíčka
Zelí nakrouháme na nudličky, papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, fazolové lusky necháme okapat. Vše v míse smícháme, osolíme, opepříme a... více o Bulharský zelný salát
Veškerou zeleninu mimo brambor karájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej, zeleninu osmahneme a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme na kousky nakrájené... více o Savojská zeleninová polévka
Kuře omyjeme, rozkrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a přidáme petržel, pažitku a česnek. Zaprášíme moukou a chvíli... více o Kuře Marianne
Kuře omyjeme a naporcujeme. Nejdříve smícháme jogurt, curry, chilli, sůl a olej. V další misce smícháme kokosovou moučku, cibuli, česnek, zázvor a... více o Indické kuře
Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možno i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Pokapeme 2... více o Kuře s hořčicovou kůrkou
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom jej na oleji lehce osmažíme a necháme vychladnout. Na plátek těsta vždy položíme plátek masa, na... více o Řízky v županu
Celý kus masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech starn opečeme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Podlijeme bílým... více o Vepřová pečeně Robert
Špekáčky podélně nařízneme do tři čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dilkem cibule, řezem okurky a plátkem slaniny. Pekáček nebo zapékaci misku... více o Špekáčky na pivě
Oloupané syrové brambory rozstrouháme do mísy. Vodu, kterou pustí, slijeme. Zalijeme mlékem, přidáme vejce, mouku a koření a vše dobře promícháme.... více o Cmunda - 4 porce
Z vepřové panenky nakrájíme plátky, velmi jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na směsi másla a oleje po obou stranách osmahneme. Zbylý tuk vlijeme... více o Zapečené vepřové panenky
Řízky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Opečeme je na rozpáleném oleji po obou stranách.... více o Obrácený řízek
Vepřové maso nakrájené na nudličky dáme do kameninové misky, promícháme s trochou pepře a sójové omáčky. Přidáme lžičku Solamylu a necháme asi dvě... více o Čína (universální)
Mleté maso promícháme s rozkrájenou cibulí a petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme vejce, ve vodě máčenou žemli a rozehřáté sádlo. Utvoříme stejně... více o Čufty z hovězího masa
Mouku smícháme s práškem do perníku, sodou, kakaem a cukrem, zaděláme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a olej, vmícháme nastrouhaná jablka (jsou... více o Jablkový perník IV.
Zamíchat a dát péci.... více o Bábovka III.
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s rozkrájenou cibulkou. Po chvíli přidáme na kousky nakrájená drůbeží játra, na... více o Kuře na hrášku
Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně plátek šunky nebo šunkového salámu, trochu nivy, stočíme do závitků a... více o Kuřecí prsíčka s nivou
Porce kuřete očistíme, omyjeme a osušíme, potřeme ze všech stran kořením a necháme chvíli odležet. Zatím na rozehřátém oleji lehce osmahneme nadrobno... více o Kuřecí stehna na rajčatech
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku,... více o Kuřecí námořnická směs
Všechny přísady se smíchají a přidá se tolik mléka, aby vznikla hustá kaše. Pokud použijeme hrubou mouku, můžeme do poloviny těsta zamíchat kakao.... více o Ábíčková bábovka
Maso nakrájené na nudličky "vykoupeme" v misce s olejem. Maso přecedíme do jiné misky a olej ponecháme na pánev. Potom na maso posypeme grilovacím... více o Toblero
Na rozpáleném oleji za stálého míchání prudce osmahneme drobně posekanou cibuli, mandle a pokrájenou zeleninu. Osolíme, okořeníme, vmícháme med a... více o Omáčka ze zelených rajčat
Maso lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do něj lososa a společně vložíme do grilu. Pokrájíme na plátky a podáváme s kari omáčkou.... více o Panenka plněná lososem
Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do... více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou
Krabí maso necháme rozmrznout a poté je nakrájíme na tenké plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme... více o Těstoviny se sýrem a krabím masem
Maso na povrchu ostrým nožem seřízneme a odstraníme tuk a spodní blánu masa. Pak maso hladkou stranou paličky naklepeme, aby bylo pružnější. Osolíme,... více o Roastbeef
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce rozšleháme se solí a mlékem,... více o Omeleta s jablky
Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list,... více o Krevetové noky v zeleninové omáčce
Kuře, nejlépe večer před tepelnou úpravou, posypat grilovacím kořením a vetřít do povrchu. Vnitřek kuřete můžeme trochu osolit, vložíme nadrobno... více o Kuře - předpečené a grilované
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky, oloupanou okurku a cibuli nakrájíme také na plátky a urovnáme na mísu. Česnek utřeme se... více o Cikánský salát
Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladnout. Mezitím uvaříme těstoviny (nejlépe vřetýnka) v osolené vodě s trochou oleje. Uvaříme vejce natvrdo. Na... více o Míchanice
Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným... více o Kachna na roštu
Z kuřecích stehen opatrně vyjmeme stehenní kost, kůži lehce uvloníme a stehno naplníme nádivkou. Konec uzavřeme jehlicí, maso osolíme nebo poprášíme... více o Kuřecí stehna s nádivkou
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a namočíme do marinády alespoň do druhého dne. Marinádu připravíme smícháním všech přísad. Pak je marinádou... více o Vepřové kotlety "rošťáci"