Uvařené fazole, cibuli a česnek rozmixujeme, osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Najemno usekanou petrželku a prášek do pečiva přimícháme do směsi,...
více o Fazolové placičky
Maso smícháme s vejci, strouhankou, nasekanými rozinkami, nastrouhaným zázvorem, cayenský pepř přidáme, sůl a důkladně propracujeme. Tvarujeme menší...
více o Karbanátky s rajčaty a kapary
Na másle a cibuli podusíme namočené nakrájené houby a přidáme očištěné špenátové lístky.
Ze žloutku, mléka a mouky připravíme hustší těsto, které...
více o Špenátové karbanátky s houbami
Žloutky ušleháme s cukrem, vodou a olejem. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh s přidáním špetky soli...
více o Olejová bábovka VI.
do pětilitrové láhve od okurků
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme...
více o Utopenci IV.
Bůček vykostíme a pomeleme (nebo koupíme mleté maso)
pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky
Osolíme, opepříme, přidáme syrová vejce, sýr...
více o Bůčkové řízky
Namočíme žemle do mléka, bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme mleté maso) pozn. kosti použijeme na vývar pro přípravu polévky....
více o Karbanátky
Maso:
Umeleme obě masa
Nadrobno v robotu se srpovitým nožem nejprve usekáme dva stroužky česneku a pak přidáme půl cibule (sekáme společně)
Smícháme...
více o Mleté maso s kořeněnou omáčkou
Ze zelí odstraníme košťál
Listy nakrájíme na čtverečky 1 cm x 1 cm
Cibuli najemno nakrájíme (robot se srpovým nožem)
Cibuli zpěníme na oleji
Přidáme...
více o Pečené mleté maso s bílým zelím
Žemle namočíme do mléka
Očistíme cibuli, nakrájíme najemno
Osmažíme cibuli na oleji dozlatova
Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme...
více o Sekaná
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme, prolisujeme...
více o Špenátové karbanátky III.
Kapustu opereme, na tenké nudličky nakrájenou dáme udusiti za občasného podlévání vodou. Změklou kapustu necháme vychladnouti. Do studené vmícháme...
více o Kapustové karbanátky II
Hlávku kapusty zbavíme vrchních, polámaných nebo povadlých listů, opereme ji v horké, čisté vodě, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme do horkého...
více o Kapustové karbanátky I.
Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody.
Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec...
více o Asijské kuřecí prsty
Máslo, 25 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a mléko a promícháme. Vaflovač předehřejeme a...
více o Plněná vaflová srdíčka
Zelí nakrouháme na nudličky, papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, fazolové lusky necháme okapat. Vše v míse smícháme, osolíme, opepříme a...
více o Bulharský zelný salát
Veškerou zeleninu mimo brambor karájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej, zeleninu osmahneme a dusíme asi 10 minut.
Potom přidáme na kousky nakrájené...
více o Savojská zeleninová polévka
Kuře omyjeme, rozkrájíme na kousky a na oleji opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a přidáme petržel, pažitku a česnek. Zaprášíme moukou a chvíli...
více o Kuře Marianne
Kuře omyjeme a naporcujeme. Nejdříve smícháme jogurt, curry, chilli, sůl a olej. V další misce smícháme kokosovou moučku, cibuli, česnek, zázvor a...
více o Indické kuře
Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možno i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Pokapeme 2...
více o Kuře s hořčicovou kůrkou
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom jej na oleji lehce osmažíme a necháme vychladnout. Na plátek těsta vždy položíme plátek masa, na...
více o Řízky v županu
Celý kus masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech starn opečeme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Podlijeme bílým...
více o Vepřová pečeně Robert
Špekáčky podélně nařízneme do tři čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dilkem cibule, řezem okurky a plátkem slaniny. Pekáček nebo zapékaci misku...
více o Špekáčky na pivě
Oloupané syrové brambory rozstrouháme do mísy. Vodu, kterou pustí, slijeme. Zalijeme mlékem, přidáme vejce, mouku a koření a vše dobře promícháme....
více o Cmunda - 4 porce
Z vepřové panenky nakrájíme plátky, velmi jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na směsi másla a oleje po obou stranách osmahneme.
Zbylý tuk vlijeme...
více o Zapečené vepřové panenky
Řízky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Opečeme je na rozpáleném oleji po obou stranách....
více o Obrácený řízek
Vepřové maso nakrájené na nudličky dáme do kameninové misky, promícháme s trochou pepře a sójové omáčky.
Přidáme lžičku Solamylu a necháme asi dvě...
více o Čína (universální)
Mleté maso promícháme s rozkrájenou cibulí a petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme vejce, ve vodě máčenou žemli a rozehřáté sádlo.
Utvoříme stejně...
více o Čufty z hovězího masa
Mouku smícháme s práškem do perníku, sodou, kakaem a cukrem, zaděláme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a olej, vmícháme nastrouhaná jablka (jsou...
více o Jablkový perník IV.
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s rozkrájenou cibulkou. Po chvíli přidáme na kousky nakrájená drůbeží játra, na...
více o Kuře na hrášku
Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně plátek šunky nebo šunkového salámu, trochu nivy, stočíme do závitků a...
více o Kuřecí prsíčka s nivou
Porce kuřete očistíme, omyjeme a osušíme, potřeme ze všech stran kořením a necháme chvíli odležet. Zatím na rozehřátém oleji lehce
osmahneme nadrobno...
více o Kuřecí stehna na rajčatech
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku,...
více o Kuřecí námořnická směs
Všechny přísady se smíchají a přidá se tolik mléka, aby vznikla hustá kaše. Pokud použijeme hrubou mouku, můžeme do poloviny těsta zamíchat kakao....
více o Ábíčková bábovka
Maso nakrájené na nudličky "vykoupeme" v misce s olejem. Maso přecedíme do jiné misky a olej ponecháme na pánev. Potom na maso posypeme grilovacím...
více o Toblero
Na rozpáleném oleji za stálého míchání prudce osmahneme drobně posekanou cibuli, mandle a pokrájenou zeleninu. Osolíme, okořeníme, vmícháme med a...
více o Omáčka ze zelených rajčat
Maso lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, zabalíme do něj lososa a společně vložíme do grilu. Pokrájíme na plátky a podáváme s kari omáčkou....
více o Panenka plněná lososem
Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do...
více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou
Krabí maso necháme rozmrznout a poté je nakrájíme na tenké plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme...
více o Těstoviny se sýrem a krabím masem
Maso na povrchu ostrým nožem seřízneme a odstraníme tuk a spodní blánu masa. Pak maso hladkou stranou paličky naklepeme, aby bylo pružnější.
Osolíme,...
více o Roastbeef
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr.
Vejce rozšleháme se solí a mlékem,...
více o Omeleta s jablky
Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list,...
více o Krevetové noky v zeleninové omáčce
Kuře, nejlépe večer před tepelnou úpravou, posypat grilovacím kořením a vetřít do povrchu. Vnitřek kuřete můžeme trochu osolit, vložíme nadrobno...
více o Kuře - předpečené a grilované
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky, oloupanou okurku a cibuli nakrájíme také na plátky a urovnáme na mísu.
Česnek utřeme se...
více o Cikánský salát
Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladnout.
Mezitím uvaříme těstoviny (nejlépe vřetýnka) v osolené vodě s trochou oleje.
Uvaříme vejce natvrdo.
Na...
více o Míchanice
Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným...
více o Kachna na roštu
Z kuřecích stehen opatrně vyjmeme stehenní kost, kůži lehce uvloníme a stehno naplníme nádivkou. Konec uzavřeme jehlicí, maso osolíme nebo poprášíme...
více o Kuřecí stehna s nádivkou
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a namočíme do marinády alespoň do druhého dne. Marinádu připravíme smícháním všech přísad.
Pak je marinádou...
více o Vepřové kotlety "rošťáci"