Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku, olej a sůl a zapékáme asi 45...
více o Brambory s česnekem II.
Dušený, jemně posekaný nebo prolisovaný špenát smícháme s namočenou žemlí, se sójovou moukou a prolisovaným česnekem. Dáme do olejem vymaštěného...
více o V - Špenátový nákyp
Brambory uvařené ve slupce, ještě teplé nakrájíme na plátky (půlkolečka), dáme do misky nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme na oleji,...
více o Bavorský salát
Umyté baklažány prekrojíme po dĺžke na polovicu, vložíme do osolenej vriacej vody a uvaríme do polomäkka.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,...
více o Lilek plněný houbami
Zelí a papriku nakrájíme na proužky a podusíme na oleji spolu s kořením. Po chvíli přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka. Pak přidáme neloupaná,...
více o Bílé zelí pro gurmány
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který...
více o Pikantní kapr II.
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme papriku a nakonec kedlubny, které chvíli orestujeme. Podlijeme...
více o Kedlubnová omáčka
Topinambury očistíme, nastrouháme na křenovém struhadle a promícháme s prolisovaným česnekem. Na zálivku smícháme cukr, ocet, olej, sůl a topinambury...
více o Salát z topinambur
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, které zalijeme 1,5 dl vlažné vody. Jakmile droždí nakyne, vymícháme těsto, které necháme...
více o Sýrový koláč se zeleninou
Očištěnou zeleninu nakrájíme, grep oloupeme a nakrájíme stejně jako fíky a krabí tyčinky. Vše polijeme octem, olejem a důkladně promícháme. Necháme...
více o Salát s fenyklem a jižním ovocem
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, rozpálíme olej, kousky osolíme a vložíme na pánev. Nakrájíme česnek na jemné plátky a přidáme do pánve, až bude...
více o Kuře po italsku
Kousky ryby naložíme do směsi koření a vinného octa. Necháme marinovat asi 2 hodiny.
Poté rybu obalíme v mouce a opečeme dozlatova na oleji.
Ryby...
více o Kreolská rybička
½ kg kabanosu nebo buřtů a 4 cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenice, asi tak do poloviny a zalijeme horkým lákem a dorovnáme...
více o Rychlí utopenci II.
Nejprve si připravime velkou dortovou formu, kterou vymažeme olejem a moukou.
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej a vroucí vodu. Potom přidáme mouku...
více o Jablečný dort
Na troše oleje a másla orestujeme nakrájenou cibuli a postupně přidáváme pokrájený pórek, mrkev a papriku, na růžičky rozebraný květák a brokolici,...
více o Rybí pánev
Maso omyjeme a osušíme. Strouhanku smícháme s parmazánem a sezamovými semeny. Vejce rozšleháme.
Stehna obalíme v mouce, protáhneme v rozšlehaných...
více o Obalovaná kuřecí stehna
Nudle uvaříme ve slané vodě s olejem.
Zatím suchým ručníkem očistíme žampiony, silně špinavé houby omyjeme a usušíme. Pak je nakrájíme na plátky....
více o Špagety s žampiónovo sýrovou omáčkou
Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a na horkém oleji opečeme prudce ze všech stran do zlatova a dáme stranou.
Do tuku v...
více o Mexické kuře III.
Mám docela rád špízy z jakého koliv masa. Ale nebaví mě všechno napichovat na jehly.
Tak jsem udělal fintu. Všechno, tedy salám nebo maso, papriku,...
více o Špízy zapečené
Strouhané vařené brambory dáme do mísy, trošku osolíme, přidáme droždí, které jsme rozpustili v mléce se lžící cukru. Přidáme vejce a tolik hrubé...
více o Bramborové vdolky
Měkký salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme celé vejce, nasekanou petržel, sůl, pepř. Vše zamícháme, směs by měla být spíše řidší....
více o Salámové karbanátky
Maso smícháme s ostatními přísadami a rukou tvoříme kuličky velikosti menší blumy.
Na rozpáleném oleji kuličky ze všech stran opečeme. V hrnci...
více o Polévka Mie Bakso
Kuřecí maso nakrájené na nudličky okořeníme a orestujeme v rozpáleném tuku. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku a krátce...
více o Kuřecí nudličky s nivou III.
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy...
více o Uzbecký plov
Na rozehřátém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme všechno koření a kousky kuřete a smažíme zhruba 5 minut. Vlijeme kokosové...
více o Kuře na kari
Do pekáče připravíme jednu papriku na proužky, 2 lžíce sterilovaného zelí, cibuli nakrájenou na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu...
více o Králík , zelí, - pečený
Mleté maso osmahneme na tuku s nakrájenou cibulí. Přidáme slaninu, sůl a muškátový květ. Narovnáme do pekáčku nebo do zapékací misky na to dáme vrstvu...
více o Maso s růžičkovou kapustou
Všechny ingredience smícháme dohromady, uhněteme těsto a necháme kynout. Nakynuté těsto rozprostřeme rovnoměrně na plech jakoby jsme dělali koláč....
více o Pizza III.
Králíka (libovolné maso) nakrájíme na menší nudličky a necháme alespoň přes noc v marinádě (olej, vejce, sladká paparika, sójová omáčka). Na pánvi...
více o Čína z králíka
Očištěnou a odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákno na menší řízky, lehce naklepeme a protkneme slaninou. Plátky osolíme, opepříme, zakapeme...
více o Srnčí řízky
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a...
více o Kančí hřbet s brusinkami
Řízky naklepeme a naložíme do směsi vajec, sójové omáčky, česneku, kečupu, koření a solamylu. Necháme přes noc proležet. Potom opékáme na oleji jako...
více o Řízek s jogurtovou omáčkou
Z krkovice nakrájíme plátky, naklepeme je, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opečeme na tuku. Přidáme sekanou cibuli, prolisovaný česnek a kmín,...
více o Plátky na pivu
Vykuchané očištěné kuře omyjeme a potřeme navrch i uvnitř směsí, kterou jsme připravili z velmi jemně usekané cibule, petrželové natě, soli, pepře a...
více o Ďábelské kuře
Do mléka vsypeme muškátový květ, vločky, sůl a povaříme. Přidáme banány a rozmícháme na kaši, kterou dohustíme strouhaným sýrem a strouhankou....
více o Banánové polpety
Maso nakrájíme na kostky a promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterovou omáčkou. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, pálivou papriku a zázvor....
více o Vepřové ze Šilangu
Očištěné kuře nakrájíme na kousky a na oleji je prudce osmažíme. Vyjmeme a na témže oleji usmažíme nasekanou cibuli dozlatova.
Přidáme všechno koření...
více o Kuře Malika Káfúra
Papriky dobře omyjeme, odřízneme vrchní část i se stopkou a semínka vydlabeme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme na sádle.
Mleté maso...
více o Papriky plněné mletým masem
Na oleji rozehřejeme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření,...
více o Těstoviny s čínskou omáčkou
Nastrouháme kokos, podlejeme ho sklenkou vody a vymačkáváme mléko. Na másle osmažíme utřený česnek, nakrájenou cibuli a zázvor. Přidáme kari koření,...
více o Ryba po orientálsku
Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Poté kapra zprudka opečeme po obou stranách na...
více o Kapr pečený po ďábelsku
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.
Z oleje, mouky a části másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji...
více o Vepřové medailonky s rokfórovou omáčkou
Kotlety naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na dno pekáčku (nejlépe z varného skla) na malinko oleje nasypeme nasekanou cibuli nebo...
více o Sýrové kotlety
Rozkrájeného lososa podkůvky osolíme, opepříme, potřeme olejem a položíme na nemaštěný rošt. Porce obracíme, mastíme olejem a pečeme doměkka. Hotové...
více o Losos na roštu
V míse smícháme olej, víno, zázvor, sójovou omáčku, citrónovou omáčku a Tabasco, osolíme, opepříme. Do marinády vložíme porce lososa a necháme je stát...
více o Marinovaný losos na grilu
Makrelu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle po obou stranách. Pak ji přendáme do zapékací nádoby lehce vymaštěné...
více o Zapečená makrela
Listy všech bylin vypereme, natrháme a smícháme s nasekanou pažitkou, petrželkou a posypeme květy měsíčků. Smícháme prášek hořčice s medem do hladké...
více o Bylinkový salát
Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme...
více o Mletá roláda