Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme. Brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli posypeme trochou červené papriky, přidáme brambory a smažíme. Potom to...
více o Brambory na kyselo II.
Kuřecí křidélka a rozebraný květák dáme do misky. Víno rozmícháme s protlakem a kuře s květákem v něm necháme asi 2 hodiny naložené. V misce...
více o Voňavá kuřeci křidélka s květákem
Vařený květák rozmačkáme, přidáme polohrubou mouku, mléko, sůl, pepř, muškátový květ, vše promícháme a tvoříme plačicky. Smažíme na pánvi z obou stran...
více o Květákové placičky V.
Čokoládu nahrubo nastrouháme, přidáme mouku, 2 vejce, olej, šlehačku, mléko a vanilkový cukr. Vše našleháme a vylijeme na plech.¨
Pečeme....
více o Margot II.
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme rýži a zalijeme vodou. Přídáme bujón a mícháme, dokud se rýže nezačne vařit.
Zakryjeme pokličkou a necháme vařit....
více o Rizoto s mozzarellou a Gorgonzolou
Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a osmažíme je na pánvi po obou stranách.
V kastrolu zpěníme na másle a olivovém oleji cibuli, přidáme rajčata...
více o Fettucine po sicilsku
Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme lilky, osolíme a opepříme.
V míse rozšleháme vajíčka a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a natrhané lístky...
více o Vaječná omeleta s lilky
Na oleji spražíme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme na kostky nakrájané brambory, podlejeme vodou, osolíme, okořeníme podle chuti a dusíme dokud...
více o Sýr Granadír Marš
Řízky lehce naklepeme, potřeme slabě olejem a posypeme grilovacím kořením a solí. Necháme uležet a grilujeme nebo opečeme na teflonové pánvi.
Loupané...
více o Kuřecí řízky s broskvovou omáčkou
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme (nechladíme) a přidáme trochu másla. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme...
více o Těstoviny v nivové omáčce
Kuře naporcujeme a porce kuřete marinujeme 2-3 hodiny ve směsi cherry, drobně nakrájené cibule, koření, sójové omáčky, zázvoru, soli a cukru. Před...
více o Kuře Ča pa-kchuaj
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a každou porci zakapeme citrónovou šťávou a olejem. Necháme asi 2-3 hodiny marinovat....
více o Grilované kuře kari
Maso nakrájíme na plátky, potřeme grilovacím olejem s česnekem a přikryté necháme 24 hodin v chladnu odležet. Potom plátky masa lehce osolíme,...
více o Ferdinandův špíz
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Spaříme zelné listy, osušíme. Uvařené brambory nakrájíme do velkého hrnce a smícháme se smetanou a troškou...
více o Zeleninové rolky v zelném listu
Na větším talíři smíchejte polohrubou mouku, strouhanku, sůl, mletou papriku a černé koření. V další misce vyšlehejte vaječné bílky s vodou.
Obalte...
více o Kuřecí prsa deluxe
Stehna částečně nebo úplně vykostíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, v misce uhněteme máslo se žloutky, přidáme trochu strouhanky, mléko, nakrájený salám...
více o Plněná kuřecí stehna s cibulovým salátem
Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova....
více o Zajíc na víně
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření, pokapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, to vše řádně promícháme...
více o Kuře na pivu II.
Špenát připravím jako vždy, uvařím těstoviny. Do zapékací misky vymazané olejem vložím polovinu těstovin, pokladu maso či šunku, rozetřu špenát a...
více o Těstoviny se špenátem IV.
Zatím co dáme vařit vodu na těstoviny, které připravíme dle návodu, si nadrobno nakrájíme cibuli a na oleji osmažíme do změknutí. Pak přidáme tuňáka...
více o Těstovinový salát s tuňákem VIII.
Podušená játra, uvařené brambory, houby a kapii pokrájíme na kostičky. Přidáme majonézu, worchestrovou omáčku, kečup, pepř a sůl. Vše dobře promícháme...
více o Salát s houbami a játry
Maso nakrájíme na malé kousky, osmažíme na oleji, přidáme kolečka cibule a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Osolíme, okořeníme a přidáme...
více o Smetanový guláš
Zelí nakrájíme nadrobno, přidáme všechny přísady, důkladně promícháme. Tento salát podáváme jako hlavní jídlo se slanými rohlíky nebo celozrnným...
více o Gurmánský zelný salát
Oškrábané brambory nakrájíme na kostky, podlijeme vodou, osolíme, přidáme olej a dusíme doměkka. Na oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme špetku...
více o Brambory dušené po cikánsku
Kapra osolíme, namáčíme v těstíčku a volně smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Po usmažení obkládáme dílky citrónu.
**Těstíčko:** Všechny přísady promícháme...
více o Kapr v pivním těstíčku
Konzervované fazole lehce propláchneme na cedníku. Na nakrájenou zpěněnou cibulku dáme osmahnout pokrájené hovězí, osolíme a opepříme. Dusíme asi 20...
více o Rychlý šoulet
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené lehce posolené hovězí a lehce osmahneme. Pak přidáme fazole a vše zalijime...
více o Pravý židovský šoulet
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s bílkem, ve vodě rozpuštěným škrobem a solí. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme dorůžova...
více o Kuřecí prsa s ananasem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku, olej a sůl a zapékáme asi 45...
více o Brambory s česnekem II.
Dušený, jemně posekaný nebo prolisovaný špenát smícháme s namočenou žemlí, se sójovou moukou a prolisovaným česnekem. Dáme do olejem vymaštěného...
více o V - Špenátový nákyp
Brambory uvařené ve slupce, ještě teplé nakrájíme na plátky (půlkolečka), dáme do misky nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme na oleji,...
více o Bavorský salát
Umyté baklažány prekrojíme po dĺžke na polovicu, vložíme do osolenej vriacej vody a uvaríme do polomäkka.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,...
více o Lilek plněný houbami
Zelí a papriku nakrájíme na proužky a podusíme na oleji spolu s kořením. Po chvíli přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka. Pak přidáme neloupaná,...
více o Bílé zelí pro gurmány
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který...
více o Pikantní kapr II.
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme papriku a nakonec kedlubny, které chvíli orestujeme. Podlijeme...
více o Kedlubnová omáčka
Topinambury očistíme, nastrouháme na křenovém struhadle a promícháme s prolisovaným česnekem. Na zálivku smícháme cukr, ocet, olej, sůl a topinambury...
více o Salát z topinambur
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, které zalijeme 1,5 dl vlažné vody. Jakmile droždí nakyne, vymícháme těsto, které necháme...
více o Sýrový koláč se zeleninou
Očištěnou zeleninu nakrájíme, grep oloupeme a nakrájíme stejně jako fíky a krabí tyčinky. Vše polijeme octem, olejem a důkladně promícháme. Necháme...
více o Salát s fenyklem a jižním ovocem
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, rozpálíme olej, kousky osolíme a vložíme na pánev. Nakrájíme česnek na jemné plátky a přidáme do pánve, až bude...
více o Kuře po italsku
Kousky ryby naložíme do směsi koření a vinného octa. Necháme marinovat asi 2 hodiny.
Poté rybu obalíme v mouce a opečeme dozlatova na oleji.
Ryby...
více o Kreolská rybička
½ kg kabanosu nebo buřtů a 4 cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenice, asi tak do poloviny a zalijeme horkým lákem a dorovnáme...
více o Rychlí utopenci II.
Nejprve si připravime velkou dortovou formu, kterou vymažeme olejem a moukou.
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej a vroucí vodu. Potom přidáme mouku...
více o Jablečný dort
Na troše oleje a másla orestujeme nakrájenou cibuli a postupně přidáváme pokrájený pórek, mrkev a papriku, na růžičky rozebraný květák a brokolici,...
více o Rybí pánev
Maso omyjeme a osušíme. Strouhanku smícháme s parmazánem a sezamovými semeny. Vejce rozšleháme.
Stehna obalíme v mouce, protáhneme v rozšlehaných...
více o Obalovaná kuřecí stehna
Nudle uvaříme ve slané vodě s olejem.
Zatím suchým ručníkem očistíme žampiony, silně špinavé houby omyjeme a usušíme. Pak je nakrájíme na plátky....
více o Špagety s žampiónovo sýrovou omáčkou
Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a na horkém oleji opečeme prudce ze všech stran do zlatova a dáme stranou.
Do tuku v...
více o Mexické kuře III.