Všechny přísady/i se šťávou z kompotu/smícháme a vylejeme na vymaštěný a vysypaný hluboký plech a upečeme. Necháme vychladnou a potom pocákáme...
více o Rychlá buchta s kompotem
Žloutky vymícháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme kakao, pomalu přidáváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto...
více o "3 BIT"
Cibuli, česnek jemně nakrájet, zpěnit na oleji. Přidat nakrájené okurky, lečo, koření a nakonec osolené filé, podlít vodou, dusit....
více o Cikánské rybí filé
Z hlav vyjmeme žábry a dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a pokrájenou cibulí. Po uvaření vývar scedíme a hlavy obereme.
Na rozehřátém másle...
více o Vanocni rybi polevka II.
Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory nastrouháme na středně...
více o Karbanátky z hlívy ústřičné
Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny.
Potom osmahneme maso do...
více o Gyros + tzaziki
Maso naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, opepříme, orestujeme a dusíme v papiňáku do měkka.
Maso vyjmeme. Do...
více o Vepřové po italsku
V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte...
více o Citrónová rýže
Testo: Smichame mouku, drozdi, vodu, olej, sul, dobre propracujeme rukama a nechame 1/2 hodiny odpocinout.
Napln:Maso rozemeleme v mixeru, pridame...
více o Masove tasticky od Mustafy
Do všech přísad přidáme kvásek, který jsme připravili z vlažného mléka,kvasnis, trochy mouky a cukru, špetky soli, a vypracujeme tužší těsto- nesmí se...
více o VÝBORNÉ VELKÉ KOLÁČE
filé omyjeme, osušíme, posolíme a pokapeme citronovou štávou. Smícháme česnek, olej a koření. Směsí rybu potřeme. Troubu předhřejeme a dáme grilovat...
více o grilované filé z tresky
Během vaření těstovin (samozřejmě v osolené vodě s trochou oleje) nastrouháme celou paličku česneku. Po uvaření těstoviny smícháme s česnekem,...
více o Drsňákovy těstoviny
Tofu rozmačkáme vidličkou a třeme společně s olejem tak dlouho, dokud jej tofu přijímá.
Po nasycení, třeme dalších asi 20 minut a nakonec dochutíme...
více o Sójová majonéza
Kuřecí řízky jemně naklepeme a podélně rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa.
Pak je osolíme a do vytvořené kapsy dáme plátky šunky, tvrdého sýra a...
více o Plněné kuřecí řízky II.
Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a...
více o Debrecínská pečeně
Sítem protlačený tvaroh smícháme s jemně nastrouhanými brambory, přidáme vejce, sůl a nakrájenou šunku. Pečeme na oleji křupavé bramboráky. Podáváme...
více o Bramboráky s tvarohem a šunkou
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance a ve vajíčku a opečeme na oleji, naskládáme do pekáče a proložíme slaninou. Vše posypeme...
více o Řízky naruby s pečeným bramborem
Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce, česneku a koření připravíme bramborákové těsto. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpálený olej dáme...
více o Maso v bramboráku se směsí
Kuře naporcujeme, nasolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme a kuře na ní opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka....
více o Krupské kuře s bramboráčky
Zeleninu krátce podusíme a smícháme s nabobtnalými ovesnými vločkami. Přidáme vajíčko, sojovou mouku, škrobovou moučku, cibuli nakrájenou nadrobno,...
více o Hornické karbanátky
Z tvarohu vytvoříme šištičky o velikost cca 1-2 cm a osmažíme v rozpáleném oleji. Dáme stranou a v témže oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku,...
více o Matar Paneer
Nakrájíme brambory na kostky. Přidáme česnek a cibuli. Necháme to chvíli a pak dáme kari, trochu soli a sladkou papriku a chvíli podusíme....
více o Brambory s česnekem a cibulí
Maso protáhneme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme.
Na oleji osmahneme cibuli, na kousky nakrájenou mrkev, česnek, pak vložíme maso a chvíli...
více o Korčulanska pastičada
Postup: Omyté kuře /stehna/ naporcujeme, osolíme, opečeme na tuku, podlijeme a v troubě necháme péct do měkka. Měkké maso vyjmeme.
Šťávu vydusíme na...
více o Drůbež - Stydlivé kuře
Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme...
více o Drůbež - Tatranské kuře
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl....
více o Gratinovaná kuřecí prsa
Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worscester, sojovou omáčku, kari, olej,...
více o Čína z vepřového masa
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku, pak maso na malé kousky. Podlejeme a dusíme až je maso skoro měké. Poté přidáme hrášek a mrkev a...
více o Rizoto III.
Omyté maso nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme cca 1 dcl oleje, vínem, silně sójovou omáčkou, tak aby maso mělo hodně tmavou barvu, hustě...
více o Výborná čína
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Poté z obou stran silně potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet. Z prudka opečeme na...
více o Kotletky na hořčici
1.Připravíme si menší kastrolek, do kterého nalijeme olej,aby nám pokryl celé dno.
2.Na oleji si zlehka osmahneme nakrájenou cibulku.
3.Na cibulku...
více o Bramborový guláš III.
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme,...
více o Zapečený lilek
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a dáme odležet. Na hluboké pánvi rozehřejeme na drobno nakrájenou slaninu,...
více o Mexický kruťák
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na...
více o Pravý ukrajinský boršč
Plátky masa naklepeme, osolíme opeříme, a posypeme barbecue. Na ně položíme chřest, povařený v osolené vodě, a kousek nivy. Celé zabalíme. Chřest...
více o Vepřové maso s chřestem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okořením barbecue. Osmahneme na rozehřátém oleji, slijeme olej. Přidáme na kousky nakrájené...
více o Kuřecí Cachos
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem. Klademe střídavě plátky brambor a kolečka cibule, osolíme opepříme, a přidáme...
více o Brambory zapečnené se smetanou
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a smícháme s kořením KOTÁNY Mix na Ryby a s olejem. Necháme v chladu 24 hodin odležet. Na rozpálené pánvi orestujeme...
více o Kuřecí nudličky s nivou II.
Na oleji orestujeme cibulku odstavíme a přimícháme česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa společně z rozšlehaným vejcem...
více o Italské masové kuličky se špagetami
Na oleji zpěníme cibulku, na ni přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou cuketu.Dusíme, až je cuketa do sklovista. Pak přidáme nakrájený párek a...
více o Cuketová čína III.
Maso nakrájíme na kostičky a zalijeme olejem, nakořeníme, promícháme a necháme asi 20 minut odstát.
Mezitím uvaříme špagety, které po vychladnutí...
více o Pravá čína
Květák (mladé zelí, kapustu) rozebereme na přiměřené kousky a ovaříme ve slané vodě, ne příliš do měkka.
Na oleji osmahneme cibulku, zasypeme krupicí,...
více o Květákový nákyp II.
Brambory nakrájíme na kostičky a s masoxem, kmínem a nakrájenou uzeninou uvaříme v 1 litru vody, téměř do měkka. Papriky a rajče očistíme a nakrájíme...
více o Kulaša s uzeninou a paprikou
Do papiňáku dáme vařit brambory ve slupce do změknutí. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso a restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájený česnek,...
více o Miláčkovy brambůrky