Brambory, rajčata a okurku nakrájíme na plátky, smícháme s okapaným hráškem, vajíčky krájenými na kostičky a drobně sekanou cibulí. Zalijeme smetanou,... více o Letní salát
Okurka a zelí se nakrájí na velmi tenké proužky. Prasečí ouška se též nakrájí na tenké proužky, ouška jsou vlastně jemná chrupavka, která je potažená... více o Salát ze syrových prasečích uší (Japonsko)
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.. Přidáme nakrájenou karotku, párek a okurku. Vytvarujeme na měšec a převážeme režnou nití. Vložíme do... více o HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec
Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Zelenou papriku, rajče, okurek a cibulku nakrájíme nadrobno. Osolíme, opepříme. Necháme odležet. Majonézu smícháme... více o Kuřecí salát XI.
Šunkový salám nakrájíme na nudličky,okurky nastrouháme,cibuli najemno nasekáme.Promícháme s hráškem,osolíme,opepříme,přidáme majolku. Z mléka a... více o Vlašák
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a... více o Gazpacho andaluz
Žloutek osolíme a za stálého míchání přikapáváme olej, až vznikne hustá majonéza. Citrónovou kůru, zelenou papriku, petrželovou nať, sardel, okurku a... více o Studená italská omáčka
Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarák 2
Uvaříme rýži, vsypeme ji do mísy a ještě do teplé vmícháme olivový olej, sůl a majoránku. Necháme vychladnout. Salát natrháme na menší kousky.... více o Ledový salát s rýží
UVAŘÍME RÝŽI, VYSYPEME DO MÍSY, JEŠTĚ DO TEPLÉ VMÍCHÁME OLIVOVÝ OLEJ, SŮL A MAJORÁNKU. NECHÁME VYCHLADNOUT. SALÁT NATRHÁME NA MENŠÍ KOUSKY, NAKRÁJÍME:... více o LEDOVÝ SALÁT S RYŽÍ A OLIVOVÝM OLEJEM
Vše nakrajíme a smícháme. Dochutíme podle chuti.... více o Bramborový salát II.
Cibuli a okurky nakrajíme nadrobno a všechny suroviny smícháme. Dochutíme podle chuti.... více o Tatarka
Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v přisolené vodě téměř do měkka. Přidáme drobně nakrájenou zeleninu, rozetřený česnek, na másle zpěněné sekané... více o Zeleninová polévka III.
Uvařenou slepici vykostíme, maso nakrájíme na proužky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme chilli a papriku. Přidáme maso a za... více o Slepice na chilli
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, na chvíli necháme vychladit v lednici, poté dáme do misky, přidáme malou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě,... více o Těstovinový salát s tuňákem IX.
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,... více o Dančí guláš
Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek II.
Okurku nakrájíme na tenká kolečka. Smícháme jogurt, nasekanou mátu, citronovou šťávu, drobně nasekaný česnek, přikryjeme a necháme v ledničce vyhladit... více o Turecký okurkový salát
V misce smícháme drobně nasekanou okurku, vodu, citronovou šťávu, cukr, sůl a dobře promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a feferonky a znovu... více o Thajský okurkový salát
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Náplň: salám, okurka, špek nakrájíme na proužky. Řízky naplníme a zavineme. Na trošce oleje osmažíme zbytek špeku... více o Kuřecí závitky
Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli.... více o Bulharská pomazánka
Polovinu hlávky zelí opláchneme, nožem do ní vykrojíme otvor a v osolené vařící vodě 5-7 minut povaříme. Vodu scedíme, vnitřek hlávky potřeme chilli... více o Plněná hlávka zelí
Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou... více o Čertova pomazánka
Rajčata a okurky nakrájíme na kousky, papriky na nudličky a vše uvaříme doměkka. Potom přidáme nasekaný kopr, osolíme, zahustíme jíškou z másla a... více o Rumunská polévka
Rýži smícháme s nudličkami papriky, okurkami, měsíčky rajčat, pokrájenou cibulí a majolkou. Podle chuti osolíme a opepříme.... více o Rýžový salát
Do šejkru nalijeme na drcený led všechny ingredience bez minerálky a dlouho mícháme. Podáváme ve vyšší sklenici dolité minerálkou. Ozdobíme a ihned... více o Okurkový saur
Očištěné, opláchnuté a odkapané zelí nakrájíme na nudličky, přidáme drobně nakrájené naloupané jablko, kapii a okurku, promícháme s trochou nálevu a... více o Salát z pekinského zelí II.
V toubě předehřáté na 180 stupňů pečeme bagetu 12-15 minut do zlatova. Kuřecí maso opečeme, vychladlé nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme se zálivkou... více o Kuřecí salát VIII.
Očistíme zeleninu a nakrájíme na proužky a kostičky.Vložíme do misky zamícháme,posypeme balkánským sýrem.... více o Šopský salát II.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme. Do mléka Tatra zamícháme rozetřený stroužek česneku. Zvlášť usmažíme 5 bramboráčků. Na... více o Hospodářův řízek
Okurky, mrkev a jablka nakrájíme na tenké proužky, každý list salátu nakrajíme na 3 - 4 díly, smícháme vše se smetanou, přitáme citrónovou šťávu, sůl... více o ZELENINOVÝ SALÁT S JABLKY
Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme,... více o Salát z červené řepy s fazolemi
Rozklepeme hovězí zadní na plát 20x30 cm. Pomažeme hořčicí a položíme anglickou slaninu půlky okurek, klobásek, přidáme cibuli, česnek a zavineme,... více o Buvolí závin
Housky a sýr rozkrojíme na 4 části, na housku položíme kulatý plátek sýra a do něj rozklepneme po jednom vajíčku. Propíchneme žloutek, opepříme a... více o Hermelínová topinka
Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec... více o Rychlokvašky
Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou,... více o Řecký gyros
Cibuli nakrájíme, česnek utřeme, filé osolíme a na oleji osmažíme po všech stranách. Okořeníme, přidáme citronovou šťávu a zalijeme vínem. Dusíme. Na... více o Salamis
Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Vyjmeme, přidáme trochu oleje a... více o Stockholmské roštěnky
Cibuli, kousky papriky a okurky vložíme do síta a necháme dobře okapat. Ementál nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Kousky ementálu, zeleninu, rozmarýn,... více o Nakládaný ementál
Zeleninu a tvrdý sýr nakrájíme na malé kousky. Tavený sýr dobře rozmícháme s kečupem a majonézou. Zeleninu a sýr smícháme s připravenou zálivkou.... více o Holandský sýrový salát
Všechny druhy zeleniny nakrájíme na plátky, na talíři navrstvíme podle barev tuňáka, těstoviny a zeleniny, lehce osolíme, zakapeme octem a podáváme... více o Těstovinový salát s tuňákem
Maso ochutíme kořením na ryby, mírně podlijeme asi 1 dl vody a necháme zvolna vařit asi 10 minut. Na talíři připravíme krájený salát s ostatní... více o Rybí salát s pikantní zálivkou
Na zálivku smícháme jogurt, citronovou šťávu, cukr a sůl. Dáme vychladit. Zeleninu pečlivě omyjeme a osušíme. Listy hlávkového salátu natrháme na... více o Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem... více o Bramborová kaše