• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Okurka

Okurka

Podobné ingredience

  • Okurka červená
  • Okurka salátová
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Marinované špekáčky

Marinované špekáčky

Suroviny na marinádu promícháme, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Do vychlazené směsi přimícháme majonézu a promícháme. Přidáme... více o Marinované špekáčky

Letní salát

Letní salát

Brambory, rajčata a okurku nakrájíme na plátky, smícháme s okapaným hráškem, vajíčky krájenými na kostičky a drobně sekanou cibulí. Zalijeme smetanou,... více o Letní salát

Salát ze syrových prasečích uší (Japonsko)

Salát ze syrových prasečích uší …

Okurka a zelí se nakrájí na velmi tenké proužky. Prasečí ouška se též nakrájí na tenké proužky, ouška jsou vlastně jemná chrupavka, která je potažená... více o Salát ze syrových prasečích uší (Japonsko)

HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec

HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.. Přidáme nakrájenou karotku, párek a okurku. Vytvarujeme na měšec a převážeme režnou nití. Vložíme do... více o HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec

Kuřecí salát XI.

Kuřecí salát XI.

Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Zelenou papriku, rajče, okurek a cibulku nakrájíme nadrobno. Osolíme, opepříme. Necháme odležet. Majonézu smícháme... více o Kuřecí salát XI.

Vlašák

Vlašák

Šunkový salám nakrájíme na nudličky,okurky nastrouháme,cibuli najemno nasekáme.Promícháme s hráškem,osolíme,opepříme,přidáme majolku. Z mléka a... více o Vlašák

30 minut
Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a... více o Gazpacho andaluz

10 minut
Studená italská omáčka

Studená italská omáčka

Žloutek osolíme a za stálého míchání přikapáváme olej, až vznikne hustá majonéza. Citrónovou kůru, zelenou papriku, petrželovou nať, sardel, okurku a... více o Studená italská omáčka

Tatarák 2

Tatarák 2

Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarák 2

60 minut
Ledový salát s rýží

Ledový salát s rýží

Uvaříme rýži, vsypeme ji do mísy a ještě do teplé vmícháme olivový olej, sůl a majoránku. Necháme vychladnout. Salát natrháme na menší kousky.... více o Ledový salát s rýží

LEDOVÝ SALÁT S RYŽÍ A OLIVOVÝM OLEJEM

LEDOVÝ SALÁT S RYŽÍ A OLIVOVÝM OLEJEM

UVAŘÍME RÝŽI, VYSYPEME DO MÍSY, JEŠTĚ DO TEPLÉ VMÍCHÁME OLIVOVÝ OLEJ, SŮL A MAJORÁNKU. NECHÁME VYCHLADNOUT. SALÁT NATRHÁME NA MENŠÍ KOUSKY, NAKRÁJÍME:... více o LEDOVÝ SALÁT S RYŽÍ A OLIVOVÝM OLEJEM

15 minut
Bramborový salát II.

Bramborový salát II.

Vše nakrajíme a smícháme. Dochutíme podle chuti.... více o Bramborový salát II.

10 minut
Tatarka

Tatarka

Cibuli a okurky nakrajíme nadrobno a všechny suroviny smícháme. Dochutíme podle chuti.... více o Tatarka

25 minut
Zeleninová polévka III.

Zeleninová polévka III.

Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v přisolené vodě téměř do měkka. Přidáme drobně nakrájenou zeleninu, rozetřený česnek, na másle zpěněné sekané... více o Zeleninová polévka III.

Slepice na chilli

Slepice na chilli

Uvařenou slepici vykostíme, maso nakrájíme na proužky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme chilli a papriku. Přidáme maso a za... více o Slepice na chilli

Těstovinový salát s tuňákem IX.

Těstovinový salát s tuňákem IX.

Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, na chvíli necháme vychladit v lednici, poté dáme do misky, přidáme malou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě,... více o Těstovinový salát s tuňákem IX.

Dančí guláš

Dančí guláš

Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,... více o Dančí guláš

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek II.

Turecký okurkový salát

Turecký okurkový salát

Okurku nakrájíme na tenká kolečka. Smícháme jogurt, nasekanou mátu, citronovou šťávu, drobně nasekaný česnek, přikryjeme a necháme v ledničce vyhladit... více o Turecký okurkový salát

Thajský okurkový salát

Thajský okurkový salát

V misce smícháme drobně nasekanou okurku, vodu, citronovou šťávu, cukr, sůl a dobře promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a feferonky a znovu... více o Thajský okurkový salát

Kuřecí závitky

Kuřecí závitky

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Náplň: salám, okurka, špek nakrájíme na proužky. Řízky naplníme a zavineme. Na trošce oleje osmažíme zbytek špeku... více o Kuřecí závitky

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli.... více o Bulharská pomazánka

Plněná hlávka zelí

Plněná hlávka zelí

Polovinu hlávky zelí opláchneme, nožem do ní vykrojíme otvor a v osolené vařící vodě 5-7 minut povaříme. Vodu scedíme, vnitřek hlávky potřeme chilli... více o Plněná hlávka zelí

Čertova pomazánka

Čertova pomazánka

Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou... více o Čertova pomazánka

Rumunská polévka

Rumunská polévka

Rajčata a okurky nakrájíme na kousky, papriky na nudličky a vše uvaříme doměkka. Potom přidáme nasekaný kopr, osolíme, zahustíme jíškou z másla a... více o Rumunská polévka

Rýžový salát

Rýžový salát

Rýži smícháme s nudličkami papriky, okurkami, měsíčky rajčat, pokrájenou cibulí a majolkou. Podle chuti osolíme a opepříme.... více o Rýžový salát

Okurkový saur

Okurkový saur

Do šejkru nalijeme na drcený led všechny ingredience bez minerálky a dlouho mícháme. Podáváme ve vyšší sklenici dolité minerálkou. Ozdobíme a ihned... více o Okurkový saur

5 minut
Salát z pekinského zelí II.

Salát z pekinského zelí II.

Očištěné, opláchnuté a odkapané zelí nakrájíme na nudličky, přidáme drobně nakrájené naloupané jablko, kapii a okurku, promícháme s trochou nálevu a... více o Salát z pekinského zelí II.

20 minut
Kuřecí salát VIII.

Kuřecí salát VIII.

V toubě předehřáté na 180 stupňů pečeme bagetu 12-15 minut do zlatova. Kuřecí maso opečeme, vychladlé nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme se zálivkou... více o Kuřecí salát VIII.

15 minut
Šopský salát II.

Šopský salát II.

Očistíme zeleninu a nakrájíme na proužky a kostičky.Vložíme do misky zamícháme,posypeme balkánským sýrem.... více o Šopský salát II.

Hospodářův řízek

Hospodářův řízek

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme. Do mléka Tatra zamícháme rozetřený stroužek česneku. Zvlášť usmažíme 5 bramboráčků. Na... více o Hospodářův řízek

ZELENINOVÝ SALÁT S JABLKY

ZELENINOVÝ SALÁT S JABLKY

Okurky, mrkev a jablka nakrájíme na tenké proužky, každý list salátu nakrajíme na 3 - 4 díly, smícháme vše se smetanou, přitáme citrónovou šťávu, sůl... více o ZELENINOVÝ SALÁT S JABLKY

25 minut
Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme,... více o Salát z červené řepy s fazolemi

Buvolí závin

Buvolí závin

Rozklepeme hovězí zadní na plát 20x30 cm. Pomažeme hořčicí a položíme anglickou slaninu půlky okurek, klobásek, přidáme cibuli, česnek a zavineme,... více o Buvolí závin

10 minut
Hermelínová topinka

Hermelínová topinka

Housky a sýr rozkrojíme na 4 části, na housku položíme kulatý plátek sýra a do něj rozklepneme po jednom vajíčku. Propíchneme žloutek, opepříme a... více o Hermelínová topinka

Rychlokvašky

Rychlokvašky

Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec... více o Rychlokvašky

Řecký gyros

Řecký gyros

Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou,... více o Řecký gyros

Salamis

Salamis

Cibuli nakrájíme, česnek utřeme, filé osolíme a na oleji osmažíme po všech stranách. Okořeníme, přidáme citronovou šťávu a zalijeme vínem. Dusíme. Na... více o Salamis

Stockholmské roštěnky

Stockholmské roštěnky

Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Vyjmeme, přidáme trochu oleje a... více o Stockholmské roštěnky

15 minut
Nakládaný ementál

Nakládaný ementál

Cibuli, kousky papriky a okurky vložíme do síta a necháme dobře okapat. Ementál nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Kousky ementálu, zeleninu, rozmarýn,... více o Nakládaný ementál

Holandský sýrový salát

Holandský sýrový salát

Zeleninu a tvrdý sýr nakrájíme na malé kousky. Tavený sýr dobře rozmícháme s kečupem a majonézou. Zeleninu a sýr smícháme s připravenou zálivkou.... více o Holandský sýrový salát

10 minut
Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Všechny druhy zeleniny nakrájíme na plátky, na talíři navrstvíme podle barev tuňáka, těstoviny a zeleniny, lehce osolíme, zakapeme octem a podáváme... více o Těstovinový salát s tuňákem

10 minut
Rybí salát s pikantní zálivkou

Rybí salát s pikantní zálivkou

Maso ochutíme kořením na ryby, mírně podlijeme asi 1 dl vody a necháme zvolna vařit asi 10 minut. Na talíři připravíme krájený salát s ostatní... více o Rybí salát s pikantní zálivkou

15 minut
Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou

Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou

Na zálivku smícháme jogurt, citronovou šťávu, cukr a sůl. Dáme vychladit. Zeleninu pečlivě omyjeme a osušíme. Listy hlávkového salátu natrháme na... více o Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem... více o Bramborová kaše

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

33
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
22
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
22
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
20
Skořicový elixír
Skořicový elixír
19
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Nedávno navštívené recepty:

Tvarohová bábovka co se povede Rybí pomazánka z tuňáka Dort pro diabetiky
Třešňový koláč Bavorské vdolky z domácí pekárny Tetino maso
"Tiramisu" roláda Kvasnicová polévka se zeleninou "Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem Španělská paella krok za krokem

Další doporučené ingredience:

Nutella Nůž Obilná pasta Obilné klíčky Ocet
Ochucená majonéza Okon Okoun Okra Okraje buchty
Okurka červená Okurka salátová Okurkový salát Okurky nakladačky Okvětní lístky růží
Olej Olej arašídový Olej z naložených sušených rajčat Olihně Olivová tapenáda
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Okurka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact