Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím připravíme boršč. Do velké mísy nakrájíme na nudličky okurky a přidáme nakládanou řepu a...
více o Studený boršč
Velké okurky omyjeme, očistíme od slupky a odstraníme jadérka s dužinou. Nakrájíme po délce na řezy. Očistíme cibuli, nakrájíme na měsíčky, smícháme s...
více o Rusle - recept z přerostlých okurek
Oloupanou okurku nakrájíme na trojitá co nejjemnějí kolečka: dva řezy nedokrojíme do konce a třetím řezem dílek oddělíme. Tyto trojitá kolečka dáme do...
více o Pikantní okurkový salát
Jarní zeleninku pokrajíme a dáme do mísy.
Kuskus: 3 lžíce kuskusu, 1,5 lžíce oleje, cca 2 lžíce vody teplé vody, promíchat a nechat nabobtnat. Pak...
více o Super salát
Z okurek odkrojíme jeden konec a lžičkou vydlabeme vnitřek. Potom je oloupeme. V osolené vodě krátce povaříme kapustové listy a nakladačky. Nakladačky...
více o Plněné okurky II.
Cibuli nakrájenou na plátky orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou hlívu, prolisovaný česnek, na plátky nakrájené brambory a okurky, osolíme,...
více o Okurky zapečené s brambory
Okurky (bez jader) a mrkev nastrouháme na nudličky. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mrkev a 5 minut dusíme....
více o Okurky s mrkví a rýží
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce podusíme.
Oloupané a semen zbavené okurky...
více o Okurky s masem
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto upravené okurky naskládáme do...
více o Česnekové okurky II.
Těstoviny uvaříme a necháme vychladnout. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, rajčata a papriky nakrájíme na kostičky. Šunku a sýr na jemné...
více o Osvěžující těstovinový salát
Ochucenou vodu solí, pepřem, olejem a kari přivedeme k varu, mezitím nakrájíme mrkev na nudličky dáme do vody, necháme 5 minut vařit, přidáme omytou...
více o Rýžové nudle se zeleninou
Svaříme vodu s Dekem steril - pozor nezaměnit s Dekem, které se používá i pro nakládání bez sterilizace, protože by okurky nevykysaly.
Kdo má rád...
více o Kysané okurky, které vydrží do Vánoc
Připravíme volské oko, které posypeme solí a sladkou paprikou. Hamburgery nebo housky rozkrojíme, uvnitř potřeme kečupem a horčicí, položíme omytý...
více o Domácí hamburger II.
Z kukuřičné mouky, soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Dýni...
více o Dýňová tortila
Olej v misce smícháme s grilovacím kořením a do něj na menší kousky nakrájíme kuřecí prsíčka a dáme odležet do lednice. Stačí hodina, ale lepší je to...
více o Falešné tortily s kuřecím masem
Maso nakrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po zesklovatění přidáme maso, osolíme a přelijeme vývarem....
více o Těstovinové mazlení
Kokos rozmixujeme v 1 1/2 l vody na kokosové mléko. Hmotu podobnou máslu, která se vytvoří při přípravě mléka, přeložíme na talířek, mléko odložíme....
více o Thajský salát s dýňovou zálivkou
Sýry a salám nastrouháme, přidáme nakrájenou cibuli najemno, podle chuti kyselou okurku, kdo chce pikantnější přidá si feferonku, spojíme majolkou....
více o Pivovarská pomazánka
Okurku podélně rozpulte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte na plátky silné zhruba 1 cm. Olivy vypeckujte. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka...
více o Řecký salát III.
Do neosolené studené vody dáme namáčet přebrané fazole a necháme je přikryté máčet na chladném místě přes noc. Druhý den vodu z fazolí slijeme, fazole...
více o Veselé fazole
Na oleji dozlatova opražíme cibulku, vypnem a posypeme troškou červené papriky. Přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a opečeme. Po...
více o Vepřové maso k těstovinám
Brokolici naporcujeme na růčičky, uvaříme (krátce v osolené vodě jen do křupava), necháme ji vychladnout, nakrájíme všechny ostatní ingredience,...
více o Brokolicový salát se sýrem a jogurtem
Těstoviny promícháme s nakrájenou zeleninou a zalijeme rozkvedlanou zálivkou. Promícháme a dáme vychladit. Je dobrý samotný nebo k pečenému kuřeti....
více o Vřeténkový salát
Fazole, na kostky nakrájený sýr, na kolečka nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou okurku smícháme. Našleháme ocet, sůl, pepř, cukr a olej....
více o Fazolový salát s ovčím sýrem
Těstoviny uvaříme a necháme okapat. Přidáme na proužky nakrájený salám a okurky nakrájené na plátky. Rajčata nakrájíme na osminky, ananas na malé...
více o Těstovinový salát s kari
Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby...
více o Dobrovická pikantní roštěná
Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky ...
více o Zelný salát III.
Rybičky (obsah celé konzervy) vysypeme do mixéru, přidáme změklé máslo a rozmixováváme a přiléváme olej. Až se nám dobře rozmixuje.
Vylijeme (kašovitý...
více o Rybí pomazánka z makrelových řezů
Zeleninu a ostatní ingredience nakrájíme na kousky, ochutíme jogurtem, majonézou, octem a olivových olejem, opepříme, lehce osolíme.
Necháme trochu...
více o Letní zeleninový salát
Maso nakrájíme na malé kostičky, utřeme česnek a smícháme s ostatními surovinami - směs musí být hodně pikantní, proto se nebojíme přidat koření....
více o Těstovinový salát s masem
Knedlík nakrájíme na plátky jako na přílohu. Jednotlivé plátky z obou stran omočíme v rozšlehaných vejcích a smažíme na oleji z obou stran.
Po vyndání...
více o Smažené knedlíky II.
Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky a...
více o Toastová roláda
Maso vařit v nálevu, až je měkké (vyzkoušené mám kuřecí prsa ve vaničce). Nechat 8 hodin odležet, nadrobno nakrájet a smíchat se směsí, vše dobře...
více o Rybí salát bez ryb
Nejprve usmažíme filé. Než vychladne, nakrájíme všechnu zeleninu (na proužky). Poté smícháme usmažené filé, nakrájenou zeleninu a přidáme tatarku nebo...
více o Jihofrancouzský salát
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus. Na skus znamená, že...
více o Skvělý těstovinový salát
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Vmícháme na drobné kostky nakrájené krabí tyčinky, cibulky, sójovou omáčku, půl lžičky oleje,...
více o Bramborové karbanátky II.
Vše umeleme na masovém strojku. Nechám tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby ještě přidáme z ingrediencí to, čeho je tam málo....
více o Špeková pomazánka na chuťovky
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené...
více o Vepřové nudličky na žampionech
Krajíce chleba (nejlépe z veky) pomažeme máslem a na každý položíme plátek (plátky) šunky, tak, aby krajíc byl pokrytý. Šunku polijeme jemnou...
více o Strammer Max - snídaně
Avokádo podélně pomocí nože rozpůlíme, vyjmeme pecku, lžící nebo lžičkou vydlabeme - zůstane slupka a tu vyhodíme.
Rozmačkáme dužninu avokáda, přidáme...
více o Salát s avokádem k cizrně
Na drobno nakrájíme čínské zelí, rajčata, okurek, papriky a jednu cibuli. Dáme do mísy a uložíme v chladu. Na olivovém oleji orestujeme na nudličky...
více o Krabí salát Martin
Na trochu oleje dám rozdusit 3 opravdu veliké cibule, když zhnědne, tak přidám vše ostatní nechám to podusit. Trochu podliji vývarem z masoxu a vše...
více o Rychlé kuřecí ptáčky
Okurky pečlivě omyjeme, nastrouháme na hrubé "slzičky", cibuli na jemno a veškeré ingredience promícháme. Na 24 hodin uložíme do chladu a během té...
více o Salátové okurky na zimu
Ledový salát, okurky, rajčata nakrájíme na kousky a dáme do salátové mísy.
Pak do hrnku asi 150 ml nalijeme olej, ocet, dáme do mikrovlnky zahřejeme...
více o Salát Margot - A La Mexicana
Maso na malé kousky, aby se vešly na špíz a držely tam. Lisovaný česnek, cibuli, feferonky, bobkový list, papriku, kmín, chilli, pepř, tymián a...
více o Špízy na grilu
Do sklenic naložíme okurky, nejlépe rozkrojené na polovinu a proložíme je koprem. Pak v hrnci hodně převaříme vodu se solí (na 1 litr vody dáme 40 g...
více o Celoroční kvašáky