Dvě cibule nakrájejte na plátky, do třetí neoloupané vpíchněte hřebíčky a bobkový list. Nakrájenou cibuli osmažte v pekáči na másle. Vložte osolené a...
více o Jehněčí nožička dušená v zelenině
Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená.
Rýži necháme zchladnout.
Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně...
více o Sushi
Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře...
více o Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
1. Chleba nakrájíte dáte na něj Salám, sýr, slaninu a jiné věci a položíte na pánvičku s tukem. Pečete dozlatova.
2. Při servírování naaranžujte...
více o Sedlácká topinka
Nejprve připravíme dresing - ingredience smícháme a dáme odležet do ledničky. Poté nachystáme náplň - zeleninu a sýr pokrájíme na malé kousky. Maso...
více o Tortilly s kuřecím masem
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků...
více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Tlačenku si necháme v obchodě nakrájet na stroji na 1,5 mm silné plátky. Plátky doma překrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme okapané sterilované...
více o Tlačenkový salát se žampiony
Mleté maso umeleme a přidáme sójovku, pepř, drcený kmín, koření na mletá masa, malinko soli, vejce. To propracujeme a vše osmahneme na cibuli....
více o Tortilla plněná mletým masem II.
Namažeme máslem nakrájenou veku, pokládáme uvedenou zeleninu, přepůlíme a zapečeme v taoastovači. Dobrý by byl ještě strouhaný sýr, hezky se zapeče,...
více o Zapečená veka se zeleninou
Necháme uvařit těstoviny a zeleninu nakrajíme na kousíčky, po uvaření těstovin je smícháme se zeleninou, omáčky ohřejeme minutu a půl v mikrovlnce a...
více o Velice rychlé těstoviny se sýrovou omáčkou
Zeleninu i obě tlačenky nakrájíme na větší kousky a smícháme. Salát pak ozdobíme čtvrtkami vajec, kroužky cibule a zakapeme zálivkou z hořčice, soli,...
více o Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Okurky, kapary a bylinky nasekáme nadrobno. Namleté hovězí maso smícháme se všemi ingediencemi. Ochutíme olejem, solí a pepřem....
více o Francouzský tatarák
Nejdříve si naložte maso: smíchejte vepřové, vejce, sůl, grilovací, případně jiné oblíbené koření, med, omáčky a solamylu tolik, aby vznikla hmota...
více o Salát k večeři s marinovaným masem
Okurku oloupeme, nastouháme i s mrkvemi nahrubo, česnek najemno. Smícháme s ostatními ingrediencemi, dle chuti osolíme, opepříme (lze přidat i trochu...
více o Okurkový salát s mrkví a cottage
Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (efektní je, máme-li zelený i červený, popř. kadeřavý - ty pak střídáme), hezčí...
více o Alenčin rychlý skládaný salát
Na dno zapékací mísy položíme kousky másla, na to nakrájené 3 cibule na půlkolečka. Kuřecí prsa trošku seřízneme, osolíme a opepříme a poklademe na...
více o Kuřecí prsa s Poličankou
Maso nakrájíme na plátky (klidně užší, ale delší, aby šly zabalit) naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Rozložíme na prkénko, v...
více o Vepřové rolky
Okurku oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Nakrájíme i ledový salát, papriku, rajčata a sýr feta. Pak dáme vše do velké mísy, kromě sýru a...
více o Salát se sýrem feta
Necháme si naklíčit čočku. Já ji nejprve přes noc namočím do studené vody, druhý den sliji zbylou vodu, misku postavím na teplejší místo a dle potřeby...
více o Teplý salát s klíčky
Na pánvi osmahneme klobásu nebo maso (nemusí být, ale dodá chuť), přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu kromě rajčat, osolíme, opepříme, zakámneme...
více o Slané palačinky se zeleninovou směsí
Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.
Cibuli nakrájíme na plátky a...
více o Bratislavská roštěná
Okurku a papriku nakrájíme na malé kousky a česnek roznačkáme. Potom smícháme se smetanou a okořeníme solí a pepřem. Podle chuti přidáme i citron ...
více o Okurkový salát s paprikou a česnekem
Na oleji usmažíme klasickou topinku. Po usmažení ji "prokapeme" kořením KLASIK, potřeme plnotučnou hořčicí, na to položíme vejce usmažené na způsob ...
více o Biftek falešný
Plech vymastíme olejem a posypeme kořením na ryby nejprve na plech a pak ještě rybu. Rybu rozpůlíme na 1/2. Vložíme na cca 30 minut do trouby....
více o Filé s dobrou omáčkou
Světlou zásmažku rozmícháme ve studené vodě, osolíme, příhodíme na kostečky pokrájené brambory a uvaříme je do měkka. Vmícháme smetanu, ochutíme do...
více o Okurková polévka
Nakrájíme rajčata a okurku a dáme je do salátové mísy. Poté natrháme (nakrájíme) salát a též ho vložíme do mísy. Vezmeme kaviár a trošku ho nasypeme...
více o Jednoduchý zeleninový salát s kaviárem
Předehřejte troubu. Prsa osolte a okořeňte chilli. Maso z obou stran krátce opečte na pánvi vytřené olejem. Zalijte sojovou omáčkou. Maso zabalte do...
více o Tortily s kuřecím masem a burskou salsou
Zeleninu rozkrájíme - nejlépe na robotu a vše promícháme, přidáme nálev a necháme 24 hodin odležet. Poté plníme do sklenic....
více o Čalamáda od maminky
Párky ohřejeme v horké vodě a narovnáme do horké gulášové omáčky.
Mezitím, co se párky a omáčka ohřívají, na trošce oleje připravíme volské oko....
více o Guláš podle vídeňských drožkářů
Připravte si nálev a povařte asi 15 minut. Do poloviny sklenic narovnejte trochu větší okurky, přidejte 3 kolečka cibule, 5 koleček mrkve, 5 kostiček...
více o Okurky s celerovou natí
Prsa nakrájíme na kostičky cca 1,5 x 1,5 cm, osolíme a obalíme v trojobalu (klasika jako řízky) a osmažime (zkrátka uděláme pidi řízky). Mezitím si do...
více o Řízečkový salát
Tvaroh utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a dle potřeby dosolíme vegetou. Vychladíme....
více o Tvarohová pochoutka II.
Sýry nakrájíme na malé kostky. Každou kostku budeme balit do salámu. Střídavě napichujeme na špejle v salámu obalené sýry, kolečka ředkviček, půlky...
více o Salámové špízy
Salát, rajčata, okurek, ředkvičky, papriku a jarní cibulku nakrájíme na středně velké kousky (podle libosti), mrkev nastrouháme a všechno dáme do mísy...
více o Zeleninový salát MIX
Cibulku a papriku očistíme a pokrájíme na kolečka, rajčata na měsíčky a okurku na půlkolečka. Vše lehce osolíme a dostatečně zalijeme olivovým olejem...
více o Šopská klasika
Salát, rajčata a okurku nakrájíme na kostky, přisypeme kukuřici a promícháme.
Do jogurtu přidáme vrchovatou čajovou lžičku hořčice a opět důkladně...
více o Jednoduše dobrý salát
Špekáčky oloupeme, podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na tenčí kolečka, cibule taktéž. Okurky nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy, přilijeme Moravanku i...
více o Rychlí utopenci
Plátky toastového chleba si po dvou položíme na stůl a každý horní plátek pomažeme troškou taveného sýra. Pak poklademe šunku. Na šunku nakrájíme na...
více o Skvělé zeleninové toastíky
Salám nakrájím na kostičky (většinou si nechám na jemno nakrájet v obchodě a doma je překrojím na kostičky). Přidám najemno nakrájenou cibuli,...
více o Pomazánka na chlebíčky II.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu přidáme na...
více o Salát od Středozemního moře
Zelí pokrájíme na drobné nudličky, okurku, rajčata, papriku na drobné kostičky. Mrkve najemno nastrouháme a přidáme ostatní ingredience, zamícháme,...
více o Salát s čínským zelím atd.
Nejedná se o recept, spíš o zabavení dětí. Pokud se doma nudí, dejte jim patku chleba, nejlépe z veky asi 6 cm vysokou, kterou rozříznete na 2 kusy a...
více o Strašidýlka
Kuře omyté a osolené položíme na pekáč vysypaní solí - dáme grilovat. Tarhoňu dáme na rozpálený olej opražit do hněda, pak zalijeme vodou + 1 cm navíc...
více o Kuře a la Milota
Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na...
více o Divoké závitky v římském hrnci
Kůže nejdříve uvaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Kůže by něměly být příliš měkké a rozvařené. Vychladlé je pak nakrájíme na jemné nudličky a...
více o Kuřecí kůže po čínsku
Zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, mozzarellu na kousky, smícháme olej, citronovou šťávu a med a zalijeme zeleninu, přidáme nasekanou bazalku....
více o Zdravý salátek