• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Ocet

Ocet

Podobné ingredience

  • Balzamikový ocet
  • Balzamikový ocet světlý
  • Bazalkový ocet
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

45 minut
2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

**Originál:** Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně "rozkvrdláme" žloutky a společně s čerstvě... více o 2x křenová omáčka se smetanou

60 minut
Plněné zelné listy II

Plněné zelné listy II

Osmažíme nakrajenou cibuli a česnek do růžova. Namleté maso, propláchnutou rýži, protlak, a koření promícháme. Přidáme osmaženou cibuli a česnek. 15... více o Plněné zelné listy II

15 minut
Asijská smažená rýže

Asijská smažená rýže

Předpokládám, že uvařit rýži umí každý a proto se vrhneme rovnou na smažení ;) Vše smažit na rostlinném oleji. 1) na rozpáleném woku rozklepněte dvě... více o Asijská smažená rýže

Kapr na modro

Kapr na modro

Očištěného kapra nakrájíme na 4 části. V hrnci vaříme zeleninu se solí, octem a kořením asi 20 minut. Potom do ní vložíme porce ryby a vaříme je... více o Kapr na modro

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Po té si připravíme kvásek z vlažného mléka,... více o Domácí chléb VI.

Plíčková polévka

Plíčková polévka

Plíčka umyjeme a dáme vařit do osolené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a bobkovým listem. Uvařená plíčka i se zeleninou... více o Plíčková polévka

30 minut
Krémová dýňová polévka

Krémová dýňová polévka

Do většího hrnce dáme máslo nebo jakýkoliv jiný tuk, osmahneme cibulku a zaprášíme moukou - připravíme světlou jíšku. Mezitím si nakrájíme polévkovou... více o Krémová dýňová polévka

Huspenina s krůtím masem

Huspenina s krůtím masem

Očištěnou, pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky vložíme spolu s omytým masem a oloupanou cibulí do hrnce. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření... více o Huspenina s krůtím masem

10 minut
Tomatová marináda s bylinkami

Tomatová marináda s bylinkami

Všechno prošleháme, a na noc do toho naložíme požadované maso. Je to dobré i na kuřecí, ale stehna, prsa mi přišla moc suchá. Nám všem to nejvíc... více o Tomatová marináda s bylinkami

Sulc - recept po babičce

Sulc - recept po babičce

Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě "klihovatí" - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd. Množství surovin záleží na tom, kolik... více o Sulc - recept po babičce

20 minut
Polévka s paprikou a vejci

Polévka s paprikou a vejci

Do kastrolku dáme olej, hl. mouku a uděláme jíšku. Přidáme papriku a zalijeme vodou. Přidáme sůl (možno nahradit kostkou masoxu) a bobkový list.... více o Polévka s paprikou a vejci

20 minut
Těstovinový salát se zeleninou II.

Těstovinový salát se zeleninou II.

Je to jednoduchý salát, který máte za 20 minut hotový. Dáme si vařit těstoviny-tvar dle libosti. Do vody přidáme olivový olej a sůl. Vaříme do doby... více o Těstovinový salát se zeleninou II.

100 minut
Papriková pasta

Papriková pasta

Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr,... více o Papriková pasta

Kusový mix - zavařená zelenina

Kusový mix - zavařená zelenina

Cibulky oloupeme a zeleninu omyjeme. Uvaříme si nálev dle návodu na Deku, nebo svůj vlastní - osvědčený. Sklenice použijeme větší,nejlépe široké,aby... více o Kusový mix - zavařená zelenina

Dvojdruhový salát - zelí s paprikou

Dvojdruhový salát - zelí s paprikou

Množství surovin záleží na tom, kolik chceme mít sklenic zelného salátu s paprikou a jak chceme mít salát barevný. Papriku můžeme použít i barevnou... více o Dvojdruhový salát - zelí s paprikou

ČALAMÁDA s houbami

ČALAMÁDA s houbami

Množství použitých surovin záleží na naší fantazii - jak chceme mít čalamádu barevnou. Zelí nakrájíme na nudličky. Papriku nakrájíme na kostky nebo... více o ČALAMÁDA s houbami

30 minut
Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky. Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto, necháme v lednici odležet. Během... více o Octové těsto místo listového

45 minut
Salát s okurkami a ředkvičkami

Salát s okurkami a ředkvičkami

Zelenina se nejdříve nastrouhá na struhadle na plátky! Pak se nakrájí na nudličky, všechny stejné. Tato část je dlouhá a pracná. Vše ostatní se přímo... více o Salát s okurkami a ředkvičkami

45 minut
Babiččina krkovička se švestkami

Babiččina krkovička se švestkami

Švestky spolu s červeným vínem vložíme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny macerovat. Přidáme cukr, skořici, 10 minut povaříme a necháme... více o Babiččina krkovička se švestkami

Tortilla plněná mletým masem II.

Tortilla plněná mletým masem II.

Mleté maso umeleme a přidáme sójovku, pepř, drcený kmín, koření na mletá masa, malinko soli, vejce. To propracujeme a vše osmahneme na cibuli.... více o Tortilla plněná mletým masem II.

Rajčatové pesto

Rajčatové pesto

Rajčata rozvaříme v trošce vody s octem. Polovinu rajčat a ořechy rozmixujeme na pyré, vše dochutíme utřeným česnekem a parmezánem. Mícháme na trošce... více o Rajčatové pesto

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí,... více o Utopenci podle mě

Rybí salát GURMÁN

Rybí salát GURMÁN

Očištěné, vykuchané a omyté ryby (asi 3 kg) nasolíme a dáme do uzavíratelné nádoby na 3 dny do lednice. Po uplynutí této doby ryby důkladně opláchneme... více o Rybí salát GURMÁN

Moje čalamáda

Moje čalamáda

Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání krátce... více o Moje čalamáda

Filipínské bihony

Filipínské bihony

Na pánvi wok osmažíme cibuli, česnek (obojí nakrájené na úzká kolečka), přidáme chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na malé kousíčky. Až... více o Filipínské bihony

10 minut
Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Promícháme dobře všechny ingedience a listy salátu potíráme nebo namáčíme do dresingu. Můžeme polít salát v míse. Je výborný i na čínské zelí.... více o Dresing na hlávkový salát

30 minut
Koprelka z Pojizeří

Koprelka z Pojizeří

Omytý kopr posekáme, podusíme na cibulce a podlijeme vodou. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme vývar i mléko, rozmícháme a chvilku... více o Koprelka z Pojizeří

Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou

Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou

Zeleninu i obě tlačenky nakrájíme na větší kousky a smícháme. Salát pak ozdobíme čtvrtkami vajec, kroužky cibule a zakapeme zálivkou z hořčice, soli,... více o Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Plátky tlačenky obalíme v trojobalu (nejlépe 2x, aby nevytékala při smažení) a v rozpáleném oleji osmažíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a... více o Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Kurdská omáčka

Kurdská omáčka

Nakrajíme cibuli a maso na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Nesmažíme, pouze vaříme. Přidáme ocet, sůl, pepř a rajčatový protlak. Když je... více o Kurdská omáčka

Zelená polévka – zaklechtanka

Zelená polévka – zaklechtanka

Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a... více o Zelená polévka – zaklechtanka

Kopřivačka nakyselo

Kopřivačka nakyselo

Kopřivy zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme asi 10 min. V podmáslí rozšleháme mouku a zalijeme do vývaru. Provaříme dalších 10 min. Dochutíme... více o Kopřivačka nakyselo

Obalovaný celer s hořčičným dipem

Obalovaný celer s hořčičným dipem

Bulvy celeru oloupeme a nakrájíme na plátky široké asi 1 cm. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přidáme do ní ocet a celer v ní uvaříme téměř doměkka... více o Obalovaný celer s hořčičným dipem

Lehký salát s mozzarellou a avokádem

Lehký salát s mozzarellou a avokádem

Nakrájíme si mozzarellu, rajčata i avokádo. Na talíř střídavě pokládáme plátky avokáda, rajčat, mozzarelly a bazalkových lístkú. Zakapeme olejem,... více o Lehký salát s mozzarellou a avokádem

30 minut
Sádlovníky z vepřového sádla

Sádlovníky z vepřového sádla

Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na třikrát, zpracovaným sádlem,... více o Sádlovníky z vepřového sádla

Párty chlebík s přídavkem chlebové směsi

Párty chlebík s přídavkem chlebové…

V uvedeném pořadí dáme ingredience do pekárny. Zapneme program Příprava těsta. Pohlídáme hustotu těsta! Po skončení programu vytvarujeme delší šišku... více o Párty chlebík s přídavkem chlebové směsi

Boršč bez masa II

Boršč bez masa II

Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu podusíme na sádle Brick s octem, cukrem a protlakem. Na másle zpěníme nakrájenou... více o Boršč bez masa II

60 minut
Jablečné řezy se sádlem

Jablečné řezy se sádlem

Do mouky vmícháme žloutky, ocet, sůl, plátky sádla Brick a několik lžic vody. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme odpočinout. Těsto rozdělíme na... více o Jablečné řezy se sádlem

Nadýchaný chleba

Nadýchaný chleba

Do domácí pekárny vložíme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké ingredience. Pekárnu nastavíme na program velmi kynutý chléb - celková délka pečení cca... více o Nadýchaný chleba

90 minut
Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)

Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez…

Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které vyndáme stranou a ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme... více o Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme... více o Bílý šťovíkový boršč

Zeleninový aspik s krůtím masem

Zeleninový aspik s krůtím masem

Zeleninu zalijeme horkou vodou, osolíme, povaříme 4 minuty, slijeme, necháme okapat. Krůtí maso nakrájíme na kostičky a očištěnou feferonku, zbavenou... více o Zeleninový aspik s krůtím masem

Červená řepa na slanině

Červená řepa na slanině

Řepu uvaříme(v tlak. hrnci 30 - 40 min. podle velikosti), přelejeme stud. vodou, po vychladnutí oloupeme, nastrouháme na struhadle s většími slzami. V... více o Červená řepa na slanině

Celozrný chléb s vločkami

Celozrný chléb s vločkami

Ingredience dáme do pekárny, semínka po tónu a pečeme na program Celozrný.... více o Celozrný chléb s vločkami

Čínské zelí se tzaziky

Čínské zelí se tzaziky

Čínské zelí nakrájíme na nudličky, posypeme tzaziky, každý podle chuti a polijeme troškou olivového oleje. Pořádně promícháme. Do 1/2 litru vody dáme... více o Čínské zelí se tzaziky

Celerová polévka V

Celerová polévka V

Celer a mrkev najemno pokrájíme (případně nastrouháme). Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, okořeníme,... více o Celerová polévka V

50 minut
Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Na menší kousky nakrájeného kapra, osolte a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Následně kousky kapra usmažte a nechte na... více o Pečenáče z kapra

Nakládané zelí do sklenic

Nakládané zelí do sklenic

Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou... více o Nakládané zelí do sklenic

Nadýchaný smetanový chlebíček

Nadýchaný smetanový chlebíček

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme základní program, barva kůrky střední. Kdo má rád, přidá ještě zrníčka podle libosti. Chlebíček je... více o Nadýchaný smetanový chlebíček

Trvanlivý zeleninový salát

Trvanlivý zeleninový salát

Zeleninu nastrouháme, cibuli drobně nakrájíme, přidáme olej, ocet, cukr a Deko. V še zamícháme, zatížíme a necháme uležet. V chladu vydrží velmi... více o Trvanlivý zeleninový salát

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • ...
  • 26
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

92
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
59
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
56
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
46
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
43
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Nedávno navštívené recepty:

Čočka po orientálsku Rybíz jako brusinky Hrstková polévka
Rybí pomazánka z tuňáka Výborný letní bramborový salát Kuřecí směs s bramboráčky
Květákový nákyp s kuřecím masem Nepečený dort III. Mrkvová pomazánka extra
Cookies z ovesných vloček Peříčkový řez Tvarohový cheesecake s borůvkami

Další doporučené ingredience:

Nudlové drobení Nugát Nugátové bonbony Nugeta Nuoc mam
Nutela Nutella Nůž Obilná pasta Obilné klíčky
Ochucená majonéza Okon Okoun Okra Okraje buchty
Okurka Okurka červená Okurka salátová Okurkový salát Okurky nakladačky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Ocet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact