• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Ocet

Ocet

Podobné ingredience

  • Balzamikový ocet
  • Balzamikový ocet světlý
  • Bazalkový ocet
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Letní zeleninový salát II.

Letní zeleninový salát II.

Čínské zelí nakrájíme najemno,cibuli nahrubo a papriky a rajčata na kostičky. Zálivku uděláme z octa,oleje,cukru a soli. Nedáváme vychladit!I hned... více o Letní zeleninový salát II.

Nakládané ryby na kyselo

Nakládané ryby na kyselo

Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a... více o Nakládané ryby na kyselo

Srbský guláš

Srbský guláš

Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého... více o Srbský guláš

Polská omáčka

Polská omáčka

Zeleninu a cibuli orestujeme na tuku do zlatova, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky (bez kůry), zastříkneme octem a podlijeme vodou. Do... více o Polská omáčka

Mleté biftečky v zelí

Mleté biftečky v zelí

Maso osolíme, opepříme, přidáme mouku, vejce a dobře propracujeme. Z masa vytvoříme kuličky a ze všech stran je opečeme na rozehřátém oleji. Mirně... více o Mleté biftečky v zelí

Naložená červená řepa

Naložená červená řepa

Uvaříme řepu doměkka, oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme s křenem. Přidáme ocet, cukr, olej, sůl, fenykl, anýz a promícháme. Podle chuti ještě... více o Naložená červená řepa

60 minut
Sladkokyselé kuře

Sladkokyselé kuře

Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo. Do kastrolu nebo... více o Sladkokyselé kuře

20 minut
Matjesy z cukety

Matjesy z cukety

Cuketu oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme na jemné plátky (struhadlo), nakrájíme nadrobno cibuli, přidáme koření, olej, ocet, smícháme a necháme... více o Matjesy z cukety

Pikantní paprikový salát

Pikantní paprikový salát

Papriky zprudka opečeme v troubě nebo na pánvi s minimálním množstvím olivového oleje. Vložíme je do studené vody, pokusíme se sloupnout tenkou slupku... více o Pikantní paprikový salát

20 minut
Balkánský zeleninový salát II.

Balkánský zeleninový salát II.

Rajčata omyjeme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriky na nudličky a všechno vložíme do salátové mísy.... více o Balkánský zeleninový salát II.

Moravské zelí

Moravské zelí

Nakrouhané zelí podlijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a necháme chvíli dusit odkryté, aby vyprchaly čpavé látky. Pak přidáme na sádle osmahnutou... více o Moravské zelí

30 minut
Bramborový salát na statkářský způsob

Bramborový salát na statkářský způsob

Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata nakrájíme na dílky, salám a okurky na kostky. Brambory marinujeme v nálevu z vývaru, octa,... více o Bramborový salát na statkářský způsob

Listové těsto II.

Listové těsto II.

250 g tuku,250g hl.mouky,1 žloutek, l žíce octa , 6 lžic vody, špetka soli. Levnější: 250g tuku, 350g hl.m., 1 žloutek,+ lž.octa,8-10 lžic vody,špet... více o Listové těsto II.

Fazole na kyselo se žampiony

Fazole na kyselo se žampiony

Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Na zpěněném másle a cibulce podusíme plátky žampiónů, přidáme měkké fazole. Zalijeme trochou vody (ve které... více o Fazole na kyselo se žampiony

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Zelí a mrkev nastrouháme, papriky a cibule nakrájíme na tenké plátky. Přilijeme ocet, zasypeme cukrem, Dekem a olejem. Pořádně promícháme a necháme... více o Čalamáda II.

60 minut
Medovník 2

Medovník 2

Med, cukr, vejce a Heru mícháme nad párou v hrnci. Pak smícháme 2kávové lžičky jedlé sody, kterou neutralizuji octem ( což údajně znamená ji trošičku... více o Medovník 2

120 minut
Sádlové taštičky

Sádlové taštičky

Z uvedených surovin zpracujeme dvě těsta: 1.těsto: 500 g umletého sádla smícháme s 500 g hladké mouky a vypracujeme hladký bochánek, který vyválíme na... více o Sádlové taštičky

Kečup sladký

Kečup sladký

Rajčata a jablka opláchneme, cibuli oloupeme a vše rozkrájíme. Dáme do kastrolu a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Přidáme sůl, cukr, ocet a... více o Kečup sladký

60 minut
Čalamáda

Čalamáda

Papriky rozpůlíme, vyjmeme jádřince a bílé přepážky a lusk pokrájíme na nudličky. Z rajčat vykrojíme tvrdá lůžka a rozkrájíme je na čtvrtky. Zelí... více o Čalamáda

30 minut
Coleslaw salat

Coleslaw salat

Zálivka se připraví zvlášt a pak se jenom přelije přes nakrájenou zeleninu.... více o Coleslaw salat

Kuřeč ala tetřev

Kuřeč ala tetřev

Pracovní postup: Z vína, vody, octa a koření svaříme lák. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, naložíme do vychladlého láku a necháme do druhého dne.... více o Kuřeč ala tetřev

Teplý zelný salát se špekem

Teplý zelný salát se špekem

Zelí nakrájíme na nudličky a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme. Uděláme si nálev z octa, soli, pepře, cukru a vody. Na teplé zelí dáme cibuli,... více o Teplý zelný salát se špekem

Kuře na tymiánu III.

Kuře na tymiánu III.

Kuře rozdělíme na porce, osolíme, vložíme do porcelánové mísy a posypeme tymiánem. V kastrolku smícháme suroviny na marinádu a svaříme. Do vychladlé... více o Kuře na tymiánu III.

30 minut
Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

V salátové míse promícháme ocet, olej, sůl a pepř. Přidáme nakrouhané zelí, cibuli, mrkev a červenou papriku. Dobře promícháme, přikryjeme a necháme... více o Zelný salát s mrkví a paprikou

Nakládané zelí

Nakládané zelí

Suroviny smícháme a nacpeme jich co nejvíce do skleniček. Při použití prostředku DEKO není následující sterilace nutná, vzhledem k tomu, že obsahuje... více o Nakládané zelí

Perské kuře

Perské kuře

Kuře omyjeme, naporcujeme na menší kousky. S octem rozmixujeme cibuli, stroužky česneku, naředíme trošku vodou a olejem a přidáme všehno koření. Do... více o Perské kuře

45 minut
Chlupaté houbové knedle se zelím

Chlupaté houbové knedle se zelím

Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, namočené houby, krupici, majoránku, osolíme. Zamícháme těsto lžící a vykrajujeme na půl lžíce knedlíčky a... více o Chlupaté houbové knedle se zelím

vaječná tlačenka II.

vaječná tlačenka II.

Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Mezitím smícháme 3dcl vody s octem, solí a pepřem, zahřejeme na 60°C a želatinu v tomto roztoku za stálého... více o vaječná tlačenka II.

aspik - základní recept

aspik - základní recept

Aspik: Sůl rozpustíme ve vodě, přidáme koření, nakrájenou cibuli, cukr, ocet a vše povaříme. Roztok vychladíme asi na 60°C a rozpustíme v něm želatinu... více o aspik - základní recept

Koprovka

Koprovka

V troše mléka rozšleháme mouku a vmícháme do části vroucího vývaru se zbylým mlékem. Vaříme s přidáním cukru, octa, případně soli. Podle potřeby... více o Koprovka

Omáčka k masům - Salsa verde

Omáčka k masům - Salsa verde

Vařené žloutky třeme za postupného přidávání oleje. Když nabudou, přidáme drobně rozsekaný bílek, ochutíme octem, solí, špetkou cukru a pepřem.... více o Omáčka k masům - Salsa verde

Zálivka z nivy

Zálivka z nivy

Sýr nastrouháme a s uvedenými přísadami dobře promícháme. Používá se k ochucení zeleninových salátů.... více o Zálivka z nivy

bramborový salát italský s kapari

bramborový salát italský s kapari

Uvařené brambory sloupneme a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku, cibuli, bazalku a vejce natvrdo a vše promícháme s bramborami. Přidáme omyté... více o bramborový salát italský s kapari

45 minut
bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Ve slané vodě s kmínem uvaříme čisté brambory i se slupkou. Nepřevařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, ještě vlažné smícháme s cibulí... více o bramborový salát bavorský

Utopenci VI.

Utopenci VI.

Špekacky oloupeme, a nakrojime (pak neco -cibuli, papriku- dame dovnitr). Rozrojime v pulce podelne a skladame do sklenice. Prokladame na kruhy... více o Utopenci VI.

Naložený kozí sýr

Naložený kozí sýr

4 sklenice (po 350 ml) na sklenici asi 640 kcal, 35 g bílkovin, 37 g tuků, 36 g sacharidů 1. Kozí sýr nakrájíme na hranolky. Lahůdkovou cibulku... více o Naložený kozí sýr

Listové těsto - základní recept

Listové těsto - základní recept

Máslo prohněteme s třetinou prosáté mouky, vytvarujeme do čtverce a necháme v chladu ztuhnout. Ze zbylé mouky, žloutku, soli, octa a vody zaděláme... více o Listové těsto - základní recept

Rychly jablkovy zavin

Rychly jablkovy zavin

Těsto zpracujeme, tence rozválíme na 4 záviny, naplníme NA KOSTIČKY nakrájenými jablky, posypeme vším co normálně (já dávám rozdrcené piškoty, rozinky... více o Rychly jablkovy zavin

Kyselo

Kyselo

Z másla a mouky umícháme světlou jíšku a za stálého míchání po částech přilijeme vodu. Přidáme oloupané a pokrájené brambory, pokrájené houby (sušené... více o Kyselo

Pikantní okurkový salát II.

Pikantní okurkový salát II.

Oloupané okurky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme odležet. Česnek rozetřeme se solí a smícháme s rozsekanými ořechovými jádry. Přidáme olej,... více o Pikantní okurkový salát II.

45 minut
Skopové maso kung-pao

Skopové maso kung-pao

Maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm a každý plátek naklepeme tak, aby byl co nejtenčí a potom ho ostrým nožem nakrájíme na nudličky. Plátky masa... více o Skopové maso kung-pao

120 minut
Boršč III.

Boršč III.

Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka,... více o Boršč III.

60 minut
Bramborový salát s majonézou

Bramborový salát s majonézou

Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek a ostatní... více o Bramborový salát s majonézou

bramborový salát k rybě

bramborový salát k rybě

uvaříme si neoloupané brambory po uvaření je oloupeme ,nakrájíme na obdelníčky přidáme nakrájenou cibuli a další ingredience a důkladně promíchame je... více o bramborový salát k rybě

15 minut
Rajčatový salát III.

Rajčatový salát III.

Omytá rajčata nakrájíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme zálivkou. Promícháme a dáme vychladit.... více o Rajčatový salát III.

Medailonky z kančí kýty se šípkovou omáčkou

Medailonky z kančí kýty se šípkovou…

Maso z kýty divočáka na dva dny naložíme do směsi uvedené zeleniny a koření. Pak maso očistíme a nakrájíme na medailonky (asi 2 cm silné), které... více o Medailonky z kančí kýty se šípkovou omáčkou

Indické chutney

Indické chutney

Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney nasypeme rozinky, které necháme... více o Indické chutney

60 minut
Kuře po Kanadsku

Kuře po Kanadsku

Touto směsí polejete již očistěné kuře a dáte péct. Občas trošku podlijete.... více o Kuře po Kanadsku

Moravské zelí (4 osoby)

Moravské zelí (4 osoby)

Na nudličky pokrájené zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a dusíme nejprve v otevřené nádobě. V jiné nádobě osmažíme na sádle nakrájenou cibuli,... více o Moravské zelí (4 osoby)

75 minut
Chilli omáčka

Chilli omáčka

Všechnu zeleninu na hrubo nakrájíme, podusíme do měkka na části oleje, přidáme koření, ocet, cukr, zbylý olej a vaříme do zhoustnutí zhruba hodinu.... více o Chilli omáčka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • ...
  • 26
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Poslední sledované recepty

223
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
76
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Michal David slavil patnáctiny vnuka: Drahý dárek s překvapením!

Michal David slavil patnáctiny vnuka: Drahý dárek s překvapením!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Nedávno navštívené recepty:

Špenátový štrůdl Tradiční tažený štrůdl Bábovka z pomazánkového másla
Palačinky od Petra Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků Skvělá šunková pomazánka
Pizza podle Jamieho Olivera Salát z kysaného zelí - vitaminová bomba Vanilkovo-jablečná pohádka
Výborný kuřecí salát II. Dušené hovězí s mrkví a fazolkami Masové koule na zelenině

Další doporučené ingredience:

Nudlové drobení Nugát Nugátové bonbony Nugeta Nuoc mam
Nutela Nutella Nůž Obilná pasta Obilné klíčky
Ochucená majonéza Okon Okoun Okra Okraje buchty
Okurka Okurka červená Okurka salátová Okurkový salát Okurky nakladačky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Ocet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact