Do zlatova upečené rybí řízky (v trojobalu) necháme naložené nejméně přes noc v tomto nálevu: 1díl octa, 6dílů vody, bobkový list svařit a horké nalít...
více o Kapr naložený v nálevu
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do poloměkka.
Potom přidáme na kostičky...
více o Polévka ZELNÁ
Rajčata pokrájíme na osminky, přidáme nudličky paprik a cibule, trochu utřeného česneku, sůl pepř petrželku, trošku octa a nakonec olej. V létě je to...
více o Rýžový salát španělský
Čisté houby nakrájíme na silnější plátky a dáme na 1 minutu do horké vody. Obalíme ve strouhance, ve vajíčkách a opět ve strouhance a opečeme do...
více o Houbové pečenáče II.
Očištěný křen nakrájíme na kolečka a rozmixujeme s 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, lžící cukru, lžící octa a lžičkou soli. Vytvořenou kaši plníme...
více o Křen do skleničky
Do sklenice dáme trochu vody a sůl, rozmícháme jí a pak přidáme jogurt, ocet a zbylou vodu. Znovu pořádně rozmícháme a můžeme podávat. Třeba v parném...
více o Ajrian - osvěžující nápoj
Mrkev dáme vařit vcelku. Když je uvařená, oloupe se a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Podlijeme trochou vody, zahustíme připravenou jíškou a ještě...
více o Mrkvové zelí
Nakrouhané zelí smícháme s nakrájenou cibulí a kmínem. Připravíme si nálev - svaříme vodu s octem a solí, necháme vychladnout a přidáme sladidlo a...
více o Zelí krouhané - expres
Ryby očistíme - nevaříme je, zbavíme ploutví, páteře a hlavy. Tak vytvoříme z ryb filety, které pak nameleme na masovém strojku. Přidáme pepř, sůl,...
více o Karbanátky ze syrových ryb na kyselo
Z mletého masa a přísad se připraví klasická sekaná. Z ní se dělají malé karbanátky. Ty se pak smaží na oleji. Po usmažení se dají okapat, aby nebyly...
více o Nákládané karboše
Syrové ryby očistíme a zbavíme páteře, ploutví a hlavy. Vytvoříme vlastně filety. Pak je rozemeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme na jemno...
více o Nakládané rybí karbanátky
Čisté fazole namočíme předem na 6 hodin do studené vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Na kostičky nakrájený bůček...
více o Pikantní fazolová polévka II.
Zelí pokrájíme na čtverečky 3x3 cm.
Rozpálíme olej, osmahneme jemně nakrájený pórek s paprikami, přidáme zelí, cukr, ocet, sojovou omáčku, glutasol...
více o Teplý ostrý salát z pekingského zelí
Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout. Očištěnou růžičkovou kapustu vaříme v menším množství osolené vody asi 10 minut. Na oleji necháme...
více o Salát z růžičkové kapusty a brambor
Brambory uvaříme ve slupce, fazolky ve slané octové vodě. Oloupané horké brambory nakrájíme na plátky smícháme s uvařenými pokrájenými fazolkami....
více o Fazolkový salát s brambory
Křen s jablky pomeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na robotu a smícháme s cukrem, solí a octem. Směs naplním do dobře vymytých skleniček a...
více o Jablečný křen II.
Ve 2 litrové zapékací misce vhodné do mikrovlnky smíchejte cukety a kukuřičný škrob, poté přidejte zbývající přísady. Přiklopte pokličkou a dejte do...
více o Rychlé cukety ve sladkokyselé omáčce
Na oleji osmažíme cibulku a přidáme mleté maso. Vysmažíme za stálého míchání a potom přidáme na proužky nakrájenou papriku, okořeníme mletou paprikou,...
více o Mleté maso s kysaným zelím
Houby nakrájíme a svaříme 3 minuty ve slané vodě. Zchladíme a dáme do mísy. Přidáme nakrájené papriky, cibuli a vše uvedené v ingrediencích,...
více o Houbové Uncle Bens
Na rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli s cukrem a mícháme až lehce zkaramelizuje. Poprášíme moukou a zalijeme masovým vývarem a pivem....
více o Cibulová pivní omáčka
Vše dáme vařit asi na 4 min. Potom vyndáme na mísu a necháme vychladnout.
Paprika se narovná do sklenic, zatíží se špejlí, dá se cibule a zalije se...
více o Papriky v oleji
Okurky, nastrouháme osolíme, jemně promícháme a necháme chvíli odpočinout. Okurky pustí šťávu, kterou slijeme. Pak k okurkám přidáme cukr, ocet a pepř...
více o Sterilovaný okurkový salát
Krátce povaříme ocet, sůl a koření , podle chuti můžeme do vroucího nálevu přihodit pár feferonek.
Do vyšší sklenice urovnáme uzeniny, proložené s...
více o Utopenci VIII.
Salám, okurku, cibuli umeleme, přimícháme majonézu a tuto směs přidáme do vychladlého nálevu. Je to vynikající pomazánka. Nejlíp chutná na chlebíčkách...
více o Pikantní pomazánka na chlebíčky
Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak...
více o Polská polévka z červené řepy
Nálev: všechny suroviny svaříme a necháme 3 hodiny louhovat přikryté a pak přecedíme. Zelí nakrájíme a spaříme 1 minutu ve vroucí vodě, do které jsme...
více o Sterilovaná zeleninová směs s houbami
Zeleninu nakrájíme na kousky, trochu podlijeme vodou, přidáme koření, ocet, sůl a cukr a vaříme doměkka. Poté necháme směs vychladnout a rozmixujeme....
více o Halali
Marináda: do vody dáme vařit ocet, sůl, koření, bobkový list a na plátky pokrájenou cibulku a pivo.
<BR>Rybu očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na...
více o Nakládaná ryba - pečenáče
Zelí jemně nakrouháme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli o ostatní přísady a dukladně promícháme. Necháme přes noc v chladu odležet.
Naplníme do...
více o Hlávkové zelí s křenem
Vychladlý květák rozebereme na malé růžičky, čerstvou okurku nakrájíme na kostičky. Promícháme se zálivkou s oleje, cukru, soli, pepře nebo pálivé...
více o Salát z květáku a okurky
Červenou řepu oloupeme a jemně nastrouháme. Uvaříme v 1,5 l osolené vody. Když je řepa měkká, přidáme jogurt rozšlehaný s vejcem.
Ochutíme čerstvým...
více o Polévka z červené řepy s jogurtem
Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky....
více o Utopenci se zelím
Omyté, popřípadě oloupané cukety nastrouháme nahrubo, necháme krátce odpočinout a přebytečnou vodu slijeme. Papriky očistíme a nákrájíme na nudličky....
více o Pikantní cuketový salát s paprikami
Omyté, mladé cukety nakrájíme na kostky nebo na špalíčky a narovnáme do čistých lahví. Do každé láhve přidáme snítku kopru, jedno kolečko mrkve, jeden...
více o Cukety ve sladkokyselém nálevu
Naporcujeme si kuře na 4 díly, osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme máslo, česnek, trochu citronové šťávy a polejeme kořeněnou omáčkou.
Kořeněná...
více o Kuře na čtvrtek
Nakrájíme lososa na velice tenoulinké plátky a rozložíme na talíř zdobený kadeřavým salátem.
Na povrch jemně nastrouháme čerstvý zázvor jen tak zlehka...
více o Hana´s losos na rychlo
Brambory uvaříme ve slupce a necháme chvilku vychladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
Brokolici a květák pečlivě omyjeme,...
více o Křehký salát s bramborami
Na mírném ohni necháme v oleji rozpustit cukr, Pikant fix a ocet. Až se cukr rozpustí, stáhneme směs z plotny a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na...
více o Nakládaný hermelín II.
Oloupeme buřty, podélně nařízneme, rozevřeme a nasypeme do nich černý pepř, můžeme nacpat i kolečko cibule. Do sklenice skládáme buřty do kolečka a...
více o Utopenci VII.
Celer oloupeme, dáme do vařící vody osolené a okyselené octem a vaříme do poloměkka. Necháme vychladnout. Z taveného sýra, nivy a česneku uděláme...
více o Smažený plněný celer
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý obsah Deky, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout.
Špekáčky oloupeme, rozkrojíme, ale nedokrojíme a do sklenice...
více o Domácí utopenci II.
Špekáčky oloupeme a jak kdo chce nakrájíme, nebo podélně rozřízneme.
<BR>Nálev: smícháme worchestrovou omáčku, ocet, olej, hořčici a kečup s vodou,...
více o Utopenci speciál
Přebrané a oprané fazole nasypeme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) máčet. Potom do hrnce přidáme několik...
více o Fazulačka
Suroviny smícháme v těsto, vykrájíme kuličky a vaříme ve vodě s octem 6-8 minut (dokud nevyplavou).
Můžeme podávat slané s roztavenou slaninou nebo se...
více o Tvarohové kuličky
Filé nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, opaprikujeme a obalíme jen ve vejcích a strouhance. Osmažíme a necháme vychladnout. Cibuli...
více o Rybí filé v kyselém nálevu
Houby nakrájíme na silnější plátky, obalíme v trojobalu, na tuku usmažíme, naskládáme do 1 l sklenic a zalijeme teplým nálevem. Necháme stát 24 hodin....
více o Houbové pečenáče
2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak....
více o Houbová čalamáda
Květák opláchneme a v osolené vodě s přidáním octa uvaříme do poloměkka. Necháme okapat, rozdělíme na růžičky a dáme do mísy. Žampiony nakrájené na...
více o Květákový salát se žampiony