Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření...
více o Maso přes noc
Připravíme si máslovou jíšku, do které přidáme rajský protlak, krátce osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Pak dáme koření, cukr, bujón, provaříme a...
více o Rajská sváteční polévka
Prsa naklepeme a nakořeníme. Čtvereček alobalu vytvarujeme do mističky a zalijeme asi 2-3 lžícemi oleje. Poklademe na kolečka pokrájenou cibulí a na...
více o Kuře v alobalu na tymiánu a cibuli
Na tuku osmažíme dozlatova cibuli a zeleninu, vše nakrájené na kolečka, celer na kostičky.
Přidáme osolené a opepřené porce kuřete, posypeme...
více o Dušené kuře v zelenině II.
Papriky, cibule, česnek a rajčata nakrájíme na větší kousky, přidáme žampióny na plátky, vše promícháme přidáme nové koření, pepř a bobkový list,...
více o Dušené kuře v zelenině
Čisté houby nakrájíme na silnější plátky a dáme na 1 minutu do horké vody. Obalíme ve strouhance, ve vajíčkách a opět ve strouhance a opečeme do...
více o Houbové pečenáče II.
Na olej nebo máslo dáme pokrájenou cibuli. Oloupeme brambory, pokrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí a...
více o Zelňačka tety Vandy
Z mletého masa a přísad se připraví klasická sekaná. Z ní se dělají malé karbanátky. Ty se pak smaží na oleji. Po usmažení se dají okapat, aby nebyly...
více o Nákládané karboše
Připravíme si vývar z kuřecí kostry nebo špalíčku do kterého dáme sůl a nové koření. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme. Na pánvičce s...
více o Kuřecí polévka s drožďovými knedlíčky
Houby nakrájíme a svaříme 3 minuty ve slané vodě. Zchladíme a dáme do mísy. Přidáme nakrájené papriky, cibuli a vše uvedené v ingrediencích,...
více o Houbové Uncle Bens
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, dolejeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list a pepř...
více o Zelňačka mojí maminky
Do hlubokého pekáče či kastrolu nalijeme olivový olej (čím méně tím lépe) a vložíme do trouby vyhřáté cca na 200 °C. Přidáme cibuli nakrájenou na...
více o Rajská trochu jinak
Krátce povaříme ocet, sůl a koření , podle chuti můžeme do vroucího nálevu přihodit pár feferonek.
Do vyšší sklenice urovnáme uzeniny, proložené s...
více o Utopenci VIII.
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián,...
více o Vynikající zapečené vepřové kotlety
Nálev: všechny suroviny svaříme a necháme 3 hodiny louhovat přikryté a pak přecedíme. Zelí nakrájíme a spaříme 1 minutu ve vroucí vodě, do které jsme...
více o Sterilovaná zeleninová směs s houbami
Zeleninu nakrájíme na kousky, trochu podlijeme vodou, přidáme koření, ocet, sůl a cukr a vaříme doměkka. Poté necháme směs vychladnout a rozmixujeme....
více o Halali
Větší klobouky hub rozčtvrtíme a obalíme v trojobalu, fritujeme cca. 5 min.
Vychladlé naskládáme do sklenice-vrstva hub, vrstva cibule. Přidáme koření...
více o Houbové pečenáče III.
Marináda: do vody dáme vařit ocet, sůl, koření, bobkový list a na plátky pokrájenou cibulku a pivo.
<BR>Rybu očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na...
více o Nakládaná ryba - pečenáče
Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky....
více o Utopenci se zelím
Omyté, mladé cukety nakrájíme na kostky nebo na špalíčky a narovnáme do čistých lahví. Do každé láhve přidáme snítku kopru, jedno kolečko mrkve, jeden...
více o Cukety ve sladkokyselém nálevu
Oloupeme buřty, podélně nařízneme, rozevřeme a nasypeme do nich černý pepř, můžeme nacpat i kolečko cibule. Do sklenice skládáme buřty do kolečka a...
více o Utopenci VII.
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý obsah Deky, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout.
Špekáčky oloupeme, rozkrojíme, ale nedokrojíme a do sklenice...
více o Domácí utopenci II.
Pekáč vymažeme máslem, navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme...
více o Zapečené vepřové kotlety
Přebrané a oprané fazole nasypeme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) máčet. Potom do hrnce přidáme několik...
více o Fazulačka
Brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Petržel a půlku mrkve na tenká kolečka, druhou půlku mrkve nastrouháme. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej a...
více o Polévka z naší zahrádky
Filé nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, opaprikujeme a obalíme jen ve vejcích a strouhance. Osmažíme a necháme vychladnout. Cibuli...
více o Rybí filé v kyselém nálevu
Houby nakrájíme na silnější plátky, obalíme v trojobalu, na tuku usmažíme, naskládáme do 1 l sklenic a zalijeme teplým nálevem. Necháme stát 24 hodin....
více o Houbové pečenáče
Na másle osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme hladkou mouku, zamícháme, aby se neudělaly hrudky a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření (kdo...
více o Rajčatová ovesná polévka na italský způsob
Mladé cukety a cibuli nastrouháme na tenká kolečka, papriky na proužky, dáme do sklenice, proložíme přísadami, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a...
více o Cuketový salát s cibulí
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a...
více o Polévka z kapra
Dáme vařit na kostky nakrájené brambory v malém množství osolené vody, přidáme koření.
Před změknutím přidáme okurky nakrájené na drobno a nakrájený...
více o Hodolanská omáčka II.
Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme...
více o Treska na zelenině
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme...
více o Panenský štrůdl
Kuře rozdělíme na 10 dílů a osolíme. Na pánvi rozpáleného oleje kousky kuřete osmahneme. Nakrájíme cibuli na drobno a vyjmeme kuře z pánve, vložíme...
více o Perské kuře II.
Na roztavené slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a zeleninu. Pak přidáme nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Osolené a opepřené...
více o Guláš ze srnčího masa
Propláchnutou namočenou čočku uvaříme jen do poloměkka v neosolené vodě s novým kořením. Pak k ní přisypeme přebrané a dvakrát spařené jáhly....
více o Čočkový prejt
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou...
více o Boršč bez masa
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se...
více o Vepřová játra na smetaně
Omytá kolena dáme vařit (nejlépe do papiňáku) s vodou spolu s oloupanou cibulí, česnekem, kořením a solí. Křen smícháme se strouhaným jablkem, octem a...
více o Ovarové koleno s jablkovým křenem
Nastrouhanou zeleninu a na hrubo nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na tuku. Přidáme hladkou mouku, osmažíme a přimícháme protlak nebo rajčata....
více o Omáčka z rajčat a zeleniny
Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu podusíme na másle, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova,...
více o Falešná svíčková omáčka
Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a...
více o Nakládané ryby na kyselo
brambry uvaříme zvlášť
Dáme vařit zelí s kořením až je měkké přidáme klobásky nakrájené, 1 kostku masoxu, uděláme na tuku cibulku do sklovata a...
více o Zelňačka červená
Bůček osolíme a v tlakovém hrnci ho spolu s několika kuličkami nového koření,pepře a 4 pokrájenými stroužky česneku uvaříme doměkka.
Pak ho necháme...
více o Důvod k rozvodu
Cuketu oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme na jemné plátky (struhadlo), nakrájíme nadrobno cibuli, přidáme koření, olej, ocet, smícháme a necháme...
více o Matjesy z cukety
Očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, okořeníme veškerým kořením,...
více o Kuře na divoko II.
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme.
Pak zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod...
více o Pepřové ragú
Hřebíček spolu s novým kořením utlučeme ve hmoždíři nebo umeleme, přidáme kari, pepř a vše smícháme s moukou.
Ryby omyjeme, osušíme a obalíme v mouce...
více o Pstruh s mandlemi III.