Z mouky, másla, cukru, žloutku a špetky soli vypracujte hladké těsto. Dejte ho na půl hodiny do chladu. Tvaroh ušlehejte spolu se zakysanou smetanou,...
více o Tvarohovo-nektarinkový koláč
Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí rozpusťte máslo. Přidejte med a na mírném ohni vařte asi 2 minuty. Pak sejměte z ohně....
více o Obrácený koláč s nektarinkami
Nalámanou čokoládu a 120 ml horké vody rozpusťte ve vodní lázni. Hmotu nechte vychladnout a přitom stále míchejte, dokud nebude hladká a lesklá. Po 3...
více o Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Nektarinku rozhmoždíme a zbavíme pecky. Poté ji vložíme do malého hrnce s možností rychlého míchání za vysoké teploty, přilijeme 2 dcl vody a vaříme...
více o Nektarinkový sirup
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete olejem a vyložte pečicím papírem. Každou nektarinku nakrájejte na asi 8...
více o Nektarinkový koláč
Uděláme si těsto na košíčky, můžete použít jakýkoliv recept, na který jste jinak zvyklí, ale měly by být kakaové. Do tvarohu přidáme cukr, ušleháme....
více o Kakaové košíčky s tvarohem a ovocem
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, jablka oloupeme a nektarinky vypeckujeme, vše nakrájíme na cca stejné kousky jako kuřecí maso. Slaninu...
více o Kuřecí špíz s ovocem a opékaným bramborem
Přišla na mě mlsná a napadlo mě tohle: předem vychlazené nektarinky a balkánský sýr nakrájet na kousky a smíchat dohromady, toť vše. Napichovat...
více o Svačinka pro horký den
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso na nudličky a důkladně ho opečeme, osolíme, opepříme. Přidáme broskev, papriku (obojí...
více o Barevná kuřecí směs wok na sladkokyselo
Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení....
více o Sušení ovoce v sušičce
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme prosátou mouku a citronovou šťávu. Vymažeme a vysypeme plech, vlijeme na něj těsto a...
více o Citronové dortíky
Opláchněte broskve a nektarinky a rozkrájejte je na osminky. Pokropte je citronovou šťávou a posypte cukrem. Promíchejte a uložte na hodinu do...
více o BROSKVE A NEKTARINKY NA VÍNĚ
Do velkého džbánu nalijeme víno, přidáme cukr, koňak a promícháme. Přidáme na malé kousky nakrájený omytý pomeranč, citron i s kůrou (pokud možno...
více o Španělská Sangria
Hotové palačinky potřeme nutellou a posypeme lískovými jádry. Zabalené palačinky dáme na talířek, doplníme zmrzlinou, plátky nektarinky, šlehačkou a...
více o Palačinky se zmrzlinou
Na dno poháru nalijeme vanilkový pudink, přidáme cukrářské piškoty a 2 kopečky zmrzliny.
Ozdobně nastříkáme šlehačku, kterou posypeme skořicí a...
více o Vynikající zmrzlinový pohár