Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dosklovata. Přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku a mleté maso.
Poté přidáme na kostičky nakrájenou...
více o Chili con carne s kukuřicí
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,...
více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Silnější plátky vepřového (krkovice, kotleta...) nebo drůbežího (kuřecí prso, krůtí steak...) masa opatrně prořízneme, ale nedokrojíme a uděláme si...
více o Hermelínové kapsy na žampionech
Na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek, přidáme papriku nakrájenou na středně velké kousky, posolíme opepříme a pár minut...
více o Červená papriková polévka
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše...
více o Tradiční falafel
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný...
více o Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájené cibule dozlatova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso a osmažíme.
Po...
více o Guláš (nejen) se žampiony
Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony,...
více o Portobello s nivou a šunkou
Na sádle nechte zesklovatět cibuli. Poté přidejte šunku a slaninu. Na 20 sekund přidejte nakrájený česnek. Poté zalijte vodou, přidejte bujon a...
více o Pořádná česnečka
Žebírka osolíme a opepříme. Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a podle chuti bylinky, které buď necháme v celku jako snítku, nebo...
více o Bylinková žebírka na pivu
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a nasekáme si česnek. Hermelíny rozkrojíme v půlce. Dalších asi 5 stroužků si prolisujeme, připravíme si chilli a...
více o Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Papriky omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky nebo čtvrtky, jsou-li malá, koktejlová, která jsou nejvhodnější....
více o Lečo se smetanovou omáčkou
Mrkev, pórek, brokolici, bramboru a česnek očistíme, nakrájíme na plátky či na kostičky.
Dáme společně vařit do 1,25 l vody, přidáme drcený kmín, sůl...
více o Bánská polévka
Maso nakrájíme na plátky či větší kousky, které mírně poklepeme. Poklepané maso potřeme hořčicí do které jsme si nejdříve zamíchali česnek, sůl a...
více o Krkovice s červeným zelím
Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji...
více o (nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
1. směs opékejte na oleji dozlatohněda. Přidejte druhou směs a duste až je čočka měkká, dokončete 3 lžícemi posekané zelené petrželky, 1 lžící...
více o Arménská čočková polévka
Na oleji lehce orestujeme česnek. Přidáme okapanou kapii smíchanou se sýrem. Promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Za stálého míchání vše...
více o Vejce s nakládanou kapií
Z přísad vypracujeme těsto, necháme chvíli kynout. Uděláme si malé bochánky, z nichž na pomoučněném vále vytvoříme placky. Vložíme je do trouby na...
více o Italské placky
Přísady (kromě rajčat) vložíme do pekárny (zachováme pořadí), zapneme program FRENCH, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Až zazní zvukový...
více o Italský bílý chléb II.
Papriku, cibuli a koření lehce podusíme na oleji bez česneku. Směs necháme vychladnout. Hermelín, středně uleželý, rozkrojíme na plocho, jedenu...
více o Naložený Hermelín I.