Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z nich pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso...
více o Sojový salát se sýrem a zeleninou
Cibuli nakrájejte nadrobno, krátce orestujte na sádle, dokud nezesklovatí. Pak přidejte mletou papriku a rajčatovou passatu - dejte pozor, aby se...
více o Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Listové těsto vyválíme a dáme na plech s pečícím papírem. Brokolici povaříme a poté na těsto položíme na růžičky rozebranou brokolici, posypeme...
více o Brokolicový koláč z listového těsta
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě krátce povaříme, pak scedíme, necháme okapat a vychladnout. Část růžiček (asi čtvrtinu) ponecháme na...
více o Květákový salát nebo pomazánka
Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, droždí, sůl, cukr a vlažné mléko. Zaděláme a necháme kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme napůl a vykoulíme koule...
více o Pizza přímo od Itala ;) ♥
Škvarky, lečo a scezené kapie umeleme na masovém strojku. Přidáme hořčici, vegetu a vejce a vše důkladně promícháme.
Poté plníme do skleniček jako...
více o Škvarková pomazánka sterilovaná
Špekáčky oloupeme, pokud máme špekáčky ve střívku, loupat nemusíme.
Do špekáčků uděláme dva hluboké zářezy. Jeden zářez okořeníme mletým pepřem, druhý...
více o Paprikový utopenec
V míse smíchejte nastrouhané syrečky, tvaroh, najemno nakrájenou cibuli, strouhanou sterilovanou okurku, beraní rohy a papriku.
Výborná a rychlá...
více o Tvarůžková pomazánka V
Dle počtu strávníků, vybereme množství králičího masa (nohy, hřbet, celý králík)
Maso opláchneme, nasolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou na...
více o Králičí v zelenině
Do misky dáme tvaroh, ramu, sterilovanou papriku bez nálevu (doporučuji české výrobky Hamé, Otma. Zahraniční nemají dobrý nálev), na jemno nakrájenou...
více o Budapešťská domácí pomazánka
Očištěné, vykuchané a omyté ryby (asi 3 kg) nasolíme a dáme do uzavíratelné nádoby na 3 dny do lednice. Po uplynutí této doby ryby důkladně opláchneme...
více o Rybí salát GURMÁN
Nejdříve si připravíme nádivku. Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, až cibule zesklovatí přidáme obě vajíčka, která osolíme a mícháme...
více o Kotlety s nádivkou
Cibule do zlatova osmažíme na másle, posypeme červenou paprikou a gulášovým kořením. Nákrájené hovězí maso necháme na cibulce pořádně ze všech stran...
více o Guláš se sterilovanými paprikami
Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, osolíme, dáme chilli a necháme dusit. Pokud by se to...
více o Masová směs s červeným zelím a paprikou
Jatýrka osušíme a nakrájíme na nudličky, ve vyšší vrstvě oleje ve Woku zprudka opečeme. Vyndáme, slijeme olej. Cibuli nakrájenou na měsíčky dáme...
více o Kuřecí jatýrka super
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky podle...
více o Konšelské peklo
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno, mírně osolíme a lehce...
více o Budapešťská výborná pomazánka
Na ptáčky: maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme kousek párku nebo klobásky, kyselou okurku, vejce uvařené natvrdo, kousek...
více o Ptáčky nebo roládky z králíka
Fazole namočíme večer před vařením. Druhý den uvaříme v té vodě (může se i v papiňáku asi 20-30 minut) do měkka. Na pánvi na trošce olivového oleje...
více o Fazole s uzeninou
Nejprve si uděláme vaječinku. Až vychladne, přidáme a vmícháme kuličky hrášku, ale opatrně, aby se nám nerozpučily. Listové těsto rozdělíme na dvě...
více o Plněná roláda z listového těsta
Oloupaný salám a sýr nakrájíme na kostičky nebo nudličky, vejce na kostičky, dílky nebo plátky. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a vše...
více o Holandský salát
Brambory oloupeme, nakrajíme na na malé kousky, nasypeme do hrnce, přidáme sůl a kmín a uvaříme. Mezitím na pečící pánvi necháme rozpustit máslo,...
více o Brambory s kuřecím masem a žampiony
Na části tuku osmažíme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, kmín, majoránku, pepř, utřený česnek,...
více o Pašerácký guláš
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky,...
více o Zapékané mexické plátky
Párky nakrájíme na kolečka, okurku na kostičky, papriku na nudlička a cibuli na půlměsíčky. Vše smícháme.
Připravíme nálev: olej smícháme s kečupem,...
více o Pivní pikantní salát s párky
Sýr nakrájíme na malé kostičky asi 6x6 mm, mražený hrášek spaříme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli rozřízneme nejprve na čtvrtiny a ty potom...
více o Sýrový salát s hráškem
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. Cibuli celou pokrájíme na malé kousky. Točený salám taktéž. Na rozehřátou pánev s trochou oleje přidáme cibuli...
více o VlCiho těstoviny
Sterilovanou papriku nakrájíme na menší kousky, zeleninu rovněž nakrájíme na co nejmenší kousky, aby se salát pěkně rozležel. Vše smícháme, přidáme...
více o Feferonový salát
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do pekáče vysypeme celý obsah sklenice naložené cibule s paprikami...
více o Babiččin králík
Kuřecí maso nakrájíme nadrobno, stejně tak játra a klobásu, kterou jsme oloupali. Cibuli nakrájíme nadrobno, hlívu na plátky.
V kotlíku rozehřejeme...
více o Směs březovského sládka
Panenskou svíčkovou naklepeme hranou dlaně a po délce, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 2...
více o Brněnský drak