Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.
Mezitím si pokrájíme...
více o Přírodní rybí filety se zeleninou
Do pekáčku naskládejte všechny ingredience kromě fety, zakápněte olivovým olejem a důkladně promíchejte.
Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180...
více o Olivy s ginem
Cibuli drobně pokrájíme a na oleji (nejlépe olivovém) osmažíme dosklovata. Přidáme zpěnit nasekaný česnek, přidáme rajčata a olivy (nejsou nutné). Vše...
více o Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky, žampióny na půlky, dáme na plech, posolíme, posypeme tymiánem, zakápneme olejem a promícháme. Nahoru dáme olivy...
více o Pečená zelenina - výborná
Vychladlou smetanu vyšleháme dotuha. Vychladlý tvaroh osolíme, našleháme a vmícháme do něj čerstvě nasekanou petrželku a nasekané olivy. Vyšlehanou...
více o Šunkové závitky s olivovou pěnou
Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Do vepřových kotlet (kuřecí prsa) bez kosti opatrně prořízneme kapsu, kterou uvnitř potřeme rozetřeným...
více o Řízky se sýrem a olivami
Balkán nakrájíme na kostičky dáme dvě lžičky provensálského koření a zalijeme olivami i s nálevem. Necháme ve sklenici dva dny v chladu uležet....
více o Olivy k vínu
**Těsto:** všechno, až na eidam a mléko smícháme dohromady, až to bude jako drobenka přidáme i eidam i mléko. Vše pak vyhněteme do hladkého těstíčka.
...
více o Italská pizza se včelenskou omáčkou
Žervé smícháme s nastrouhaným eidamem a s tvarohem. Do vzniklé hmoty balíme olivy. Kuličky obalíme v sušeném sýru. Místo sýra lze na obalení použít...
více o Slané Raffaelo
Citrony vydrhneme, tence oloupeme a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru nakrájíme na nudličky. Omytá, osušená stehna rozdělíme na dvě části, osolíme a...
více o Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem