Uvařené maso (může být i pečené, nebo zbytky od oběda) nakrájíme na kousky, cibuli pokrájíme na drobno, okurku nastrouháme, přidáme kunovjanku bez...
více o Barevný salát
Cibuli nakrájet, okurku nastrouhat a vše smíchat. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy místo tatarky....
více o Tatarka trochu jinak
Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Na naklepané plátky vložíme plátek sýra, plátek šunky s nakrájenou kyselou okurku a...
více o Senátorské závitky
Cibuli a okurku nakrájet nadrobno, vejce na kostičky, smíchat s ostatními ingrediencemi. Výborné s celozrnným pečivem.
Recept jsem vyzkoušela z...
více o Pomazánka z ryb v tomatě II.
Syrečky nastrouháme, rozmícháme s Lipnem, pomazánkovým máslem, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, dle chuti přisolíme a vmícháme mletou papriku,...
více o Šmytec
Krabí tyčinky, cibuli, okurky a vejce postupně nahrubo nasekáme (používám robot) a promícháme s kysanou smetanou smíchanou s majolkou, citronovou...
více o Pomazánka z krabích tyčinek IV.
Vejce, okurky, mrkev nastrouhat na hrubším struhadle, cibuli najemno nakrájet, přidat ostatní suroviny a smíchat. Mažeme na veku a zdobíme rajčetem,...
více o Falešná treska - pomazánka
Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opeču na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev naliji dvě rozkvedlaná vejce, posolím,...
více o Tousty s kruhy
Česnek prolisujeme, okurku a tvarůžek jemně nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme sýry, pepř, sůl a tatarku. Vyšleháme šlehačem a nakonec...
více o Andulčina pomazánka
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, dále nastrouháme taktéž na jemném struhadle cibuli a okurky. Vše smícháme dohromady. Osolíme,...
více o Výborný "podmaz" na chlebíčky
Ocet společně se 100 ml vody, vínem a kořením svaříme. Cibuli, okurky nakrájíme na slabá kolečka. Z ryby vyndáme páteř (můžeme je nechat v celku a...
více o Lahůdkové domácí pečenáče
Do vroucí osolené vody s kořením - celý pepř, nové koření, bobkový list vložíme veškeré uvedené maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme...
více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
Brambory nakrájíme na malé kostičky, nebo jde s úspěchem použít kráječ na vejce, kde menší čtvrtky brambor 2x křížem promáčkneme. Okurky také...
více o Domácí bramborový švýcarský salát
V hlubší misce ručně, nebo v mixéru smícháme všechny ingredience. Necháme přes noc vychladit. V zavřené sklenici vydrží v lednici remuláda déle než...
více o Remuláda a la France
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a...
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Sýr, cibuli jemně pokrájenou na kostičky a kečup (nemusí být celá lahev - podle chuti) smícháme. Vznikne směs, kterou naneseme na předem opečené...
více o Bertíkovy topinky
Ze sklenice zeleniny slijeme vodu (lák), vejce uvaříme natvrdo, brambory ve slupce (posléze vychladíme a oloupeme). Umeleme zeleninu, vejce, brambory ...
více o Excelentní pomazánka na chlebíčky
Uvaříme rýži a vejce. Rýži necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme na drobno vejce a na kostičky sýr, okurky a cibuli. Vychladlou rýži smícháme se...
více o Rýžový salát II.
Eidam nastrouháme na struhadle s většími oky, menší cibuli jemně nakrájíme na kostičky, smícháme se sýrem a přidáme kečup. Nemusí být celý, podle...
více o Sýrové tousty s vejcem
Uvaříme brambory - na kostky, velikost jako na přílohu, dáme do mísy spolu s cibulí nakrájenou na půlkolečka, kyselou okurkou též na půlkolečka,...
více o Teplý bramborový salát
Vejce a okurku nakrájet na kostičky, přidat prolisovaný česnek a ostatní přísady a vše smíchat.
Podáváme ke grilovanému masu nebo karbanátkům....
více o Provensálská omáčka
Kuřecí řízky nakrájíme na malé kousky, zalejeme olejem a zasypeme kořením na gyros. Směs opečeme na pánvi a pak přendáme do mísy. Na oleji osmažíme...
více o Pikantní salát II.
Uvaříme špagety, po vychladnutí do nich přidáme na jemno nakrájenou cibuli, tuňáka, vejce na tvrdo na kousky, nakrájenou okurku, tatarskou omáčku,...
více o Špagetový salát s tuňákem
Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla...
více o Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Vařené brambory ještě hodně teplé rozmačkáme, vsypeme nadrobno nakrájenou syrovou cibulku, přidáme majolku (skutečně do teplých brambor), sůl, trochu...
více o Bramborová pomazánka II.
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil tyčový mixér).
Nivu...
více o Houbová pomazánka s nivou
Olomoucké syrečky nakrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, červenou a zelenou papriku, rajče bez slupky, nahrubo...
více o Salát z olomouckých syrečků
Cibuli nakrájíme na větší kousky a zpěníme, vložíme pokrájené maso, prudce opečeme, zaprášíme paprikou, moukou a osolíme, za občasného mírného...
více o Cikánský guláš II.
Maso a špek nakrájíme na nudličky, obalíme v solamylu se steakovým kořením. Dáme na rozpálený olej, orestujeme, přidáme cibuli, kapie, žampiony,...
více o Kuřecí směs po staročesku
Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozdělíme na malé kousky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou...
více o Vařený květák v pikantní omáčce
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky, cibuli podusíme na oleji, přidáme papriky, rajčata a postupně ostatní suroviny, kukuřici, hřiby (žampiony...
více o Domácí Uncle Bens
Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat. Přidáme na kostky nakrájený salám,...
více o Rychlá znojemská
Oloupeme brambory, nakrájíme na širší plátky a dáme vařit. Kuřecí prsní řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi do sklovata osmažíme...
více o Zapečené kuřecí s brambory
Krabí tyčinky nakrájíme na větší kousky, přidáme na drobno nakrájenou okurku a cibuli, kukuřici, sůl, pepř, majolku a důkladně promícháme. Dáme...
více o Ukrajinský krabí salát
Brambory uvaříme ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo. Okurky nakrájíme na kolečka, papriku na proužky. Brambory, cibuli a vejce nakrájíme na kostičky....
více o Haniččin bramborový salát
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na drobno nasekanou cibuli a necháme trochu osmahnout. Mezitím si na drobno nasekáme okurky a libeček. Cibuli...
více o Smetanová omáčka k těstovinám a masu
Šunku, kapii, okurky, vejce a jablko nakrájíme na nudličky, přidáme ostatní, vmícháme smetanu, dochutíme a dáme do ledničky vychladit....
více o Šunkový koktejl II.
Z mléka a polohrubé mouky uvaříme kaši. Necháme ji vychladnout.
Mezitím si nastrouháme na hrubém struhadle salám, okurku a na jemném struhadle cibuli ...
více o Falešný vlašský salát II.
Zavináče pokrájíme na nudličky, cibuli, okurek a jablko na jemno, přidáme ostatní a dochutíme (použijeme i zeleninu ze zavináčů)....
více o Salát z kyselých rybiček
Maso nakrájíme na kousky, přidáme uvařenou mrkev nakrájenou na nudličky a celer, hrášek, vejce, okurek, jablko. Promícháme s majonézou a smetanou,...
více o Salát z drůbeže
Pomazánkové máslo rozetřeme s na jemno nakrájenými sterilovanými okurkami, přidáme posekané rybičky a tomatovou šťávu. Vše zamícháme a natřeme na...
více o Pomazánka z rybiček v tomatě
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso, zprudka orestujeme, osolíme, přidáme hořčici a na proužky nakrájené...
více o Ohnivé maso
Do mísy dáme fazole bez nálevu, cibuli, salám a okurky na kostičky, přidáme tatarku, kterou můžeme nahradit jogurtem, hořčici a okořeníme.
Vše...
více o Fazolový salát V.
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený tuk a po obou stranách opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně ještě...
více o Hovězí s hořčicovou omáčkou
Rozvinuté klobouky hub očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Rozpálíme olej a houby po obou stranách opečeme. Vyjmeme na talíř a na...
více o Znojemská houbová omáčka
Do hrnce s vodou dáme vařit propláchnutou čočku - asi za 20 minut by měla být měkká.
Mezitím si na trošce oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájený...
více o Penízkovký guláš
Na oleji osmahnout cibulku, přidat na kostky maso, opéct, zasypat kořením, přidat hořčici, osolit a podlít vodou. Dusit pod pokličkou, po změknutí...
více o Znojemský guláš
Bramboru uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Smícháme hořčičný prášek s 1 lžící teplé vody a necháme 10 min. odstát. Řepu slijeme, oloupeme...
více o Růžový slanečkový salát