Všechny ingredience dejte do takové sklenice, do které se vám vejde tyčový mixér, ne o moc větší. Pak do sklenice vložte tyčový mixér, zapněte jej a...
více o Domácí pikantní majonéza
Vepřové maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti.
Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na sádle dosklovata. Poté přidáme...
více o Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Čerstvě vyškvařené škvarky pomeleme nebo jen větší díl a část pouze rozmačkáme vidličkou, aby v pomazánce více vynikly. Dáme je do misky, přidáme...
více o Jednoduchá škvarková pomazánka
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a nasekáme si česnek. Hermelíny rozkrojíme v půlce. Dalších asi 5 stroužků si prolisujeme, připravíme si chilli a...
více o Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Tvaroh s majolkou a hořčicí rozmícháme v misce. Přidáme rozmačkaná rajčata, drobně pokrájenou cibuli, debrecínku a feferonku, nasekaná oloupaná...
více o Vaječný salát (nejen) s rajčaty
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.?
Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a...
více o Tradiční Zbojnický salát
Maso nakrájíme na tenčí plátky, pořádně naklepeme, obalíme v pepři a v mouce. Cibuli nakrájíme spíš na drobno, slaninu nakrájíme na malé hranolky....
více o Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
1. Omyjeme prsa, osušíme, nakrojíme na kapsu, osolíme, opepříme.
2. Kapsu vytřeme feferonkou.
3. Do kapsy vkládáme kousky broskví (velikosti dle...
více o Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou
Na rybičkovou chuťovku střídavě napichujte na párátko feferonku, stočenou sardelku, cibulku, kousek nakládané rybičky a nakonec vypeckovanou zelenou...
více o Olivové chuťovky
Připravíme si hlubší pánev. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a na trošce oleje necháme zpěnit. Přidáme na kousky pokrájené papriky, cuketu,...
více o Pikantní cuketové lečo s uzeným kuřetem
Vepřové i hovězí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme cibulku a jak zesklovatí, přidáme sůl a pepř, papriku a feferonky podle...
více o Konšelské peklo
Maso omyjeme. Asi 2 cm plátky karé zlehka naklepeme a nakrájíme z nich 1/2 cm silné a 4 cm dlouhé nudličky. Vložíme je do nádoby, osolíme, opepříme a...
více o Košovská specialita
Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě bez soli do měkka tak, aby byly měkké, ale nerozvařené.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Mexické fazole IV.
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rajčata na osminky, omytou okurku na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy, přidáme olivy a...
více o Řecký selský salát