Maso obalte v tlučeném pepři a zprudka ze všech stran opečte na oleji.
Připravte si marinádu z piva, medu a zázvoru. Dochuťte slabě solí (pokud...
více o Zauzená vepřová panenka
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky...
více o Hovězí po burgunsku
Plátky toastového chleba si rozložíme do čtverce 2x2 ks, z vrchu přiklopíme talířem a okrájíme dokulata. Takto si připravíme tolik plátků podle toho,...
více o Salámový dort
Na rybičkovou chuťovku střídavě napichujte na párátko feferonku, stočenou sardelku, cibulku, kousek nakládané rybičky a nakonec vypeckovanou zelenou...
více o Olivové chuťovky
Králíka rozdělíme na porce, osolíme a naložíme na 24 hodin do marinády.
Marináda: olej, šťáva z jednoho citrónu, med, sójová omáčka, kari koření,...
více o Králík v medové marinádě
Sýr najemno nastrouháme, přidáme majonézu, zakysanou smetanu, jogurt a křen. Okurky, cibuli a ořechová jádra nasekáme nadrobno. Salám nakrájíme na...
více o Pikantní sýrová pomazánka
Smícháme všechny ingredience na marinádu a do ní nejlépe na dva dny naložíme kuře, krůtu nebo králíka. Maso potom naskládáme buď do ohnivzdorné mísy s...
více o Kuře, krůta nebo králík v marinádě
Naklepeme si kuřecí stehna cca 120-150 g na 1 porci a okořeníme steakovým kořením, pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 250 °C na...
více o Tak tomu nikdo neodolá...
Kuře naporcujeme a stáhneme kůži. Z uvedených přísad uděláme směs (žampiony a cibulky nakrájíme na plátky), maso vložíme do směsi a necháme 2 dny...
více o Nakládané kuře
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto...
více o Silvestrovské fondue
Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran...
více o Burgundská hovězí pečeně
Brambory prolisujeme, cibulky nasekáme, jalovec rozdrtíme, vše smícháme s masem, vejcem a mlékem, osolíme a opepříme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme...
více o SEKANÁ PEČENĚ NA HOUBÁCH