rajčata v konzervě
Cibuli pokrájíme a dáme společně se slaninou osmažit dosklovata na trošku rozpáleného oleje. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, strany nařízneme,... více o Řízky v zeleninové omáčce
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme. Osmahneme mleté maso, poté to celé... více o Chilli Con Carne - mexická specialita
Předvařte si plátky lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte houby a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na... více o Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Špagety necháme vařit v osolené vodě. Mezitím si oloupeme a nakrájíme česnek na plátky. V hlubší pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej a přidáme česnek,... více o Špagety s rajčaty a bazalkou
Papričku, česnek a stonky bazalky nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a lístky nasekané bazalky (stranou si... více o Těstoviny s rajčatovou omáčkou
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso, osolíme a opepříme, k masu přidáme nastrouhaný česnek a drobně pokrájené... více o Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které přidáme orestovat pokrájenou slaninu (šunku) a ke konci i nastrouhaný česnek. Do hrnce... více o Fazolkové těstoviny
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, pak přidáme mleté maso a necháme opéct, dokud pěkně nezhnědne. Přidáme koření, bylinky, rajčata, kostičku a... více o Mleté maso po marocku
Klobásu pokrájíme zhruba na deseticentimetrové kousky. Každý zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je nasucho do pekáčku nebo zapékací mísy. Dáme... více o Vinná klobása se zeleninou
Na pánev dáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme na oleji. Po zesklovatění cibule přidáme mleté maso a orestujeme. Poté přidáme rajčata z... více o Lasagne s mletým masem
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Polovinu bylinek otrháme, očistíme česnek. Toasty nalámeme a spolu s bylinkami a česnekem rozmixujeme. Promícháme s... více o Krůtí rolka
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno. V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme... více o Lasagne
Oloupaný česnek nadrobno nasekejte. Rajčata rozmixujte přímo v plechovce tyčovým mixérem. V kastrolu rozehřejte olej, osmažte na něm česnek a krevety.... více o Rajčatová omáčka s krevetami
Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme maso a mícháme, dokud nezhnědne a nerozpadne na malé kousky. Pak... více o Pravé řecké Pasticcio
Na oleji zlehka osmahneme nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme nakrájené a odsemínkované papriky, rajčata, koření papriku i protlak. Vařte 10-15... více o Těstoviny pepperoni
Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu, pak i česnek a vše dle chuti opeříme. Přidáme pokrájená loupaná... více o Česnekovo-rajské fazolky se slaninou
Lilek rozkrojíme na půky a vydlabeme, posypeme solí a necháme "vypotit". Po chvíli kousky lilku propláchneme vodou (aby se zbavily soli) a nakrájíme... více o Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Těstoviny uvaříme. Najemno nakrájenou cibulku spěnime na oleji, přidáme mleté maso a necháme ho upéci. Poté vmícháme obě plechovky rajčátek a chvíli... více o Těstoviny s mletým masem a rajčátky
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme osmažit maso, ke konci přidáme nastrouhaný česnek a... více o Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Na másle(oleji) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a jemně posypali rozmarýnem,... více o Rajské kuře na rozmarýnu
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče. Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky a žampionů... více o Boloňské řízky - zapečené
Fazole namočíme den předem, poté uvaříme doměkka, nesolíme. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, očištěnou mrkev, řapík celeru (vše... více o Fazolová polévka s rajčaty a šalvějí
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a česnek vcelku. Na mírném ohni chvíli restujeme, pak odstraníme česnek a... více o Těstoviny s ricottou a rajčaty
Čočku propláchneme a uvaříme téměř do měkka, nesolíme. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a jemně osmažíme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso,... více o Čočka s mletým masem a fenyklem
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a nastrouhaný celer s mrkví dorůžova. Pak přidáme osolené a opepřené maso na kostky pokrájené a dorestujeme... více o Boloňský guláš na zítra
Guanciale nakrájíme na proužky a opečeme v nepřilnavé pánvi na mírném ohni společne s papričkou. Nepřidáváme žádný tuk, guanciale nám jej pustí.... více o Špagety all'Amatriciana
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“
Maso jemně naklepeme, na stranách nařízneme, osolíme a opepříme, potřeme olejem, zaprášíme kari kořením a necháme alespoň hodinu proležet. Pak plátky... více o Kari plátky s cuketou a rajčaty
Těstoviny si uvaříme podle návodu na obale. Mezitím si nakrájíme česnek, balkánský sýr a klobásky. Klobásky na půlměsíčky. Na pánvi rozehřejem trochu... více o Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě se lžící oleje. Pak scedíme. Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje, přidáme zpěnit nasekaný... více o Bezmasé těstoviny - výborné
Uvaříme těstoviny. Mezitím si na oliv. oleji mírně osmahneme pórek, papriku aby byla křupavá. Přidáme tuňáka (bez oleje či vlastní šťávy). Bazalku,... více o Těstoviny s tuňákem X
Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v... více o Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Mortadellu nakrájíme na velmi jemno, rohlík rozmixujeme. V míse smícháme maso, vejce, mortadellu, rozmixovaný rohlík, petrželku, parmezán, osolíme a... více o Masové kuličky s mortadellou a parmezánem
Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném... více o Zapečené těstoviny alla parmigiana
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 1 hodinu. Po vykynutí těsto přeneseme na velký plech, pomazaný olivovým... více o Italská focaccia podle mojí tchyně
Tortellini uvaříme v osolené vodě jen na půl (mají-li se vařit 10 minut, vaříme 5 minut), slijeme, propláchneme studenou vodou a v míse smíchame se... více o Slavnostní zapečené tortellini
Cibuli i česnek nakrájíme najemno, kuřecí maso a cuketu na nudličky. Na pánvi rozpálíme 1-2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a mícháme, než... více o Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou
Cibuli, mrkev, česnek a řapík celeru umixujeme. Plátky masa naklepeme, osolíme, klobásu nakrajíme na kousky. Na plátek šunky položíme plátek masa,... více o Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové omáčce
Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a... více o Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Šalotku a 50 g šunky nakrájíme na drobno. Z poloviny melounu ořežeme slupku, odstraníme jádra a nakrájíme jej na kousky. Sýr nakrájíme taktéž na... více o Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na... více o Italská caponata
Cibuli, celer a mrkev nakrajime na drobno, v hrnci s trochou oleje a kouskem másla osmažíme stroužek česneku, odstraníme jej a přidáme nakrájenou... více o Zapekané těstoviny tety Luciany
Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrajené brambory, promícháme. Rajčata rozmačkáme vidličkou a přidáme... více o Jemná polévka z brambor a rajčat
Nedříve si přiravte cedník a vhodnou mísu. Na cedník vyklopte obě plechovky rajčat, protože šťávu budete potřebovat až později. Nechte dobře okapat.... více o Aztécká polévka
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso... více o Pečený paprikáš
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata,... více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Cibulku nakrájíme a s přelisovaným česnekem orestujeme na oleji. Přidáme nakrájenou papriku, rajčata, sůl, pepř a asi 8 minut dusíme. Na talíři... více o Papriková pánev
Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou... více o Kapustové závitky se zeleninou
Do kastrolu dáme olej a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, přidáme hořčičné semínko a ještě chvíli smažíme, vložíme očištěné umyté maso, necháme... více o Králík v leču
Uvaříme balíček vrtulí al dente. Těstoviny scedíme a vysypeme do máslem vymazaného pekáčku. Případný zbytek másla můžeme vmíchat do těstovin. Osolíme,... více o Rajčatové těstoviny