Z droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a citronovou kůrou, přidáme mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, které...
více o (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a postupně je rozválíme. Každou...
více o Martiny
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které nenecháváme kynout, ale rozválíme na placku cca v průměru 25 cm a rozdělíme na šest dílků....
více o Šlehačkové rohlíčky bez kynutí
Ze surovin zaděláme vláčné těsto, rozdělime na 3 díly, ze kterých vyválíme pláty ve velikosti plechu a každý zvlášť upečeme. Jeden plát potřeme...
více o Skládané řezy
Ingredience smícháme - studený tuk rozsekáme, těsto se nenechá kynout. Rozdělíme ho na 5 bochánků a každý vyválíme dokulata.
Rozkrojíme na 4 výseče a...
více o Plněné rohlíčky II.
Kuře očistíme, osolíme, potřeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a volátko nebo břišní dutinu naplníme nádivkou.
Naplněné kuře sešijeme nebo...
více o Jarní kuře s nádivkou