V misce utřeme máslo se žloutky do pěny, přidáme strouhanku, jemně nakrájené maso, nastrouhané brambory, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Děláme...
více o Bramborové karbanátky s masem
V misce utřeme máslo a žloutky do pěny, přídáme strouhánku, nastrouhané vařené brambory a najemno nakrájené rybí maso. Osolíme, okořeníme a dobře...
více o Rybí karbanátky II.
Mouku s cukrem a vanilkovým cukrem vsypeme do mísy (na jednu stranu), na volné místo na dno rozdrobíme droždí, zalijeme teplým mlékem, vařečkou...
více o Vánočka od babičky
Kuře naporcujeme a naložíme na 12 hod. do mléka se solí a muškátovým oříškem. Plátky slaniny usmažíme dokřupava a vyjmeme, na výpeku, do kterého...
více o Kuře na francouzský způsob
Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo sýra do...
více o Rychlá Quiche - sýrový dort
Brokolici rozebereme na růžičky a chvilku povaříme. Zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, povařenou brokolici a hrášek,...
více o Nudle v omáčce
Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při...
více o Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Plátky prsíček naklepeme, osolíme, položíme na něj plátek šunky, špalíček pórku, dovnitř kterého jsme vložili mrkev, a svinieme do závitku. Kukuřici...
více o Kukuřičná kuřecí prsa v zelené omáčce
Omyjeme 1 kg stehýnek, osolíme a trochu posypeme grilovacím kořením.
Do kastrolku nalijeme pivo a cca 2 lžíce oleje. Přidáme grilovací koření, dle...
více o Marinovaná stehýnka po vesnicku
Z mrkviček odložíme 4 pěkné, malé. Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zalijeme vývarem a přidáme mrkvičku, zakryjeme a na středním plameni...
více o Slavnostní mrkvičková polévka s medem
Brambory nakrájíme, 15 min. vaříme a slijeme, rozmačkáme na kaši, vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, muškátovým oříškem a skořicí. Trochu...
více o Bramborové bochánky
Do pekáčku nalijeme asi 2 cm vody. Stehna osolíme, opepříme a okmínujeme. Dáme do pekáčku. Do mísy dáme pokrájené pečivo, zalijeme mlékem, přidáme...
více o Kuřecí stehna s nádivkou II.
Uzené maso nakrájíme podle žeber, ale kosti od sebe neoddělíme. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, které protáhneme slaninou, osolíme, opepříme,...
více o Slavnostní uzená pečeně
Z těsta děláme bochánky, asi 3-5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou).
Pečeme pozvolna (čím větší, tím více pozvolna), asi 30 minut.
Dají se jíst...
více o Medové koláčky
Dýni oloupeme a zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kostky. V hrnci s vařící vodou povaříme zhruba 12 minut. Scedíme a rozšleháme s mlékem a muškátovým...
více o Golden Cottage Pie
Na zesklovatělou cibulku dáme nakrájenou brokolici (celou, nejen hlavičky), zalijeme vodou, přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Přidáme na...
více o Brokolicová kari polévka
Ze všech surovin kromě zeleniny smícháme zálivku, zeleninu dáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme směsí a zapečeme. Nejdříve zprudka a pak...
více o Zapečená zelenina v jogurtu
Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, přidáme všechno koření (nesolit!) a nakrájená rajčata. Směs podusíme do změknutí...
více o Kuře podle Floyda
Na pánvi na oleji do zlatova orestujete naplátky nakrájenou cibuli, do té přidáte na kolečka nakrájený česnek. Když chytne lehounce zlatou barvu,...
více o Božské kuře
Na dno mísy rozložíme v jedné vrstvě syrové lasagne, rozetřeme polovinu klasicky připraveného špenátu, poklademe kolečky rajčat, osolíme, posypeme 1/3...
více o Lasagne od Jitky
Všechno maso se nahrubo pomele, přidají se 3 vajíčka, houska namočená ve víně, houska namočená v pivu, houska namočená ve smetaně sladké, pepř, sůl,...
více o Sekaná knížete Ditrichstein
Do vymazaného pekáče uložíme halušky promíchané s olejem. Smetanu rozmícháme s vejci, solí, pepřem, troškou oříšku a zalejeme halušky. Pečeme v troubě...
více o Zapékané halušky
V remoskové míse opražíme na plátky nakrájenou slaninu a rozložíme ji po dně. Na každý plátek chleba položíme plátek sýra a klademe do mísy dokola na...
více o Tousty zapékané v remosce
Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme...
více o Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Uhněteme těsto z mouky, 130 g másla, 1/2 lžičky soli a 3-4 lžic vody. Zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladu.
Cibuli oloupeme, nadrobno...
více o Klobásový koláč se špenátem
Drůbež rozporcujeme. Maso a 1 cibuli zalejeme vodou, přidáme sádlo a sůl a asi 3 hodiny vaříme. Před dovařením přidáme játra a rozporcovanou drůbež....
více o Masovo-drůbeží paštika - židovská kuchyně
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme filé a rozdrobený maces. K vychladlé směsi přidáme vejce, osolíme, opepříme. Dáme do vymazané formy a...
více o Rybí paštika - židovská kuchyně
Bůček upečeme s cibulí, kmínem a eventuálně zázvorem. Kuřecí játra podusíme na troše tuku a cibuli 1/2. Okořeníme pepřem, zázvorem, muškátovým oříškem...
více o Jednoduchá domácí paštika
Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se strouhankou, vejci, mlékem, žloutkem a kořením. Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát asi 1 cm...
více o Sýrové řezy
Tvaroh smícháme s vejci, solamylem a krupicí, ochutíme muškátem, solí, pepřem. Dvěmi lžícemi vykrajujeme větší noky (ve velikosti lžíce), které vaříme...
více o Tvarohové noky v rajčatové omáčce
Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka. Zatímco čokoláda chladne,...
více o Kapučínový dort
Koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme prolisovaný česnek a cibuli, pomletý mák a sůl. Maso nakrájíme na dlouhé tenké pásky a obalíme je v připraveném...
více o Grilované žížaly
Na polovině másla osmažíme cibulku. Housku nakrájíme na kostičky a navlhčíme vodou, petrželku nasekáme. Housku vymačkáme a smícháme s masem, cibulkou,...
více o Masové kuličky v omáčce z Ikea
Postupujeme jako u Lineckého třeného cukroví I. Těsto obarvíme kakaem a ochutíme kořením. Kakao můžeme přidat jen do poloviny těsta a pak slepovat...
více o Linecké třené cukroví II. - kakaové
Křidélka naskládáme do pekáčku, osolíme, posypeme grilovacím kořením, přidáme kousek másla, podlijeme vodou a pečeme do zlatova.
Nádivka: rohlíky...
více o Křidélka pod peřinou
Opláchnutý špenát nasekáme na drobno, osolíme a necháme odstát. Potom z něj jemně vytlačíme vodu, přidáme nasekanou cibuli a kopr, rozmačkaný sýr,...
více o Špenát zapékaný ve fillo těstě
Na čtvrtky nakrájený květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pórek nakrájíme na kolečka. Začneme urovnávat jednotlivé suroviny do zapékací nádoby,...
více o Květák zapékaný se sýrem
Šlehat (nejlépe elektrickým šlehačem) máslo a cukr asi 5 minut, postupně přidat po jednom vejci, střídavě přidávat suché ingredience a vaječný koňak....
více o Bábovka s vaječným koňakem II.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kolečka nakrájený pórek a necháme chvíli dusit. Zalijeme vývarem a přidáme vločky a necháme tak 20-30 minut vařit...
více o Polévka z ovesných vloček
V jedné misce smícháme sypké přísady v druhé rozmícháme tekuté a pak pomalu spojíme.
Formičky na muffinky plníme do 2/3, nemusíme vymazávat a pečeme...
více o Základní recept na muffinky
Zapékací misku vymažeme máslem a trochou rozetřeného česneku. Do druhé misky nalijeme smetanu, mléko, přidáme zbytek česneku, 1 lžičku soli, 1/2...
více o Smetanovo-česnekové brambůrky
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Nastrouháme mrkev a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Svaříme (3 minuty, malý plamen) rozinky a ananasový džus.
V...
více o Benátský mrkvový zákusek
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové.
Mezitím uvaříme rýži.
Nakrájíme...
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Všechny přísady zaděláme na vále v těsto. Necháme asi 30 minut odležet a potom plníme do ztuženým tukem vymazaných formiček. Po upečení ještě teplé...
více o Pracny z roku 1900
Mouku se solí prosijeme do mísy, přidáme cukr a příchutě, doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky. Kvasnice rozetřeme se lžící cukru,...
více o Domácí vánočka
Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Cibuli nakrájíme najemno, cukety, mrkev a rajčata na menší kousky. Ve větším kastrolu osmahneme cibuli,...
více o Zeleninovo-masové lasagne
Špenát uvaříme na mírném ohni. Posekáme. Polovinu sýra smícháme s tvarohem a vejci. Vmícháme mouku a špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým...
více o Špenátové noky
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli...
více o Cannelloni se špenátem