• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Muškátový oříšek

Muškátový oříšek

Podobné ingredience

  • Muškátový květ
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

Dýni, zeleninu a brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejte většinu oleje a osmažte na něm nejprve... více o Podzimní houbovka s dýní

510 minut
Pikantní omáčka z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

Opláchnuté kuličky bezinek sdrhněte pomocí vidličky od stopek, opláchněte a dejte do litinového kastrolu. Zalijte octem, vložte do trouby a ponechte v... více o Pikantní omáčka z bezinek

50 minut
Pečená dýně s rukolou a fetou

Pečená dýně s rukolou a fetou

Dýni rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte část se semínky. Dýni pak rozkrojte ještě na plátky, rozložte do pekáčku, posypte solí, pepřem, cukrem a... více o Pečená dýně s rukolou a fetou

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví se. Vsypte kousky dýně a za... více o Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Hrášek a špenát opláchněte a osušte. Omytou cuketu nakrájejte na plátky, očištěnou jarní cibulku nadrobno, lístky petržele a tymiánu nasekejte. Troubu... více o Zeleninová frittata

40 minut
Eintopf s jehněčím masem

Eintopf s jehněčím masem

Mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, opláchnutou cibulku na kolečka. V hrnci rozehřejte 1/2 lžíce oleje a zeleninu na něm krátce poduste... více o Eintopf s jehněčím masem

Květákový koláč z "Holomóca", zvaný Fuhrmankarfiolkuchen

Květákový koláč z "Holomóca", zvaný…

Listové těsto rozválejte a vložte do formy o rozměrech 24 x 24 cm vypláchnuté studenou vodou tak, aby okraje byly mírně zvednuté. Květák uvařte v... více o Květákový koláč z "Holomóca", zvaný Fuhrmankarfiolkuchen

120 minut
Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Troubu předehřejte na 240 °C. Kůžičku na mase nakrojte šikmými řezy. Zakápněte olejem, potřete solí, pepřem, fenyklem a muškátovým oříškem. Maso... více o Pikantní vepřová pečínka

40 minut
Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Kapustu nakrájejte nadrobno stejně jako oloupanou cibuli, česnek, brambory, celer a mrkev. Na rozehřátém oleji osmažte všechnu zeleninu včetně brambor... více o Krémová kapustová polévka

Obrácené banánové řezy

Obrácené banánové řezy

Pekáček nebo plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme krupicovým cukrem a po celé ploše vyrovnáme banány... více o Obrácené banánové řezy

30 minut
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a... více o Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Ravioly s ricottou

Ravioly s ricottou

**(Obr. 1)** Do mísy dejte mouku, krupičku, 2 žloutky a obě vejce, lžičku soli, 150 ml vody a olivový olej. Vypracujte hladké vláčné těsto,... více o Ravioly s ricottou

40 minut
Florentský koláč

Florentský koláč

Troubu předehřejeme na 220 C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je v klidu. Po zhruba 3... více o Florentský koláč

30 minut
Hrášková polévka zdravě

Hrášková polévka zdravě

Na olivovém oleji orestujeme nakrájený pórek. Zalejeme horkou vodou, přidáme hrášek, pokrájené brambory, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a... více o Hrášková polévka zdravě

60 minut
Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Do mísy prosejte mouku. Osolte ji, přidejte cukr, žloutky, nastrouhejte kůru z dobře omytého, nejlépe chemicky neošetřeného citronu (např. v... více o Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se... více o Brokolicová (květáková) roláda

60 minut
Jarní nádivka z kopřiv

Jarní nádivka z kopřiv

Pečivo (nejlépe den staré) nakrájíme na kostičky a přelijeme vlažným mlékem. Kopřivy spaříme vařící vodou, nesekáme na malé kousky, smícháme s... více o Jarní nádivka z kopřiv

Kuře s kopřivovou nádivkou

Kuře s kopřivovou nádivkou

Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich osmaženou cibuli, žloutky, uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek. Vše dobře... více o Kuře s kopřivovou nádivkou

50 minut
Cantuccini s mandlemi a čokoládou

Cantuccini s mandlemi a čokoládou

Nejprve si připravíme mandle. Buď musíme spařit a zbavit slupek anebo už koupíme oloupané, nasekané, pokud ne, tak sami nasekáme. Nebo lze mandle... více o Cantuccini s mandlemi a čokoládou

10 minut
Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (kandovanou pomerančovou a citronovou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na program ZÁKLADNÍ... více o Mazanec z domácí pekárny

Jižanský vínový kotlík

Jižanský vínový kotlík

Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso, které osmažíme do zlatova, přidáme protlak,... více o Jižanský vínový kotlík

30 minut
Zapékané makarony s rajčaty

Zapékané makarony s rajčaty

Třetinu uvařených makarónů uložíme do olejem vymazané nádoby na zapékání. Rajčata vložíme na 1 minutu do vroucí vody, vyjmeme a prudce zchladíme ve... více o Zapékané makarony s rajčaty

20 minut
Kuřecí kuskus s meruňkami

Kuřecí kuskus s meruňkami

Z kuřecích skeletů a mrkve u vaříme silný vývar, poté maso obereme a mrkev nakrájíme. Meruňky omyjeme vlažnou vodou a nakrájíme na menší kousky. Lehce... více o Kuřecí kuskus s meruňkami

Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré

Křupavá ryba s kedlubnou a…

Kousky kedluben povařte na mírném plameni ve vývaru, asi 20 minut. Vývar slijte a většinu rozmixujte s asi pětinou kedlubnových kousků, smetanou,... více o Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré

90 minut
Kejpíkovy lasagne

Kejpíkovy lasagne

Na olivovém oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, poté pridáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí pridáme červené víno, sekaná... více o Kejpíkovy lasagne

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Kaštany rozpulte. V hrnci zalijte vývarem, uveďte do varu, osolte, opepřete, stáhněte plamen a zlehka... více o Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

45 minut
Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl... více o Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Vánočka paní Bedřišky

Vánočka paní Bedřišky

Tento recept jsem našla na těchto stránkách v loni, ale bohužel zmizel...Vložila ho sem p. Bedřiška Bernášková a můžu říct, že lepší vánočku jsem... více o Vánočka paní Bedřišky

60 minut
Mrkvová polévka s fazolemi

Mrkvová polévka s fazolemi

Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Fazole nechte okapat v cedníku a ještě je opláchněte z nálevu. Brambory oloupejte a rozpulte.... více o Mrkvová polévka s fazolemi

45 minut
Lišky na smetaně s knedlíkem

Lišky na smetaně s knedlíkem

Začněte nejprve s knedlíky. Pokrájené pečivo v míse přelijte ohřátým mlékem a nechte přikryté asi 10 minut bobtnat. Půlku drobně nakrájené cibule... více o Lišky na smetaně s knedlíkem

90 minut
Zapečená brokolice do remosky

Zapečená brokolice do remosky

Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici... více o Zapečená brokolice do remosky

Jemná petrželová polévka s drožďovými knedlíčky

Jemná petrželová polévka s drožďovými…

Nejprve si připravíme těsto na knedlíčky a necháme jej 15 minut odležet. Mleté ovesné vločky (meleme nejlépe v mixéru) lehce opražíme na sucho na... více o Jemná petrželová polévka s drožďovými knedlíčky

Nadýchaný koláč s brokolicí

Nadýchaný koláč s brokolicí

Troubu zahřejeme na 220.Brokolici vaříme 2 minuty(aby byla hezky zelená přidáme do vroucí vody špetku jedlé sody).A necháme okapat. Do mixéru přidáme... více o Nadýchaný koláč s brokolicí

Pečená ryba s karotkovým pyré

Pečená ryba s karotkovým pyré

Mrkve omyjte, oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci... více o Pečená ryba s karotkovým pyré

Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky

Nádivka s uzeným masem a obilnými…

Uzené maso povaříme, pokrájíme na kostičky. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přelijeme mlékem rozmíchaným se žloutky. Do mísy k rohlíkům přidáme maso,... více o Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky

20 minut
Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Prosciutto Cotto nakrájíme na čtverečky. Chlazené (ne sušené) tortelloni - tedy větší verze tortellini - vlastního výběru, nejlépe však plněné masem... více o Tortelloni alla panna

Mangoldový nákyp s ricottou

Mangoldový nákyp s ricottou

Listy mangoldu omyjeme, podélně přepůlíme (od řapíku po list), mladé listy můžeme nechat vcelku a vložíme do vroucí osolené vody. Po 10 - 15 minutách... více o Mangoldový nákyp s ricottou

10 minut
Gnocchi s gorgonzolou a hruškou

Gnocchi s gorgonzolou a hruškou

Hrušku oloupeme a nakrajíme na drobno. V kastrůlku rozpustíme trochu másla a hrušku osmažíme na mírnem ohni za stalého míchání po dobu 2-3 minut.... více o Gnocchi s gorgonzolou a hruškou

Garam Masala

Garam Masala

Garam Masala je směs koření hojně využívaná v Indii a dalších jihoasijských zemích. Je to koření vhodné na drůbež, popřípadě do omáček k těstovinám či... více o Garam Masala

Zapečené fazolky v bešamelu

Zapečené fazolky v bešamelu

Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme trochu vychladnout. Pórek nakrájíme na... více o Zapečené fazolky v bešamelu

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými…

Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka... více o Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Zpracované těsto vytvarujte jako kouli a zabalené ve fólii nechte alespoň 10 minut odpočívat v chladu. Chřestu oloupejte spodní část stonků a tuhé... více o Slaný chřestový koláč

50 minut
Suflé Gran Moravia

Suflé Gran Moravia

Máslo rozpusťte na střední teplotu, přidejte mouku, promíchejte a poté za stálého míchání vlijte mléko tak, aby se neutvořily žmolky. Dochuťte... více o Suflé Gran Moravia

10 minut
Italské protlačované nudle - passatelli

Italské protlačované nudle -…

V míse smíchame strouhanku, sýr, vejce, půl lžičky strouhaného muškátového oříšku, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto (záleží, jak máme jemnou... více o Italské protlačované nudle - passatelli

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a pórek, každou vrstvu osolte,... více o Gratinované brambory III

20 minut
Kopřivové lívance

Kopřivové lívance

Vyšleháme těsto z vajec, mléka, prášku do pečiva a mouky, okořeníme muškátovým oříškem, osolíme a vmícháme nadrobno nasekané mladé kopřivy. Po obou... více o Kopřivové lívance

80 minut
Sekaná s brokolicí

Sekaná s brokolicí

Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme na jemno... více o Sekaná s brokolicí

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Dýni Hokkaido důkladně omyjeme a rozkrojíme, jádra s vnitřkem odstraníme. Dýni rozkrájíme na kostky, neloupeme ji. Cibuli rozkrájíme a necháme ji na... více o Dýňová polévka III.

Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami

Sváteční sekaná s pistáciemi a…

Toustový chléb nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. V míse smícháme maso, přidáme rozkvedlaná vejce, namočený chléb, osolíme, opepříme, přidáme... více o Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Špenát připravíme přesně podle návodu, osolíme a opepříme. Brambory uvařené v šupce oloupeme a nastrouháme. Špenát, brambory, vejce a strouhanku... více o Bramborové placičky se špenátem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 11
  • Další stránka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Míša řezy
Míša řezy
30
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
30
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Nedávno navštívené recepty:

Vepřové na houbách Pařížský dort Třená bábovka klasik
Višňový sirup s příchutí griotky nebo punče Remuláda a la France Zeleninová omáčka
Sýrový nákyp II. Rybí pomazánka od Moni Kuřecí křidélka - ideální na párty
Dort pohádka Tvarohové brambory - zapečené Tiramisu s piškoty

Další doporučené ingredience:

Mrkvová šťáva Mučenka Muffin Mufloní kýta Multivitamínový džus
Mungo - klíčky Muscovado sugar Müsli Muškátové víno Muškátový květ
Mušle Nádivka Nachos Nakladač Nakládaná kukuřice
Nakládaná loupaná rajčata Nakládané cibulky Nakládané feferonky Nakládané houby Nakládané kapie
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Muškátový oříšek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact