Nejprve rozdrťte v hmoždíři kardamom a semínka zbavte tvrdých slupek. Přidejte badyán a hřebíček a podrťte na jemno. Přidejte ostatní suroviny a...
více o Massaman kari pasta
Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte si formu na muffiny papírovými košíčky, nebo vymažte máslem.
V misce smíchejte mouku, cukr, hnědý cukr, jedlou...
více o Dýňové muffiny
Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek a sýr dle chuti, hrubě nastrouhané žampiony, vejce, koření a sůl dle chuti a vše dobře...
více o Mleté karbanátky se žampiony a sýrem
V misce rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli, skořicí, muškátového oříšku a vanilkového extraktu. Plátky chleba v této směsi namočíme a necháme...
více o French toast
Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu rozpalte na 180°C.
V menší misce smíchejte mouku, kypřící prášek, sodu, sůl a koření....
více o Perníková bábovka podle Máma peče doma
Z hovězího masa dle vlastního výběru si vytvoříme plát (nebo jej rovnou koupíme), vyšší části plátu rozklepeme opatrně přes fólii. Plát osolíme,...
více o Hovězí roláda s houbovou omáčkou
Bílý chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte po celé délce, pokrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Zalijte vývarem tak, aby byl všechen chřest...
více o Chřestová polévka s pestem
Mouku dejte na vál a uprostřed ní vytvořte důlek. Do něj nakrájejte máslo, rozklepněte vajíčko, přidejte sůl a vodu. Vše promíchejte nejprve nožem, a...
více o Koláč se sardnikami a čekankou
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost...
více o Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Mouku prosejte se solí. 110 ml vlažné vody prošlehejte s vejci a mlékem. Přidejte mouku a míchejte dohladka. Nechte aspoň 30 minut odležet v lednici....
více o Notthinghamský jablečný puding
Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré.
Troubu zapněte na...
více o Jablkový koláč s drobenkou
Dýni rozkrojte a vydlabejte semínka. Upečte v troubě doměkka a rozmixujte na hladké pyré. Cukr prošlehejte s vejcem, javorovým sirupem, olejem a 200 g...
více o Bílý dort s překvapením
Troubu předehřejte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Mouku promíchejte se sodou, práškem na pečení, kořením a solí. V druhé míse utřete...
více o Mrkvové koláčky whoopies
Květák rozeberte na růžičky a uvařte doměkka. Sceďte ho, dejte do mixéru a rozmixujte s mlékem, máslem a česnekem na hladký krém. Dochuťte ho solí,...
více o Těstoviny s květákovou omáčkou
Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte.
Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol....
více o Kachní paštika
Do horkého neochuceného vývaru dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř, tymián a vše vařte zhruba 10 minut. Poté přidejte...
více o Rybí polévka s filetem z tresky
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte...
více o Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Slijte a propasírujte přes cedník s většími oky.
Ochuťte solí, pepřem a muškátovým...
více o Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Uvařenou quinou osolte a promíchejte s drceným česnekem a načechrejte vidličkou.
Dýni a brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené...
více o Quinoa s dýňovým pyré
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a...
více o Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Sušené ovoce namočet do 100 ml vína a nechte alespoň půl hodiny bobtnat. Důkladně očistěte pomerančovou kůru a odkrojte z ní blánu. Pak ji na 2 minuty...
více o Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Maso se slaninou nakrájejte na menší kousky. Přidejte 1 cibuli a dvakrát umelte. Vmíchejte máslo, vejce, víno a koňak. Směs osolte, promíchejte s...
více o Zaječí paštika s cibulkou
Květák rozeberte na růžičky, dejte do pekáče, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Dejte péct do trouby předehřáté na...
více o Polévka z pečeného květáku
Nakrájenou cibulku s dýní zpěníme v hrnci na másle. Přidáme zázvor, hřebíček a kari. Přilijeme bílé víno a vývar, uvedeme do varu a ochutíme...
více o Dýňová polévka.......Danča
Předehřejte troubu na 190 °C, kuře omyjte a osušte. Kuře zvenku i zevnitř osolte a opepřete, posypte uzenou paprikou. Pod kůži na prsa zatlačte 50 g...
více o Pečené kuře s nádivkou
Dýni vydlabeme a nakrájíme na kostky (čím menší tím dřív bude dýně uvařená). Vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby byla dýně ponořená....
více o Dýňová polévka krémová
Cibulku lehce opražíme na másle. Přidáme brambory s mrkví nakrájené na kostičky. Dále přidáme brokolici rozebranou na růžičky. Prohodíme v hrnci a...
více o Brokolicová polévka
Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete...
více o Gratinovaný květák
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vyložte pečicím papírem (nebo vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou). Cuketu nastrouhejte nahrubo. Vejce...
více o Čokoládová buchta z cukety
Troubu předehřejte na 180 °C, zapékací mísu vymažte kouskem másla.
Kedlubny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Z kapusty vyřízněte stonky a...
více o Gratinované kedlubny s kapustou
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova.
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a...
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova.
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a...
více o Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha
Pohanku a proso namočte večer předem do vody.
Datle nakrájejte najemno, zalijte rýžovým mlékem, přidejte kokosovou smetanu, koření a špetku soli....
více o Kaše s pistáciemi
Troubu zapněte na 180 °C. Cuketám odkrojte konce a připravte si 8 čtverců alobalu. Cukety zakápněte olejem z hroznových jadérek (nejlépe s naloženými...
více o Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Troubu zapněte na 175 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Prosejte mouku se špetkou soli, práškem do pečiva a kořením. Rozpuštěný kokosový olej...
více o Dýňové sušenky s čokoládou
Růžičky kapusty rozpulte, vyřízněte z nich košťály a sloupněte asi 2 vnější lístky (čím kvalitnější růžičky, tím méně odpadu). Asi 15 minut je povařte...
více o Nákyp z růžičkové kapusty
Troubu zapněte na 160 °C.
Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus.
Špenát spařte vroucí vodou a nasekejte. Bazalku natrhejte.
Slaninu nakrájejte na...
více o Penne se špenátem
Těsto rozválejte a vykrájejte z něj 16 koleček.
Z poloviny vykrojte kroužky. Kolečka v celku potřete vejcem, položte na ně kroužky a potřete i je....
více o Žampionové paštičky
Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem.
Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce.
Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku...
více o Špekové knedlíky s máslem
Brambory oškrábejte, uvařte v osolené vodě. Slijte, nechte chvilku odpařit a prolisujte.
Cibuli, petrželku a pažitku nakrájejte najemno.
Vychladlé...
více o Erdäpfelkas
Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše.
Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte...
více o Smetanové fleky se zelím
Do kuřete vetřete sůl a pepř.
Připravte nádivku. Toastový chléb nakrájejte na drobné kostičky. Rozložte je na plech a za nízké teploty (50 °C) sušte v...
více o Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Růžičky kapusty rozčtvrťte. Asi 60g petržele nakrájejte na tenké nudličky, zbytek nahrubo. Cibuli a zázvor nakrájejte najemno a osmahněte na oleji....
více o Kapustičková polévka
Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým...
více o Gratinované brambory s hořčicí
Celerové pyré:
1. Celer, mrkve a petržel očistíme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme oloupaný česnek a rozmarýn. Dle chuti osolíme a opepříme....
více o Karabáček s celerovým pyré
Obě mouky prosejte do mísy. Přidejte oba cukry a promíchejte. Mléko ohřejte nesmí být horké. Do poloviny vmíchejte dvě lžíce sypké směsi, rozdrobte...
více o Posvícenské koláčky I.
Toustový chléb nakrájejte na kostičky a nechte ho přes noc vyschnout. Ráno ho prolijte mlékem a nechte nasáknout.
Na másle orestujte nakrájenou cibuli...
více o Špekové knedlíky
Jako první si připravíme těsto. Smícháme mouku, 2 lžíce cukru, špetku soli, Heru a 8 lžic vody a zapracujeme na těsto. Rozdělíme na 2 silnější placky...
více o Tradiční jablečný koláč