Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a během smažení od sebe rozdělíme na kousky. Když... více o Mletá směs se zeleninou a čočkou
Kokosovou smetanu dejte přes noc do ledničky, aby se oddělilo tučné kokosové mléko od vody. Na přípravu krému potřebujete pouze ztuhlé kokosové mléko.... více o Mrkvový chlebíček s kokosovým krémem
Na centimetrové kostičky nakrájejte mrkve, petržel a celer. Nadrobno nasekejte cibuli a na plátky nakrájejte česnek. Ghí rozpusťte v hrnci a orestujte... více o Polévka z kořenové zeleniny
Mrkve oloupejte a nastrouhejte nahrubo, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na drobné kousky, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na... více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Mrkev a brambory nastrouhejte nahrubo, přidejte utřený česnek, mouku, vejce, osolte a okořeňte. Suroviny dobře promíchejte, směs rozdělte na čtyři... více o Mrkvový bramborák
Mrkev nakrájíme pomocí škrabky na brambory na tenké plátky. Salátové listy smícháme s mrkví a ostružinami. V menší misce prošleháme olivový olej, med,... více o Salát s kozím sýrem a ostružinami
Mrkve očistěte. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte mrkve a restujte 5 minut, osolte je a opepřete. Mrkve zalijte džusem, přidejte med a 15 minut... více o Glazované barevné mrkve
Červenou čočku vložte do většího hrnce s vývarem a vařte cca 8 minut.Otevřete si plechovku kokosového mléka. Svrchu seberte bílou hmotu (smetana), tu... více o Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou
Zapněte pomalý hrnec a nechte ho nahřát, je-li to nutné. Poté rozehřejte na nepřilnavé pánvi trochu oleje, přidejte pokrájenou cibuli, mrkve, celer a... více o Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte... více o Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo... více o Kachní prsa ala čína
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte... více o Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Mrkve očistěte a nastrouhejte. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, dužninu vykrojte lžící a podélně nakrájejte. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky.... více o Wrapy s kuřecím masem
Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. Polovinu koriandru nasekejte. Vše promíchejte s mrkví ve... více o Mrkvové placičky
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenké klínky a restujte asi minutu na troše oleje ve větším hrnci. Přidejte najemno nasekaný česnek a mrkev pokrájenou... více o Zeleninová letní polévka s těstovinovou rýží
Nudle namočte do studené vody alespoň na 30 minut. Uvařenou řepu oloupejte a rozmixujte s 1 l vody. Propasírujte přes jemný cedník. Řepovou vodu... více o Jarní duhové závitky
Jemně nastrouhanou mrkev v míse smícháme s cukrem, vejci, skořicí a olejem. Přisypeme cca 250 gramů mouky (záleží na šťavnatosti mrkve) a necelý... více o Mrkvový dort / řez s karamelovou polevou
Drobně pokrájenou cibuli krátce osmažíme dosklovata. Přidáme na menší kousky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a okořenili kari kořením a na... více o Kuřecí směs s rýží a zeleninou
Na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek, drcený... více o Dýňová polévka ala bramboračka
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které během smažení mícháme a rozebereme na kousky. Když je maso zatažené,... více o Tousty s masovou směsí
Telecí maso v celku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou... více o Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
K jemně nastrouhané mrkvi do mísy přistrouháme i žlutou část z dobře očištěného velkého citronu (můj použitý bio citron vážil 200 gramů). Přidáme... více o Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Na rozpuštěném másle si osmažíme na plátky pokrájenou mrkev a celer, kterou následně zasypeme moukou s troškou drceného kmínu, nasekaným česnekem a... více o Bramborová polévka s pohankou
Troubu předehřejte na 180°C a pekáček o rozměrech zhruba 20×30 cm vyložte pečícím papírem nebo použijte kulatou dortovou formu o průměru 20 cm. Do... více o Mrkvový dort s ořechy podle Máma peče doma
Cibuľku nakrájame nadrobno, mrkvu a petržlen nastrúhame na hrubom strúhadle. Môžete pridať aj ďalšiu zeleninu podľa toho čo máte radi. Do hrnca dáme... více o Chutná zeleninová polievka
Omyté kuřecí maso dáme se zeleninou, rozmáčknutými stroužky česneku, bobkovým listem a kuličkami koření do hrnce, přilijeme zhruba 0,5 - 3/4 litru... více o Zapražená kuřecí polévka
Na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek, přidáme papriku nakrájenou na středně velké kousky, posolíme opepříme a pár minut... více o Červená papriková polévka
Černou čočku propláchneme, zalijeme vodou (klidně více, abychom s čočkou mohli uvařit i zeleninu) a přidáme rozmáčknutý stroužek česneku. Od bodu varu... více o Čočkový salát se zeleninou
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme. Do uzeného vývaru nasypeme... více o Uzená česnečka s červenou čočkou
Kešú namočte do vody asi na 30 minut. Vodu slijte, ořechy propláchněte, rozmixujte je nahrubo a zatím ponechte v mixéru. Mrkve očistěte, v míse je... více o Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme hrstičku studené vody, vejce, sůl, pepř, tymián, rozetřený česnek (nesmí přehlušit chuť sekané, jen mírně dochutit),... více o Sekaná svíčková
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které... více o Bylinkové hovězí se zeleninou
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer dosklovata. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně... více o Kapustičková polévka se zeleninou a červenou čočkou
Ledový salát (nebo little gem...) natrháme do mísy. Přidáme na nudličky pokrájené zelí a mrkev. K zelenině přidáme natrhanou dužinu z oloupaného... více o Zeleninový salát s citrusy
Vydlabanou neloupanou dýni a oloupaný celer pokrájíme na kostky, očištěný pórek a mrkev na kolečka. Vše dáme do zapékací misky, osolíme, přidáme... více o Pečená dýně se zeleninou a masovými kuličkami
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Pak je nechte zchladnout a oloupejte. Nakrájejte je na drobné kostičky a ve velké míse opatrně smíchejte s... více o Bramborový salát se šunkou
Do hrnce dejte hlavu a ostatní kusy kapra. Přidejte jednu cibuli ve slupce, jednu oloupanou mrkev, dvě oloupané petržele a celer. Vsypte koření,... více o Rybí polévka se smetanou
Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm nadrobno nakrájený celer, mrkev a cibuli. Překryjte zeleninu pokličkou z pečícího papíru a restujte na... více o Kaštanová polévka
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem... více o Květáková polévka s cizrnou
Maso umelte, dobře promíchejte, osolte, opepřete, vytvarujte burgery a nechte je odpočinout. Zelí nakrouhejte na tenké nudličky, mrkev očistěte a... více o Burger bez housky
Ořezy, kosti, hlavu, srdce, žaludek... dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat... více o Králičí jíšková polévka - kaldoun
Na kousku rozpuštěného másla nebo oleje lehce osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, ke které následně přidáme krátce osmažit i na kostičky pokrájené... více o Květáková polévka s uzeným masem
Očištěnou zeleninu pokrájíme na slabší nudličky. Zelí dáme do mísy, osolíme a promneme silou v dlaních, aby pustilo šťávu. Pak přidáme mrkev a řepu,... více o Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí, papriku a mrkev pokrájíme na nudličky, cibuli najemno a rajčata na menší kostičky. Zelí dáme do mísy, osolíme a v... více o Barevný zelný salát se zeleninou
Nejprve si připravte knedlíčky. Z jater vykrájejte blány a pokrájejte je na kusy. Rozmixujte je spolu se změklým máslem a prolisovaným česnekem.... více o Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme,... více o Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní. Připravte si... více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak... více o Poctivá bramboračka
Krůtí medajlonky nasolíme, obalíme v trojobalu, tj. v hladké mouce, vejci, strouhance a osmažíme dozlatova. Nakrájíme si zeleninu na salátek,... více o Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků si pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme vejce a plnou (do kopečka) lžíci na kostičky... více o Barevné kuřecí placičky