Cizrnu slijte, propláchněte, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, zasypte paprikou a dobře promíchejte....
více o Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev a jablko najemno nastrouháme a přidáme k ní všechny ostatní suroviny. Těsto nalijeme do papírem vystlané...
více o Mrkvový koláč s tvarohovým krémem
Mrkev oloupejte a pokrájejte na kolečka, cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Ve větším hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje, dejte do něj mrkev a...
více o Mrkvový krém s kurkumou a fetou
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (sousta), hodně osolíme a obalíme v mouce - přebytečnou mouku odebereme.
Na pánvi rozpálíme olej a máslo a maso...
více o Kuřecí maso se zeleninou
Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit...
více o Šneci po Burgundsku
V hluboké pánvi nebo kastrolu, které jsou vhodné do trouby, rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou cibuli a mrkev. Po 4 minutách...
více o Chilli sin carne
Zeleninu očistěte a nakrouhejte na tenké delší nudličky. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte k zelenině.
V misce smíchejte ingredience na zálivku a...
více o Salát z červeného zelí
Tofu na kostky osmažíme na tenké vrstvě oleje. Listový špenát uvaříme s cibulkou a česnekem, zalijeme veganskou smetanou, podusíme do změknutí. Batáty...
více o Veganský Buddha Bowl II
Do širokého hrnce na rozpálený olej přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, a osmažíme. Až se zelenina opeče a pustí svoje aroma, přidáme...
více o Zeleninová polévka s červenou čočkou
Do menšího rendlíku dejte suroviny na marinádu, přičemž česnek a zázvor očistěte a nakrájejte na kolečka. Vše vařte asi 5 minut, poté přelijte do...
více o Lososové špízy s teriyaki
Černou čočku uvaříme v čisté vodě - cca 20 minut.
Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme...
více o Černá čočka s mrkví
Zelí, kterého musí být v coleslawu oproti mrkvi a celeru nejvíce, nakrájíme na malé kostičky. Poté přidáme na struhadle nastrouhaný celer a mrkev....
více o Sojové kostky na prudko s coleslaw salátem
Mrkev s červenou řepou nakrájíme na stejné menší kostičky, posypeme provensálským kořením, a vložíme na plech s olejem. V troubě necháme péct do...
více o Veganský talíř
Červenou čočku necháme alespoň půl hodiny naloženou ve vodě. Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky nebo plátky a smažíme na mírném plameni ze všech...
více o Veganský Buddha Bowl
Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli, česnek, mrkev, brambory, cuketu a slaninu. Vmíchejte špetku...
více o Minestrone
Do vepřového masa v celku uděláme několik hlubokých zářezů a vytvoříme tak jakousi širší mřížku. Dáme pozor, abychom maso nedokrojili a s řezem...
více o Vepřové dušené v zelenině
Všechnu zeleninu z popisku nakrájíme a vysypeme na plech vymazaný olejem. Necháme péct v troubě, podléváme vodou, přidáme zeleninový bujón a koření....
více o Veganská svíčková s robi plátkem
Vývar z uzeného kolene scedíme do jiného hrnce, kam přidáme i zbylé obrané a pokrájené maso. Přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, celer a brambory....
více o Česnečka z uzeného kolene
Plátky kotlety pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti. Doporučuji sušený česnek se zázvorem, výborný je i...
více o Šťavnaté karé se zeleninou
Houby dejte do misky, zalijte asi 250 ml horké vody a nechte nasáknout. Mezitím očistěte zeleninu. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na malé kostičky,...
více o Bramboračka
Sladkou bramboru oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 10 minut na pařák. Mezitím si nakrájejte zbylou zeleninu, též na menší kousky.
Na pánvi...
více o Zeleninové curry
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou půlku cibule, na drobné kostičky nakrájenou mrkev a najemno nakrájený řapíkatý celer....
více o Boloňská pizza
Vypracujte drobenku. Máslo rozdělte na menší kousky a přidejte všechny zbylé ingredience, pomocí rukou vytvořte drobenku.
Troubu předehřejte na 175 °C...
více o Mrkvová buchta
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle s olejem a kořením lehce dozlatova. Kdo chce, může dát koření do čajítka nebo kousku gázy, případně použít...
více o Houbovo - zeleninová omáčka
Mrkve dobře omyjte a podélně pokrájejte na hranolky. Květák rozeberte na růžičky a ty ještě pokrájejte na menší kousky. Zeleninu dejte na plech,...
více o Smaženky s pečenou zeleninou a pestem
Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte olivový olej, šťávu z půlky grapefruitu a koriandr. Plech vyložte pečicím papírem a naskládejte...
více o Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Mouku a sůl nasypte do mísy, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo a prsty rychle vypracujte sypkou drobenku. Přidejte mrkev, pomerančovou kůru...
více o Mrkvové rohlíčky s povidly
Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků, řepu, mrkev, dýni a brambory důkladně vydrhněte. Brambory pokrájejte na poloviny či čtvrtiny, kapustičky na...
více o Pečená zelenina s bylinkami
Zeleninu a brambory vydrhněte, osušte a ostrým nožem do každého kusu udělejte zářezy asi 2 mm od sebe, dokrojte vždy jen asi do 3. Pomůže, když...
více o Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Kosti dáme na 15-20min do předehřáté trouby aby pustili šťávu.
Z cibule sloupneme svrchní slupku a rozkrojíme napůl. Jemně ji osmažíme na rozkrojených...
více o Hovězí vývar / hovězí polévka
Troubu rozehřejeme na 230°C. Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme. Slaninu nakrájíme na kousky cca 3x2 cm, vložíme do vroucí vody...
více o Hovězí po Burngunsku
V misce prošlehejte mirin se sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, zázvorem, dvěma lžícemi sezamového oleje a sezamem. Polovinu marinády přimíchejte...
více o Korejská rýže Bibimbap
Na salát nastrouhejte okurku a mrkev na tenké plátky, přidejte dragon fruit nakrájený na čtvrtměsíčky. Promíchejte v misce s posekaným koriandrem a...
více o Kung pao
Suroviny na těstíčko prošlehejte. Brokolici rozdělte, případně podélně překrojte. Cuketu nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 6 cm. Mrkev nahrubo...
více o Zeleninová tempura
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme na menší kousky pokrájené, osolené kuřecí řízky. Po zatažení masa přidáme osmažit i na kostičky pokrájený pršut...
více o Kuřecí ragú se zeleninou
Sušené jidášovo ucho namočíme do vařící vody na 30 min.
Nakrájíme sceděné jidášovo ucho, žampiony, tofu a všechnu zeleninu na malé kostičky.
Nakrájené...
více o Veganská ostrokyselá polévka
Cukety nastrouhejte na spirálovém struhadle na „špagety“ a mrkev nakrájejte na tenké nudličky. Obojí promíchejte ve velké míse. Přidejte na velmi...
více o Asijské pikantní cuketové nudle
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. Mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a...
více o Rajská omáčka s masovými koulemi
Cuketu pořádně omyjte a nastrouhejte najemno. Slabě osolte a nechte cca 15 minut odležet. Mezitím si nakrouhejte mrkev. Z cukety vymačkejte...
více o Cuketové placky
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a...
více o Voňavé asijské Ossobuco
Očištěné maso nakrájejte na kostky velké 5 x 5 cm. Slaninu nakrájejte na kostky a dozlatova ji orestujte v silnostěnném kastrolu zastříknutém olejem....
více o Hovězí bourguignon
Rýžové nudle hodinu předem namočte do studené vody. Chcete-li, můžete je nalámat na kratší části.
Maso je nutné před úpravou naložit, minimálně hodinu...
více o Bun bo Nam Bo
Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete.
V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a...
více o Kohout na víně
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno.
V hrnci...
více o Vegetariánský boršč
Cibuli nasekejte najemno, mrkev s celerem nakrájejte na kostky, česnek a žampiony na plátky.
Na rozehřátém másle zpěňte cibuli a za mírné teploty 15...
více o Pastýřský koláč