Polohrubou mouku, tuk, prášek do pečiva a jemně strouhanou mrkev smícháme dohromady a uděláme těsto. Dáme do lednice alespoň na hodinku ztuhnout....
více o Mrkvové taštičky
Zeleninu a ovoce nakrájíme nadrobno, salát natrháme na malé kousky, zakapeme oliv. olejem, osolíme a necháme v chladu odležet než bude hotové maso....
více o Míchaný salát s kuřecím masem
Očistíme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a vše na drobno pokrájíme. Maso nakrájíme na drobné kousky a necháme ho macerovat s vínem, sklenkou octa,...
více o Italské "in salmi"
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle najemno,...
více o Česneková bramborová polévka
Nejdřív uvaříme těstoviny, mezitím si nakrájíme na nudličky čínské zelí, nastrouháme mrkev a celer - nemusí ho být moc, jen tak pro chuť, nastrouháme...
více o Těstovinový salát s lososem
Na rozpuštěné máslo dáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, přidáme trochu soli a celého kmínu mícháme až nám mrkev pustí barvu. Zaprašíme moukou...
více o Mrkvová polévka - rychlá
Nejdříve krátce osmahneme na pánvi rybí filety. Potom filety přendáme do mírně vymaštěného pekáčku, osolíme, posypeme grilovacím kořením, na to dáme...
více o Zapečené rybí filety
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme...
více o Norská rybí polévka
Cuketu omyjeme a oloupeme (mladou cuketu nemusíme loupat). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli stát, až pustí vodu....
více o Cuketové bramboráky
Kuskus připravíme dle návodu na balíčku. Zeleninu spaříme a krátce povaříme s podravkou. Scedíme, promícháme s kuskusem, ochutíme pepřem, popř....
více o Kuskus se zeleninou a sýrem
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku osmažíme...
více o Znamenitá bramborová polévka
Zeleninu omyjeme, oloupeme a najemno nastrouhám, vidličkou všleháme máslo a majolku. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Mažeme na veku zdobíme plátky...
více o Zeleninová pomazánka II.
Brambory, šunku a cibuli nakrájíme na jemné, ne příliš dlouhé nudličky, dáme je do mísy a přidáme k nim nudličky nakrájené lehce vymačkané okurky....
více o Pravý vlašský salát
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je...
více o Dušená mrkev II.
Nastrouháme mrkev a celer, mělo by být v poměru půl na půl. Zakapeme citronem. Přidáme nastrouhaný sýr a majolku. Zamícháme a podáváme s chlebíčkovou...
více o Falešný humr
Nastrouhanou a nakrájenou zeleninu smícháme s lučinou a osolíme. na závěr vmícháme pažitku a ušlehanou smetanu na šlehání....
více o Zeleninová pomazánka Lučina
Lučinu ušleháme s máslem a osolíme. Lehce vmícháme nastrouhanou a nakrájenou zeleninu. Podáváme vychlazené s tmavým pečivem....
více o lučinový salát Vitamín
Filetky osušíme a nakrájíme na větší plátky, vložíme do slabounce vymazané zapékací misy olivovým olejem, osolíme, opepříme. Na jemno nakrájenou...
více o Zapečená treska v sýrové omáčce
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky, čistou mrkev na kolečka a vše osmahneme krátce na sádle. Přidáme koření a mírně dusíme pod pokličkou 15 minut...
více o Dušená cibule s mrkví
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a zpěníme ji na másle, přidáme mrkev nakrájenou na tenké nudličky nebo hrubě ustrouháme a chvíli dusíme....
více o Půlnoční cibulačka s párky
Do hrnce nakrájíme oloupané brambory a přistrouháme trošku mrkve, přidáme bujón a zalejeme vařící vodou. Mezitím na trošce máslo opražíme na kostičky...
více o Česneková polévka II.
Na tuku osmažíme dozlatova cibuli a zeleninu, vše nakrájené na kolečka, celer na kostičky.
Přidáme osolené a opepřené porce kuřete, posypeme...
více o Dušené kuře v zelenině II.
Kuře naporcujeme na čtvrtky, okořeníme. Oloupané brambory nakrájíme na hranolky, cibuli a mrkev na malé kostičky. Brambory mrkev a cibuli okořeníme,...
více o Kuře a la kuře
Mrkev dáme vařit vcelku. Když je uvařená, oloupe se a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Podlijeme trochou vody, zahustíme připravenou jíškou a ještě...
více o Mrkvové zelí
Nastrouhanou zeleninu dát do hrnce, přidat bujón. Zalít vodou a až to vře přidat pohanku a ovesné vločky. Vařit ješte asi 10 minut.
Přidat do...
více o Rychlá polévka IV.
Zelí a mrkev pokrájíme na nudličky, květák rozebereme na růžičky.
Všechno se dá do hrnce, zalije vodou a nechá se vařit do měkka. Po chvilce vaření se...
více o Zeleninová polévka z nouze
Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za...
více o Špagety s mletým masem a zeleninou
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme...
více o Kuře plněné zeleninou
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, rozinkami a mletými ořechy, špetkou soli a skořicí. Přidáme jemně strouhanou mrkev, olej, vejce a řádně...
více o Mrkvové řezy
Čisté fazole namočíme předem na 6 hodin do studené vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Na kostičky nakrájený bůček...
více o Pikantní fazolová polévka II.
V hlubokým hrnci rozpálíme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme. Pak přidáme slaninu nakrájenou na tenčí plátky a (poklademe jí...
více o Ragú podle detektivky
Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří, přidá se zakysaná smetana a...
více o Celerová pomazánka na chlebíčky
Do hrnce dáme olivový olej, asi tak 2 deci. Oloupanou cibuli na jemno nakrájíme a na oliv. oleji necháme zesklovatět a přidáme sekaná rajčata,...
více o Ragů s mušlemi
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý...
více o Pečený steak ze žraloka s omáčkou
Maso:
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
Omáčka:
Na jemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý...
více o Pečený steak ze žraloka s bernskou omáčkou
Zeleninu, uzeninu a brambory nakrájíme na kostky. Do 2 litrového hrnce dáme osmahnout párek s cibulí.
Do půllitru s vodou vsypeme polévku a rozmícháme...
více o Boršč speciál pro celou rodinu
Ve 2 litrové zapékací misce vhodné do mikrovlnky smíchejte cukety a kukuřičný škrob, poté přidejte zbývající přísady. Přiklopte pokličkou a dejte do...
více o Rychlé cukety ve sladkokyselé omáčce
Kuře naporcujeme, osolíme, lehce posypeme tymiánem a dáme na plech. Porce obložíme zeleninou - mrkev, petržel a cibuli rozřízneme podélně a klademe...
více o Kuře po řecku
Mrkev, celer a zelí nastrouháme nebo nakrájíme na velmi jemné proužky (nelépe je ji nastrouhat na struhadle). Pak je vložíme do větší mísy a asi 10...
více o Salát zdravíčko
Nejdříve smícháme nahrubo nastrouhanou mrkev se 3 vejci, dále přidáme cukr a rozpuštěné máslo a vše promícháme, potom přidáme mouku a prášek do pečiva...
více o Mrkvový koláč
V 1,5 litru vody rozpustíme bujon a jemně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a povaříme asi 5 minut. Přidáme zeleninové koření Vegeta a nakrájené...
více o Polévka z rohlíků
Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřicím práškem do pečiva a soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 3 mm....
více o Mrkvovníky
Zeleninu nakrájíme na kousky, trochu podlijeme vodou, přidáme koření, ocet, sůl a cukr a vaříme doměkka. Poté necháme směs vychladnout a rozmixujeme....
více o Halali
V kastrolu osmahneme na sádle pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, kmín, papriku, sůl, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Oloupané...
více o Mrkvový kastrol
Omyté, mladé cukety nakrájíme na kostky nebo na špalíčky a narovnáme do čistých lahví. Do každé láhve přidáme snítku kopru, jedno kolečko mrkve, jeden...
více o Cukety ve sladkokyselém nálevu
Přebrané a oprané fazole nasypeme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a necháme několik hodin (nejlépe přes noc) máčet. Potom do hrnce přidáme několik...
více o Fazulačka
Brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Petržel a půlku mrkve na tenká kolečka, druhou půlku mrkve nastrouháme. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej a...
více o Polévka z naší zahrádky