Mrkev nastrouháme, jablko a okurku nakrájíme na menší plátky, cibulku na jemno a papriku na proužky. Vše zamícháme s ostatními surovinami a necháme v...
více o Zeleninový salát s italskými bylinkami
Mleté maso smícháme s nasekanými bylinkami, utřeným česnekem, solí a pepřem. Rukama pečlivě propracujeme. Mraženou brokolici dáme rozmrazit, čerstvou...
více o Karbanátky plněné brokolicí
Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouháme i bílé hlávkové zelí. Opláchneme jablka a nastrouháme je i se slupkou. Nakonec přidáme...
více o Sluneční salát
Mrkev podusíme na másle, posypeme hnědým cukrem, osolíme, přidáme hořčici. Když se cukr rozpustí, zalijeme jablečným vínem a pod pokličkou dusíme....
více o Dušená mrkev s dijonskou hořčicí
Do osolené vody dáme vařit čočku, na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, celou klobásu, cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky,...
více o Polévka z červené čočky s koňakem
Salát: očištěné mrkve nakrájíme na tenké plátky pomocí škrabky na brambory. Smícháme všechno ostatní a polejeme tím mrkve rozložené na 2 talíře....
více o Večeře pro dva bez přílohy
Odebereme trochu mouky, promícháme s teplou vodou a špetkou soli. Pak postupně přidáváme další mouku, až máme hotové těsto. Nakrájíme pórek na kolečka...
více o Ašak (z Afghánistánu)
Kosti rozsekáme dáme je na rozehřáté sádlo, přidáme sůl, pepř, dáme do trouby péct. Když jsou kosti částečně vypečené, tak k nim přidáme cibuli a...
více o Minutková šťáva
Vše smícháme v míse, mouku přidáváme po částech podle potřeby.
Těsto musí být vláčné, ale ne mokré.
Pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po 20 minutách...
více o Bio mrkvová bábovka
Syrovou mrkev nastrouhat najemno. Utřít se sýrem a rozmačkaným česnekem.
Pozor na poměr - v pomazánce má být skutečně hodně mrkve, sýr ji jen spojuje...
více o Barevná sýrová pomazánka s mrkví
Játra nakrájíme na kousky, mrkev na nudličky, cibuli a slaninu na kostičky. Na lžíci oleje nebo sádla dáme opražit cibuli a slaninu. Přidáme játra a...
více o Játra v sýrové omáčce
Maso omyjeme, osušíme a kolem dokola vydatně opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po všech stranách opečeme. Troubu předehřejeme na 200...
více o Kořeněná uzená pečínka
Maso nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev a celer... dáme na rozpálené sádlo (olej), osolíme, mírně osmahneme, přidáme koření, podlijeme vodou a...
více o Vepřový guláš s jablky na víně
Na oleji osmažíme jemně krájenou cibulku, vmícháme na jemno strouhanou mrkev a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou s bujonem, přidáme bobkový list, celý...
více o Fazolková polévka s mrkví
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru...
více o Staročeská svíčková bez masa
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček. Necháme zadusit. Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k cibuli....
více o Jiný houbový gulášek
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je...
více o Kuře se 40 stroužky česneku
Přes noc namočte fazole do dostatečného množství studené vody. Druhý den rozehřejte 2 lžíce olivového oleje ve velkém kastrolu, přidejte cibuli, mrkev...
více o Vepřová pro zimní dny
Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu, přidáme hlívu na proužky, okořeníme, podlijeme a dusíme do měkka.
Potom vydusíme na tuk, zaprášíme moukou,...
více o Hlíva na divoko jako svíčková
Kuře očistíme a dobře nasolíme. Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky nebo ji nahrubo nastrouháme. Pak dáme zeleninu do pekáče, na ni dáme...
více o Kuře se zeleninovou omáčkou
Do hrnce dáme na kostičky nakrájený bůček a osmahneme. Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a žampiony, zase osmažíme, osolíme, opepříme a zalijeme...
více o Selská pivní polévka
Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory...
více o Kapusta na husto
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž...
více o Havlův burgundský guláš
Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a po chvíli z ní vymačkáme vodu, co to jde. Mrkev nastrouháme najemno. Obojí zeleniny pak bude zhruba stejné...
více o Placičky z cukety a mrkve
Uvaříme těstoviny podle návodu, necháme schládnout. Nahrubo nastrouháme všechny sýry a smícháme s hráškem, kukuřicí a strouhanou (nebo na jemné...
více o 3x3 - těstovinový salát
Do velkého hrnce dáme olej, nakrájíme cibulku na kostičky a osmahneme dozlatova, přidáme maso a orestujeme. Zalijeme vodou a přidáme oloupané a omyté...
více o Fazolová polévka se zelím
Omyté a oloupané brambory a mrkev povaříme v osolené vodě s celerovou natí (může být i libeček) asi 15 minut. Poté přidáme brokolici rozdělenou na...
více o Zeleninová příloha
Cukety oloupeme, rozřízneme, jádra odstraníme a nastrouháme, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, očištěné nastrouhané mrkve, nadrobno nakrájenou...
více o Bramborový salát s cuketou
Sýr cottage v misce spolu a jogurtem rozmělníme vidličkou tak, aby tam nebyly velké hrudky sýra. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, prolisované...
více o Matinčina pomazánka z Cottage
Oloupeme a nastrouháme cuketu, poté ji necháme chvíli odstát, aby pustila přebytečnou vodu. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme drobně pokrájenou...
více o Pikantní cuketové karbanátky
Každou porci dáváme na samostatný alobal. Na alobal položíme anglickou slaninu, na to dáme filé, které posypeme kořením na ryby (Vitana, Kotanyi),...
více o Filé v alobalu II.
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti a dusíme do měkka....
více o Zapečené mleté maso
Menší cibuli nakrájíme nadrobno a přikrájíme k ní i mrkev (stejné množství cibule jako mrkve). Větší hrst sušených hub namočíme na přibližně 15 minut...
více o Tortelliny s houbovo-mrkvovou omáčkou
Nadrtíme robotem na zeleninu,smícháme se solí a sušíme. Poté opět nadrtíme a sušíme... Můžeme přidat petrželovou a celerovou nať....
více o Sušená zelenina - Podravka
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Rozšleháme vejce s 1 lžící Solamylu a 1 lžící oleje a do této směsi maso min. na 1 hodinu naložíme....
více o Subuta
Mrkev, cukr, šťávu a strouhanou kůru z půlky citronu za stálého míchání vaříme do husta. Necháme vychladnout a děláme kuličky s průměrem 2 cm,...
více o Mrkvové kuličky
Dáme vařit kosti a zeleninu ,osolíme okořeníme. Po uvaření procedíme a do vývaru přidáme protlaky a smetanu, necháme vařit, mezitím si připravíme...
více o Rajská polévka z Polska
Všechny přísady umeleme na masovém strojku, smícháme dohromady a natlačíme do sklenic zavíčkujeme a sterilujeme. Vhodné do polévek a pod maso....
více o Zeleninová vegeta
Kuřecí čtvrtky rozpůlíme, posypeme grilovacím kořením. Na pánev nalejeme olej, vložíme cibuli na čtvrtky, mrkev na kolečka a zprudka opečeme, pak...
více o Kuře v cibulovém hrnci
Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme...
více o Mleté maso s fazolkami
Maso nakrájíme na malé kostičky a osmažíme je na oleji. Zeleninu nakrájíme také na kostičky asi 1 cm velké. Uvaříme je ve vroucí vodě nebo v páře....
více o Tortillas se zeleninou v omáčce
Utřeme nebo prolisujeme česnek, který smícháme s taveným sýrem a majonézou. Do této směsi najemno nastrouháme dvě uvařené mrkve a pokud je to třeba,...
více o Šakalí dech
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme. Přidáme maso, zprudka orestujeme, vsypeme nakrájenou zeleninu, zakapeme...
více o Krůta v zahradě
Králíka naporcujeme a osolíme. Porce naskládáme na pekáč a zasypeme na kostičky nakrájenou zeleninou (česnek na nudličky) a slaninou, přidáme koření,...
více o Králík na zelenině II.